HTTPS-scans in Webschild - Veelgestelde vragen

Wat is de functie HTTPS-scans in Avast Antivirus?

HTTPS-scans is een functie van Webschild in Avast Antivirus en wordt automatisch ingeschakeld wanneer Avast wordt geïnstalleerd. HTTPS-scans ontsleutelt en scant versleuteld verkeer om mogelijke malware te detecteren op sites die gebruikmaken van HTTPS-verbindingen.

Wat is HTTPS?

HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol Secure) is een beter beveiligde versie van de standaard HTTP-verbinding. HTTPS versleutelt het verkeer, waardoor anderen u niet kunnen afluisteren, en zorgt ervoor dat u verbonden bent met de bedoelde server.

Raadpleeg voor meer informatie over HTTPS de volgende Wikipedia-pagina:

Wat is het voordeel van HTTPS-scans?

Hoewel HTTPS ervoor zorgt dat de verbinding niet kan worden gewijzigd door iemand anders, is niet gegarandeerd dat de inhoud op de site onschadelijk is. Er kunnen malwarescripts en binaire bestanden worden geplaatst op een HTTPS-pagina die veilig lijkt te zijn. De functie HTTPS-scans voorkomt dat u schadelijke inhoud op uw pc downloadt vanaf sites die zijn beveiligd met een HTTPS-verbinding.

Is de HTTPS-verbinding nog steeds beveiligd wanneer deze door Avast wordt gescand?

Wanneer Webschild in Avast Antivirus de HTTPS-verbinding scant, blijven de gescande gegevens versleuteld en beveiligd. Terwijl HTTPS-scans actief is, bevinden Webschild en uw browser zich op dezelfde pc.

Wordt al mijn webverkeer naar de Avast-servers verzonden?

Nee, het scannen gebeurt lokaal op uw pc tijdens het gebruik van de HTTPS-verbinding. Niemand anders kan de verbinding "lezen" of ontcijferen.

Scant Avast alle HTTPS-verbindingen?

Wanneer HTTPS-scans is ingeschakeld, scant Avast alle HTTPS-verbindingen op mogelijke malware, met uitzondering van geverifieerde sites die aan uw witte lijst zijn toegevoegd. Deze lijst bevat voornamelijk sites van banken. Als uw bank niet in deze lijst voorkomt of als u een bepaalde site wilt uitsluiten van HTTPS-scans, kunt u het beveiligingscertificaat van de site verifiëren en via e-mail verzenden naar banks-whitelist@avast.com.

In plaats hiervan kunt u ook de functie HTTPS-scans uitschakelen.

Hoe kan ik HTTPS-scans uitschakelen?

Hoewel het raadzaam is HTTPS-scans ingeschakeld te laten, kunt u de functie uitschakelen.

1. Open de gebruikersinterface van Avast en ga naar InstellingenOnderdelen.
  2. Klik op Aanpassen naast Webschild.
  3. Schakel het selectievakje naast HTTPS-scans inschakelen uit.

Lees het volgende artikel voor gedetailleerde instructies: