Avast Antivirus herstellen via het configuratiescherm van Windows

Als bepaalde programmaonderdelen en -functies niet goed werken in Avast Antivirus, is het raadzaam de installatie te herstellen met behulp van de installatiewizard van Avast. Tijdens de herstelprocedure wordt uw softwareconfiguratie opnieuw ingesteld door verouderde, beschadigde of ontbrekende programmabestanden te repareren of te vervangen.

U kunt de installatiewizard van Avast openen vanuit het Configuratiescherm in Windows.

Wanneer u Avast Antivirus herstelt, blijven sommige aangepaste instellingen behouden, maar worden andere instellingen mogelijk teruggezet naar de standaardconfiguratie.

Instructies

Als u Avast Antivirus wilt herstellen, volgt u de volgende stappen via de installatiewizard van Avast. U kunt de wizard openen via Programs and FeaturesAdd or Remove Programs in het Configuratiescherm van Windows:

1. Klik met de rechtermuisknop op de Startknop van Windows en selecteer Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  2. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Wijzigen in het vervolgkeuzemenu.
  3. Druk tegelijkertijd op de Win-toets en de X-toets, en selecteer vervolgens Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  4. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Wijzigen in het vervolgkeuzemenu.
  5. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  6. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de weergave met grote of kleine pictogrammen gebruikt.
  7. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Wijzigen in het vervolgkeuzemenu.
  8. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm, ... of selecteer Instellingen en klik op Configuratiescherm als u het klassieke Startmenu gebruikt.
  9. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de klassieke weergave gebruikt.
  10. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Wijzigen in het vervolgkeuzemenu.
  11. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm, ... of selecteer Instellingen en klik op Configuratiescherm als u het klassieke Startmenu gebruikt.
  12. Klik op Programma's installeren of verwijderen als u de categorieweergave gebruikt, ... of dubbelklik op Programma's installeren of verwijderen als u de klassieke weergave gebruikt.
  13. Selecteer uw versie van Avast Antivirus door er één keer op te klikken en klik rechtsonder in de gemarkeerde selectie op Wijzigen.
  14. Wanneer de installatiewizard van Avast verschijnt, klikt u op Repareren.
  15. Wanneer het bijwerken voltooid is, klikt u op Gereed.