Bestanden of websites uitsluiten van scans in Avast Antivirus

Hoewel het doorgaans niet wordt aanbevolen, kunt u bepaalde bestanden of websites uitsluiten van scans om de snelheid van uw scans te verhogen of fout-positieve detecties te voorkomen. Voer de stappen in onderstaande secties uit om uitsluitingen te configureren.

Uitsluitingen maken voor alle scans en schilden

Globale uitsluiting verwijst naar het uitsluiten van bestanden en websites voor alle scans en onderdelenschilden die de activiteit van bestanden, toepassingen en webinhoud realtime analyseren.

1. Open de gebruikersinterface van Avast en ga naar InstellingenAlgemeen. Blader omlaag en klik op Uitsluitingen om dit gedeelte uit te breiden.
  2. Selecteer een tabblad om aan te geven op welke acties een uitsluiting van toepassing moet zijn. Klik in het tekstvak om details op te geven:
    • Bestandspaden: typ de bestands- of maplocatie in het tekstvak of klik op Bladeren... en selecteer de betreffende map.
    • URL's: typ het adres van de website.
    • CyberCapture: typ de bestandslocatie in het tekstvak of klik op Bladeren... en selecteer een bestand (.exe).
    • Geharde modus: typ de bestandslocatie in het tekstvak of klik op Bladeren... en selecteer een bestand (.exe).
    Klik ter bevestiging op OK.

Uitsluitingen maken voor handmatige scans

Handmatige scans zijn scans die u kunt beheren en plannen (bijvoorbeeld: Volledige virusscan, Snelle scan...). Volg deze stappen om uitsluitingen te maken voor handmatige scans:

1. Ga naar BeschermingAntivirus.
  2. Ga naar de instellingen van de scan waarvoor u uitsluitingen wilt instellen:
    • Volledige virusscan: klik op Instellingen (tandwielpictogram) op de tegel Volledige virusscan uitvoeren.
    • Andere typen scans: klik op Overige scans en klik op Instellingen (tandwielpictogram) op de scantegel waarvoor u uitsluitingen wilt instellen.
  3. Selecteer Uitsluitingen, typ de bestands- of maplocatie in het tekstvak of klik op Bladeren... en selecteer de betreffende map. Klik daarna op OK om te bevestigen.

Bestands- en maplocaties kunnen de jokertekens ? en * bevatten. Het sterretje vervangt een of meer tekens, het vraagteken vervangt één teken. Voorbeeld:

• Als u alle HTML-bestanden wilt uitsluiten, typt u *.htm* in het tekstvak.
  • Als u een map met submappen wilt uitsluiten, voegt u \* aan het einde van de mapnaam toe, bijvoorbeeld C:\voorbeeld\* .
  • Als u alle bestanden wilt uitsluiten die op een bepaalde manier zijn gelabeld op een van uw stations, kunt u ?:\ toevoegen voor het pad, bijvoorbeeld ?:\voorbeeld.exe .

Uitsluitingen maken voor Bestandssysteemschild

Bestandssysteemschild scant continu of bestanden en programma's veilig zijn voordat ze worden geopend of uitgevoerd. Volg deze stappen om uitsluitingen te maken voor Bestandssysteemschild:

1. Ga naar SettingsComponentsFile System ShieldCustomize.
  2. Selecteer Uitsluitingen, typ de bestands- of maplocatie in het tekstvak of klik op Bladeren... en selecteer de betreffende map. Klik daarna op OK om te bevestigen.

Bestands- en maplocaties kunnen de jokertekens ? en * bevatten. Het sterretje vervangt een of meer tekens, het vraagteken vervangt één teken. Voorbeeld:

• Als u alle HTML-bestanden wilt uitsluiten, typt u *.htm* in het tekstvak.
  • Als u een map met submappen wilt uitsluiten, voegt u \* aan het einde van de mapnaam toe, bijvoorbeeld C:\voorbeeld\* .
  • Als u alle bestanden wilt uitsluiten die op een bepaalde manier zijn gelabeld op een van uw stations, kunt u ?:\ toevoegen voor het pad, bijvoorbeeld ?:\voorbeeld.exe .

Uitsluitingen maken voor Gedragsschild

Gedragsschild controleert programma's op uw pc op verdacht gedrag dat op de aanwezigheid van schadelijke code kan duiden. Volg deze stappen om uitsluitingen te maken voor Gedragsschild:

1. Ga naar InstellingenOnderdelenGedragsschildAanpassen.
  2. Selecteer Uitsluitingen, typ de bestands- of maplocatie in het tekstvak of klik op Bladeren... en selecteer de betreffende map. Klik daarna op OK om te bevestigen.

Uitsluitingen maken voor Webschild

Webschild beschermt uw pc continu tegen bedreigingen terwijl u op internet surft. Volg deze stappen om uitsluitingen te maken voor Webschild:

1. Ga naar InstellingenOnderdelenWebschildAanpassen.
  2. Selecteer Uitsluitingen en typ vervolgens het webadres, de MIME-extensie of de proceslocatie in het tekstvak. Als u een proces wilt zoeken, klikt u op Bladeren..., selecteert u een bestand (.exe) en klikt u op OK om te bevestigen.

URL's, extensies en bestandslocaties kunnen de jokertekens ? en * bevatten. Het sterretje vervangt een of meer tekens, het vraagteken vervangt één teken. Voorbeeld:

• Als u alle subdomeinen en domeinen van een bepaalde website wilt blokkeren, voegt u *. aan het begin en /* aan het einde van het websitedomein toe, bijvoorbeeld *.voorbeeld.com/* .
  • Als u alle HTML-bestanden wilt uitsluiten, typt u *.htm* in het tekstvak.