Avast Antivirus - Nieuwe functies

In dit artikel maakt u kennis met een aantal nieuwe functies in Avast Antivirus. Lees het volgende artikel voor informatie over meer functies van Avast:

Raadpleeg de volgende onderwerpen voor informatie over nieuwe functies van Avast.

Webcamschild

Webcamschild, beschikbaar in de nieuwste versie van Avast Premier, voorkomt dat toepassingen en malware zich zonder uw toestemming toegang verschaffen tot de webcam op uw computer. Wanneer Webcamschild is ingeschakeld, kunnen er met niet-vertrouwde toepassingen geen beelden of video worden vastgelegd en kan informatie op uw pc niet naar buiten worden verzonden. Op die manier wordt uw privacy gegarandeerd.

Webcamschild is standaard ingeschakeld. Open de gebruikersinterface van Avast en ga naar PrivacyWebcamschild. Lees het volgende artikel voor meer informatie over Webcamschild:

Bescherming van vertrouwelijke gegevens

Met Bescherming van vertrouwelijke gegevens, dat beschikbaar is in de meest recente versies van Avast Premier en Avast Internet Security, worden uw persoonlijke vertrouwelijke documenten beschermd tegen toegang door onbevoegden en malware. Als vertrouwelijk worden bestanden beschouwd die uw persoonlijke gegevens bevatten en bij openbaarmaking uw privacy kunnen ondermijnen en uw identiteit kunnen onthullen. Met Bescherming van vertrouwelijke gegevens bepaalt u zelf welke toepassingen en gebruikers toegang hebben tot uw bestanden.

Bescherming van vertrouwelijke gegevens is standaard ingeschakeld. Open de gebruikersinterface van Avast en ga naar PrivacyBescherming van vertrouwelijke gegevens om Bescherming van vertrouwelijke gegevens te openen. Lees het volgende artikel voor meer informatie over Bescherming van vertrouwelijke gegevens:

Ransomwareschild

Ransomwareschild, beschikbaar in de nieuwste versie van Avast Premier en Avast Internet Security, voorkomt dat uw persoonlijke foto's, documenten en andere bestanden worden gewijzigd, verwijderd of versleuteld als gevolg van ransomwareaanvallen. Met deze functie worden mappen die mogelijk persoonlijke gegevens bevatten automatisch gescand en beveiligd. Daarnaast hebt u de mogelijkheid aan te geven welke mappen u wilt beschermen tegen niet-vertrouwde toepassingen. U kunt ook aangeven welke toepassingen toestemming hebben om de bestanden in uw mappen te wijzigen en welke toepassingen altijd moeten worden geblokkeerd.

Ransomwareschild is standaard ingeschakeld. Open de gebruikersinterface van Avast en ga naar InstellingenOnderdelen om deze functie te starten. Lees het volgende artikel voor meer informatie over Ransomwareschild:

Gedragsschild

Gedragsschild is een aanvullende actieve beschermingslaag in Avast Antivirus. Hiermee worden alle processen op uw pc in realtime gecontroleerd op verdacht gedrag dat op de aanwezigheid van schadelijke programmacode kan duiden. Met Gedragsschild worden verdachte bestanden gedetecteerd en geblokkeerd op basis van hun gelijkenis met andere bekende dreigingen, zelfs als de bestanden nog niet zijn toegevoegd aan de database met virusdefinities.

Gedragsschild is standaard ingeschakeld. Open de gebruikersinterface van Avast. en ga naar InstellingenOnderdelenGedragsschildAanpassen om deze functie te starten. Lees het volgende artikel voor informatie over instellingen voor Gedragsschild:

Passieve modus

In Passieve modus wordt de actieve bescherming, zoals schilden en Firewall, volledig uitgeschakeld zodat u meerdere antivirusprogramma's tegelijk kunt gebruiken zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties van uw computer of de betrouwbaarheid van virusdetecties. In de passieve modus ontvangt Avast alle virusdefinitie- en programma-updates, zodat u handmatig scanbewerkingen kunt uitvoeren om uw pc op problemen te controleren. U wordt echter niet actief beschermd door Avast.

De passieve modus is standaard uitgeschakeld. Open de gebruikersinterface van Avast. en ga naar InstellingenAlgemeenProbleemoplossingAanpassenPassieve modus om deze functie te starten. Lees het volgende artikel voor informatie over het gebruik van de passieve modus:

Gamemodus

Game-modus: verbetert de prestaties van uw pc wanneer u games speelt door de systeeminstellingen aan te passen en overbodige apps uit te schakelen die op de achtergrond worden uitgevoerd. In de gamemodus wordt automatisch gedetecteerd dat u een game speelt, zodat deze kan worden toegevoegd aan een lijst met games. Wanneer u games uit deze lijst speelt, wordt de gamemodus automatisch gestart.

Open de gebruikersinterface van Avast. en ga naar PrestatiesGame-modus om de gamemodus te starten.