Gegevens van Avast Mobile Backup terugzetten via Google Drive en Avast-account

De ondersteuning voor Avast Mobile Backup is in juli 2016 stopgezet, maar de back-upgegevens worden nog steeds bewaard op Google Drive en in uw Avast-account. Op 19 oktober 2017 worden alle gegevens verwijderd. Als u wilt kunnen blijven beschikken over uw gegevens, doet u er goed aan deze zo snel mogelijk te bekijken en te downloaden of terug te zetten.

Afbeeldingen, apps, video- en audiobestanden downloaden van Google Drive

Voer deze stappen uit om uw afbeeldingen, apps, video- en audiobestanden te downloaden van Google Drive:

1. Open de website Google Drive en meld u aan bij de account die is gekoppeld aan Avast Mobile Backup.
  2. Dubbelklik op de map avast! De map Files (uw apparaatnaam en id-nummer). De back-upbestanden worden weergegeven op het scherm. De bestanden zijn onderverdeeld in mappen naargelang van de categorie. Uw foto's staan bijvoorbeeld in de map avast! De map Mobile Backup Image Files.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de map die of het bestand dat u wilt terugzetten en selecteer Downloaden.
  4. Selecteer de optie Bestand opslaan en klik op OK om uw keuze te bevestigen.

De bestanden worden opgeslagen op de standaardlocatie, doorgaans de map Downloads op uw computer.

Contactpersonen terugzetten met behulp van Avast-account en Google Contacts

Voer deze stappen uit om contactpersonen te downloaden van uw Avast-account:

1. Open de website Avast-account en meld u aan bij de account die is gekoppeld aan Avast Mobile Backup.
  2. Selecteer het apparaat waarop Avast Mobile Backup is geïnstalleerd.
  3. Klik op Contactpersonen.
  4. Klik bovenaan op de knop Downloaden om het bestand contacts.csv te downloaden op uw apparaat.

Zodra het bestand is gedownload, kunt u de contactgegevens met behulp van de functie Google Contacts aan de hand van de volgende stappen importeren:

1. Open de website Google Contacts en meld u aan bij uw Google-account.
  2. Klik in het linkermenu op Meer en selecteer Importeren.
  3. Selecteer CSV- of vCard-bestand.
  4. Als u wordt gevraagd de oude versie van Google Contacts te openen, klikt u op Ga naar oude versie en selecteert u opnieuw MeerImporteren.
  5. Klik op Bestand kiezen.
  6. Zoek het bestand contacts.csv en klik op Openen.
  7. Klik op Importeren.

Controleer na het importeren van het bestand aan de hand van de volgende stappen of het synchroniseren van contactpersonen is ingeschakeld op uw mobiele apparaat:

De volgende stappen kunnen variëren, afhankelijk van de versie van uw Android-systeem.

1. Ga op uw mobiele apparaat naar InstellingenAccountsGoogle.
  2. Selecteer de Google-account in kwestie en schakel de optie Contacten synchroniseren in.

De gegevens worden teruggezet. De contactpersonen die u hebt teruggezet, verschijnen op elk apparaat dat is gekoppeld aan dezelfde Google-account.

• Avast Mobile Backup (niet meer leverbaar)