Bestanden uploaden naar de FTP-server van Avast

Het kan voorkomen dat u om een van de volgende redenen bestanden naar de FTP-server van Avast moet uploaden:

• Een medewerker van de ondersteuning van Avast heeft u gevraagd bepaalde bestanden van uw computer te uploaden voor verdere analyse.
  • U moet bestanden indienen bij Avast Viruslab voor whitelisting.

Selecteer hieronder het tabblad in kwestie voor instructies voor uw probleem.

U kunt geen inhoud zien op de FTP-server van Avast, zelfs niet de bestanden die u uploadt.

Bestanden voorbereiden voor het uploaden

Voordat u bestanden uploadt naar de FTP-server van Avast, comprimeert u de bestanden door de volgende stappen uit te voeren:

1. Download en start het installatieprogramma van 7-Zip op www.7-zip.org om dit gratis bestandscompressieprogramma op uw computer te installeren.
  2. Selecteer alle aangevraagde bestanden, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer 7-ZipToevoegen aan archief in het contextmenu.
  3. Geef onder het kopje Archief de door u gewenste archiefnaam op om het bestand mee te identificeren op onze FTP-server (bijvoorbeeld uw e-mailadres).
  4. Selecteer zip in de vervolgkeuzelijst naast het kopje Archiefindeling.
  5. Tik onder het kopje Versleuteling op het vakje naast Wachtwoorden weergeven. Geef het wachtwoord op: virus.
  6. Klik op OK om het archiefbestand te comprimeren.

Het gecomprimeerde archiefbestand wordt in dezelfde map opgeslagen als de oorspronkelijke bestanden.

Als u een bestand dat door Avast Antivirus als verdacht is aangemerkt niet kunt comprimeren, schakel dan de actieve bescherming van Avast tijdelijk uit door met de rechtermuisknop op het pictogram van Avast () in het systeemvak te klikken en Avast-schilden beheren10 minuten uitschakelen te selecteren.

Uploaden naar de FTP-server van Avast

Upload alleen bestanden die door ondersteuningsmedewerkers van Avast zijn aangevraagd.

Nadat de aangevraagde bestanden naar een met wachtwoord beschermd archiefbestand zijn gecomprimeerd, uploadt u het archiefbestand met een FTP-programma en met de volgende parameters naar de FTP-server van Avast:

• Bestandsprotocol: FTP
  • Versleuteling: geen versleuteling
  • Hostnaam: ftp.avast.com
  • Poortnummer: 21
  • Gebruikersnaam: anonymous
  • Wachtwoord: anonymous
  • Map: /incoming

Voer de onderstaande instructies uit als u niet over een FTP-programma beschikt:

1. Download en start het installatieprogramma voor WinSCP op www.winscp.net om deze gratis FTP-client op uw computer te installeren (voer het installatieprogramma uit met de standaardinstellingen).
  2. Dubbelklik op het pictogram WinSCP op het bureaublad om het programma te openen.
  3. Geef op het scherm WinSCP - Inloggen bovenstaande parameters op (behalve de map) en klik op Inloggen om verbinding te maken met de FTP-server van Avast.
  4. Wanneer er een verbinding tot stand is gebracht met de FTP-server van Avast, dubbelklikt u op de map incoming rechts op het scherm van WinSCP.
  5. Klik links op het scherm van WinSCP met de rechtermuisknop op het archief met de gevraagde bestanden en selecteer Uploaden... in het contextmenu.
  6. Klik op OK om het archiefbestand te uploaden naar de map incoming op de FTP-server van Avast.

Voer de onderstaande instructies uit wanneer het uploaden is voltooid om de ondersteuning van Avast te waarschuwen.

Avast-ondersteuning waarschuwen

Na het uploaden van een archiefbestand aan de FTP-server van Avast, geeft u de bestandsnaam en het wachtwoord van het archiefbestand door aan de ondersteuning van Avast. Als u deze niet doorgeeft, kunnen we uw archiefbestand niet terugvinden op onze FTP-server en uw bestanden niet analyseren.

Als u nog geen contact met ons hebt opgenomen, dient u een ticket in bij de ondersteuning van Avast. Vermeld de volgende gegevens in uw bericht:

Voordat u bestanden naar Avast Viruslab stuurt voor whitelisting, moet u zich eerst aanmelden bij ons whitelisting-programma door het formulier voor registratie voor het whitelisting-programma in te vullen. Nadat u uw aanmeldingsgegevens hebt ontvangen, uploadt u uw bestanden door onderstaande stappen te uploaden.

Bestanden voorbereiden voor het uploaden

Voordat u bestanden uploadt naar de FTP-server van Avast, comprimeert u de bestanden door de volgende stappen uit te voeren:

1. Download en start het installatieprogramma van 7-Zip op www.7-zip.org om dit gratis bestandscompressieprogramma op uw computer te installeren.
  2. Selecteer alle aangevraagde bestanden, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer 7-ZipToevoegen aan archief in het contextmenu.
  3. Geef onder het kopje Archief de door u gewenste archiefnaam op om het bestand mee te identificeren op onze FTP-server (bijvoorbeeld uw e-mailadres).
  4. Selecteer zip in de vervolgkeuzelijst naast het kopje Archiefindeling.
  5. Onder het kopje Versleuteling geeft u geen wachtwoord op.
  6. Klik op OK om het archiefbestand te comprimeren.

Het gecomprimeerde archiefbestand wordt in dezelfde map opgeslagen als de oorspronkelijke bestanden.

Als u een bestand dat door Avast Antivirus als verdacht is aangemerkt niet kunt comprimeren, schakel dan de actieve bescherming van Avast tijdelijk uit door met de rechtermuisknop op het pictogram van Avast () in het systeemvak te klikken en Avast-schilden beheren10 minuten uitschakelen te selecteren.

Uploaden naar de FTP-server van Avast

Upload alleen bestanden naar de FTP-server van Avast die op de witte lijst moeten komen te staan.

Nadat de aangevraagde bestanden zijn gecomprimeerd, uploadt u het archiefbestand met een FTP-programma en de volgende parameters naar de FTP-server van Avast:

• Bestandsprotocol: FTP
  • Versleuteling: geen versleuteling
  • Hostnaam: whitelisting.avast.com
  • Poortnummer: 21
  • Gebruikersnaam/wachtwoord: uw aanmeldingsgegevens (ontvangen na deelname aan het whitelisting-programma)

Voer de onderstaande instructies uit als u niet over een FTP-programma beschikt:

1. Download en start het installatieprogramma voor WinSCP op www.winscp.net om deze gratis FTP-client op uw computer te installeren (voer het installatieprogramma uit met de standaardinstellingen).
  2. Dubbelklik op het pictogram WinSCP op het bureaublad van Windows om de FTP-client te openen.
  3. Voer op het scherm WinSCP - Inloggen bovenstaande parameters in en klik op Inloggen om verbinding te maken met de FTP-server van Avast.
  4. Klik links op het scherm van WinSCP met de rechtermuisknop op het archief met de bestanden die op de witte lijst moeten komen en selecteer Uploaden... in het contextmenu.
  5. Klik op OK om het archiefbestand naar de FTP-server van Avast te uploaden.

Avast Viruslab ontvangt automatisch een melding nadat u uw bestand hebt geüpload. Geüploade bestanden worden binnen 24 uur na het uploaden verwerkt.

U krijgt geen bericht over de whitelistingprocedure, maar u kunt de virusdefinities bijwerken en het ingediende bestand scannen om te controleren of het is toegevoegd.
  • Alle beschikbare softwareproducten van Avast