Avast Mobile Security voor iOS – aan de slag

Avast Mobile Security voor iOS is een app die is bedoeld om uw privacy online te beschermen, uw foto's veilig te bewaren, wifi-netwerken te scannen op zwakke punten en u te waarschuwen als er persoonlijke gegevens die zijn gekoppeld aan uw e-mailadres online zijn uitgelekt.

Tik op het pictogram Avast Mobile Security op het hoofdscherm van uw apparaat om de app te openen. Raadpleeg daarna de instructies in dit artikel voor het instellen en gebruiken van Avast Mobile Security op uw iOS-apparaat.

Gevonden problemen oplossen

Na het installeren van Avast Mobile Security of het bijwerken naar versie 2.x scant de app uw wifi-netwerk en wordt u gevraagd of u de gevonden problemen wilt oplossen. Voer onderstaande stappen in kwestie uit om de gevonden problemen op te lossen en de installatie van Avast Mobile Security te voltooien:

Webbescherming wordt tijdens het surfen op internet op de achtergrond uitgevoerd. Wanneer Webbescherming is ingeschakeld, blokkeert Avast Mobile Security nepwebsites die u proberen te misleiden door legitieme websites na te bootsen. Er is een lokaal VPN (virtueel privénetwerk) vereist om deze functie te kunnen inschakelen. Ga als volgt te werk om Webbescherming in te schakelen:

1. Tik op Webbescherming.
  2. Tik op de witte schuifregelaar naast Webbescherming.
  3. Tik op Accepteer op het scherm Blokkeer schadelijke websites.
  4. Tik als u daarom wordt gevraagd op Toestaan om VPN-configuraties toe te voegen.

Webbescherming is nu Ingeschakeld. Als u Webbescherming wilt uitschakelen, tikt u op de groene schuifregelaar (AAN) om deze op wit te zetten (UIT).

Beperk reclametracking is een iOS-instelling waarmee u u kunt afmelden voor advertenties op basis van interesses in de App Store en in Apple News. Wanneer de instelling is ingeschakeld, toont Apple geen advertenties meer op basis van gegevens zoals uw zoekgeschiedenis in de App Store en uw leesgeschiedenis in Apple News. Als Avast Mobile Security detecteert dat u Beperk reclametracking nog niet hebt ingeschakeld, voert u onderstaande stappen uit om de optie via uw iOS-instellingen in te schakelen:

1. Tik op Beperk reclametracking.
  2. Volg de instructies op het scherm:
    1. Tik op het symbool Instellingen op het hoofdscherm van uw apparaat.
    2. Tik op PrivacyAdvertenties.
    3. Tik op de witte schuifregelaar (UIT) naast Beperk reclametracking zodat deze groen wordt (AAN).
    4. Sluit Instellingen.
  3. Tik op pijl-terug om terug te keren naar het hoofdscherm van Avast Mobile Security.

Avast Mobile Security vraagt u om de toegangscodefunctie van uw apparaat in te schakelen om uw opgeslagen gegevens te beschermen. Als u de toegangscodefunctie niet hebt ingeschakeld op uw apparaat, voert u onderstaande stappen uit om de functie via uw iOS-instellingen in te schakelen:

1. Tik op Beveiligen met vergrendelscherm.
  2. Volg de instructies op het scherm:
    1. Tik op het symbool Instellingen op het hoofdscherm van uw apparaat.
    2. Tik op Touch ID (or Face ID) en toegangscodeZet code aan.
    3. Voer een zescijferige toegangscode in of tik op Toegangscodeopties om over te schakelen op een viercijferige numerieke code, een aangepaste numerieke code of een aangepaste alfanumerieke code.
    4. Voer uw toegangscode opnieuw in om te bevestigen.
    5. Sluit Instellingen.
  3. Tik op pijl-terug om terug te keren naar het hoofdscherm van Avast Mobile Security.

Wifi-bescherming

De functie Wifi-bescherming (voorheen Veilig browsen) maakt gebruik van een VPN (virtueel privénetwerk) om ervoor te zorgen dat niemand u online kan bespioneren. Met een VPN-verbinding worden de gegevens die u uploadt naar en downloadt van internet beschermd, en blijft uw internetactiviteit volledig anoniem. Wifi-bescherming is beschikbaar als onderdeel van een Avast Mobile Security Premium-abonnement. Volg hiervoor onderstaande stappen:

1. Tik op VPN inschakelen op de tegel Wifi-bescherming.
  2. Bekijk de voorwaarden van Beleid voor en gebruik van logbestanden en tik op Accepteer.
  3. Tik als u daarom wordt gevraagd op Toestaan om VPN-configuraties toe te voegen.
  4. Wifi-bescherming wordt geactiveerd. U wordt verbonden met de dichtstbijzijnde server die we hebben op uw locatie. Tik op pijl-terug om terug te keren naar het hoofdscherm van Avast Mobile Security.

