Avast Internet Security activeren met een activeringscode

Wanneer u Avast Internet Security aanschaft, ontvangt u een activeringscode op het e-mailadres dat u tijdens de aankoop hebt opgegeven. Volg de stappen in dit artikel om Avast Internet Security te activeren met behulp van uw activeringscode nadat u de software op uw computer hebt geïnstalleerd.

Als u Avast Internet Security nog niet hebt geïnstalleerd op uw computer, volgt u de stappen in het volgende artikel:

U weet niet waar uw activeringscode is? U kunt deze vinden in het Avast-account dat is gekoppeld aan het e-mailadres dat u hebt opgegeven tijdens de aankoop. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Als u een licentiebestand hebt ontvangen in plaats van een activeringscode, raadpleegt u het volgende artikel:

Avast Internet Security activeren

Als u Avast Internet Security niet tijdens de installatie hebt geactiveerd of uw abonnement wilt activeren op een andere computer, gebruikt u de activeringscode uit het e-mailbericht met de bestelbevestiging die u na aanschaf van het programma hebt ontvangen.

Ga als volgt te werk:

1. Open het e-mailbericht met de bestelbevestiging.
  2. Schuif omlaag naar het gedeelte Installatie-instructies in het e-mailbericht en kopieer de activeringscode.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het Avast -pictogram in het systeemvak en selecteer Abonnementsgegevens.
  4. Klik op het scherm Abonnement op Activeringscode invoegen (afhankelijk van uw gebruikersinterface):
    • In het gedeelte Avast Internet Security:
    • Boven op het scherm Abonnement:
  5. Plak de eerder gekopieerde activeringscode in het vak en klik op Volgende.
  6. Klik op OK om de activering te bevestigen. Nadat de activeringscode is geaccepteerd, wordt de tekst Uw abonnement is actief. weergegeven op het scherm Avast Internet Security. Daarnaast wordt informatie over uw abonnement weergegeven, zoals de verloopdatum en het aantal resterende dagen.

U kunt uw abonnement activeren op het aantal computers dat u opgeeft tijdens de aankoop. Als u bijvoorbeeld een abonnement voor drie computers koopt, ontvangt u één activeringscode waarmee u Avast Internet Security op drie computers kunt activeren. In het e-mailbericht met de bestelbevestiging vindt u het aantal computers waarvoor uw abonnement geldt.

Als u uw abonnement wilt overbrengen op een andere computer, verwijdert u Avast Antivirus van uw computer voordat u het abonnement op de andere computer activeert.