Een opstartscan uitvoeren met Avast Antivirus in de veilige modus van Windows | Avast

Een opstartscan uitvoeren met Avast Antivirus in de veilige modus van Windows

Als malware voorkomt dat Avast Antivirus een Opstartscan uitvoert, kunt u Windows in de veilige modus uitvoeren en een opstartscan plannen.

Als Avast Antivirus in de normale modus van Windows wordt uitgevoerd, kunt u de scanbewerking rechtstreeks starten via BeschermingVirusscans. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Een opstartscan uitvoeren

1. Start uw computer opnieuw op en start Windows in de Veilige modus met opdrachtprompt volgens de instructies op de ondersteuningspagina's van Windows of een derde:
  2. Typ in het venster Opdrachtprompt de opdracht CD en de locatie van het installatiebestand van Avast (standaard: C:\Program Files\Avast Software\Avast), en druk op Enter ↵.
    Als het invoeren van de standaardlocatie geen resultaat heeft, hebt u het installatiebestand van Avast mogelijk op een andere locatie opgeslagen. Typ de opdracht CD gevolgd door de locatie waar uw installatiebestand van Avast is opgeslagen en druk op Enter ↵.
  3. Typ de opdracht sched /A:* of sched.exe /A:* en druk op Enter ↵ om een standaardopstartscan voor alle lokale stations van uw systeem te plannen.
    Als u alle opdrachtregelopties wilt weergeven, typt u sched of sched.exe en drukt u op Enter ↵.
  4. Wanneer in het dialoogvenster Opdrachtprompt wordt aangegeven dat de opstartscan is gepland, typt u shutdown /r en drukt u op Enter ↵ om uw computer opnieuw te starten en de opstartscan uit te voeren.
  5. Nadat de computer opnieuw is gestart, verschijnt het venster Opstartscan tijdens het laden van Windows. Geef aan welke actie moet worden ondernomen voor een eventueel gedetecteerde dreiging.

De scanbewerking duurt gewoonlijk meerdere minuten, afhankelijk van de snelheid van uw systeem en het aantal bestanden dat moet worden gescand. Wanneer de scanbewerking is voltooid of wanneer u deze overslaat, wordt Windows verder opgestart.

Als u de scanbewerking wilt overslaan, drukt u op de Esc-toets op het toetsenbord.
  • Avast Premium Security 21.x
  • Avast Free Antivirus 21.x
  • Avast Omni 1.x
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1 met Convenient Rollup Update, 32 / 64-bit