Tik op het hoofdscherm van Avast Mobile Security op Onderbreek VPN om het VPN tijdelijk uit te schakelen.

Identiteitsbescherming

De functie Identiteitsbescherming: beschermt uw onlineaccounts door te controleren of een wachtwoord dat aan uw e-mailadres is gekoppeld online is uitgelekt. Voer onderstaande stappen uit om Identiteitsbescherming te activeren:

1. Tik op Voeg e-mail toe op de tegel identiteitsbescherming.
  2. Tik op Voeg e-mailadres toe.
  3. Voer uw e-mailadres in en tik op Voeg e-mail toe.

Identiteitsbescherming is nu actief controleert meteen of er onlinegegevens gekoppeld aan uw e-mailadres zijn uitgelekt. U wordt gewaarschuwd als er lekken zijn gevonden.

Problemen met gelekte gegevens oplossen

1. Tik op uw e-mailadres om het lek of de lekken te bekijken.
  2. Tik op een lek in de lijst voor meer informatie.
  3. Tik op Wachtwoord wijzigen om de website te openen waarop uw gegevens zijn uitgelekt. We raden u aan uw wachtwoord voor het account onmiddellijk te veranderen.
  4. Tik na het wijzigen van het wachtwoord op AnnuleerAccepteer om de melding over het lek te verwijderen.

Nadat alle meldingen over lekken zijn genegeerd, blijft Identiteitsbescherming actief en waarschuwt u opnieuw als er opnieuw uitgelekte gegevens worden gevonden die aan uw e-mailadres zijn gekoppeld.

Als u over Avast Mobile Security Premium beschikt, kunt u Identiteitsbescherming voor meerdere e-mailadressen gebruiken. Als u nog een e-mailadres wilt toevoegen, tikt u op het deelvenster Identiteitsbescherming op het hoofdscherm van Avast Mobile Security en volgt u bovenstaande instructies vanaf stap 2.

Fotokluis

Fotokluis beschermt uw foto's door ze in een versleutelde kluis te bewaren. Ga als volgt te werk om uw Fotokluis in te stellen:

1. Tik op Openen op de tegel Fotokluis.
  2. Tik op Stel toegangscode in.
  3. Voer een 4-cijferige toegangscode in en voer die nogmaals in om te bevestigen.

Uw toegangscode is ingesteld. De volgende keer dat u Fotokluis wilt openen moet u de toegangscode invoeren om toegang te krijgen tot de kluis. Als u Touch ID of Face ID kunt gebruiken op uw apparaat, kunt u deze functionaliteit inschakelen nadat u een toegangscode hebt ingesteld. Als u Touch ID of Face ID inschakelt, opent u Fotokluis hiermee in plaats van met een toegangscode.

Foto's toevoegen aan Fotokluis

U kunt bestaande foto's of afbeeldingen toevoegen aan de kluis vanuit de fotobibliotheek op uw apparaat. U kunt ook de camera op uw apparaat gebruiken om een foto te maken en die rechtstreeks importeren in uw fotokluis. Foto's of afbeeldingen toevoegen aan Fotokluis

1. Tik op Openen op de tegel Fotokluis.
  2. Voer uw toegangscode in.
  3. Tik op de knop + (plusteken).
  4. Selecteer Fotobibliotheek of Camera:
  1. Tik op OK om AVG Mobile Security toegang te geven tot uw fotobibliotheek.
  2. Tik op een foto om die te selecteren. U kunt ook op Verwijder tikken om de foto te verwijderen uit de fotobibliotheek en uit iCloud Photos.
  1. Tik op OK om AVG Mobile Security toegang te geven tot uw camera.
  2. Maak een foto en tik op Gebruik foto of Opnieuw.

De foto wordt geïmporteerd in Fotokluis.

Ga als volgt te werk om bestanden in Fotokluis te delen of verwijderen

1. Open Fotokluis en tik op Selecteren.
  2. Tik op de foto('s) die u wilt verwijderen uit de kluis. Rond de geselecteerde foto('s) verschijnt een groen kader.
  3. Tik op Deel om de geselecteerde bestanden naar een andere locatie te sturen, bijvoorbeeld via AirDrop, e-mail of sms.
    Of tik op Verwijderen om de bestanden definitief te verwijderen uit Fotokluis.
Als u Avast Mobile Security verwijdert, worden foto's die u in Fotokluis hebt opgeslagen samen met de app verwijderd en kunt u ze niet meer terughalen. Daarom raden we u aan uw bestanden te exporteren uit Fotokluis voordat u de app verwijdert.
  • Avast Mobile Security Premium 2.x voor iOS
  • Avast Mobile Security 2.x voor iOS
  • Apple iOS 12,0 of hoger
  • Compatibel met iPhone, iPad en iPod touch