Veelvoorkomende foutmeldingen tijdens het activeren oplossen

In dit artikel leest u instructies voor het oplossen van meldingen over activeringsfouten in Avast-producten.

Waarom word ik in mijn Avast-product opnieuw gevraagd of ik een abonnement wil kopen?

Deze fout kan zich voordoen als uw product opnieuw moet worden geactiveerd nadat u uw abonnement hebt verlengd. Voer onderstaande stappen uit om te controleren of uw abonnement actief is:

1. Controleer of het abonnement wordt weergegeven in uw Avast-account. Als u de status van een abonnement wilt bekijken in uw Avast-account of een Avast-account wilt instellen, raadpleegt u de betreffende gedeelten in het volgende artikel:
  2. Controleer of het door u aangeschafte product geactiveerd is. Raadpleeg het specifieke artikel voor uw apparaat en product hieronder voor uitgebreide activeringsinstructies.
  3. Als de foutmelding blijft verschijnen, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en voegt u een schermafbeelding toe van uw meest recente e-mailbericht met bestelbevestiging. Gebruik onderstaand contactformulier om contact op te nemen met de ondersteuning van Avast:

Waarom krijg ik de foutmelding: "Er is iets misgegaan"?

Deze fout doet zich vaak voor als er een probleem is met de DNS-instellingen van uw apparaat. Volg onderstaande stappen om dit probleem op te lossen:

1. Wijzig uw DNS-instellingen zodanig dat Avast-product kan communiceren met de gewenste server. Raadpleeg het volgende artikel om uw DNS-instellingen te beheren:
  2. Als de foutmelding blijft verschijnen na het wijzigen van uw DNS-instellingen, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en voegt u een schermafbeelding toe van uw meest recente e-mailbericht met bestelbevestiging. Gebruik onderstaand contactformulier om contact op te nemen met de ondersteuning van Avast:

Waarom krijg ik de foutmelding: "Well, this is embarassing..." ('Helaas...')?

Deze fout doet zich vaak voor wanneer er conflicten zijn met de configuratie van Windows-services. Volg onderstaande stappen om dit probleem op te lossen:

1. Controleer of de Windows-services in kwestie zijn ingesteld op automatisch. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:
  2. Als de foutmelding blijft verschijnen, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en voegt u een schermafbeelding toe van uw meest recente e-mailbericht met bestelbevestiging. Gebruik onderstaand contactformulier om contact op te nemen met de ondersteuning van Avast:

Waarom krijg ik de foutmelding "Sorry, the SecureLine VPN server has refused your license file" ('De SecureLine VPN-server heeft uw licentiebestand geweigerd')?

Deze fout komt vaak voor wanneer uw account tijdelijk is opgeschort vanwege schending van de voorwaarden van onze gebruiksrechtovereenkomst. Als u uw account opnieuw wilt activeren, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en voegt u een schermafbeelding toe van uw meest recente e-mailbericht met bestelbevestiging. Gebruik onderstaand contactformulier om contact op te nemen met de ondersteuning van Avast:

Waarom krijg ik de foutmelding"UI failed to load" (Kan gebruikersinterface niet laden) te zien?

Deze fout doet zich vaak voor wanneer er conflicten zijn met de configuratie van Windows-services. Volg onderstaande stappen om dit probleem op te lossen:

1. Controleer of de Windows-services in kwestie zijn ingesteld op automatisch. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:
  2. Als de foutmelding blijft verschijnen, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en voegt u een schermafbeelding toe van uw meest recente e-mailbericht met bestelbevestiging. Gebruik onderstaand contactformulier om contact op te nemen met de ondersteuning van Avast:

Waarom krijg ik de foutmelding: "Sorry, this code has expired" ('Deze code is helaas verlopen')?

Deze fout doet zich voor wanneer het abonnement is verlopen dat is gekoppeld aan de activeringscode die u hebt ingevoerd. Als u een nieuw abonnement wilt afsluiten, tikt u op Get another in de foutmelding.

Voer onderstaande instructies uit om de vervaldatum van het abonnement te controleren als u denkt dat uw abonnement nog geldig is:

1. Controleer of het abonnement wordt weergegeven in uw Avast-account. Als u de status van een abonnement wilt bekijken in uw Avast-account of een Avast-account wilt instellen, raadpleegt u de betreffende gedeelten in het volgende artikel:
  2. Als uw abonnement nog geldig is, probeert u het Avast-product nogmaals te activeren door de activeringscode uit uw Avast-account te kopiëren en plakken.
  3. Als de foutmelding blijft verschijnen, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en voegt u een schermafbeelding toe van uw meest recente e-mailbericht met bestelbevestiging. Gebruik onderstaand contactformulier om contact op te nemen met de ondersteuning van Avast:

Waarom krijg ik de foutmelding: "Sorry, this code is nog longer valid" ('Deze code is helaas niet meer geldig')?

Deze fout komt vaak voor wanneer uw account tijdelijk is opgeschort vanwege schending van de voorwaarden van onze gebruiksrechtovereenkomst. Als u uw account opnieuw wilt activeren, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en voegt u een schermafbeelding toe van uw meest recente e-mailbericht met bestelbevestiging. Gebruik onderstaand contactformulier om contact op te nemen met de ondersteuning van Avast:

Waarom krijg ik de foutmelding "Incorrect code. Please try again or sign in with your Avast Account" ('Onjuiste code. Probeer het opnieuw of meld u aan met uw Avast-account')?

Deze foutmelding verschijnt meestal wanneer u uw activeringscode verkeerd hebt ingevoerd. Probeer de activeringscode uit het e-mailbericht met de bestelbevestiging of uit uw Avast-account te kopiëren en plakken.

Als u zeker weet dat u de juiste code hebt ingevoerd, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en voegt u een schermafbeelding toe van uw meest recente e-mailbericht met bestelbevestiging. Gebruik onderstaand contactformulier om contact op te nemen met de ondersteuning van Avast:

U kunt uw Avast-product ook proberen te activeren door u aan te melden bij uw Avast-account. Raadpleeg het specifieke artikel voor uw apparaat en product hieronder voor uitgebreide activeringsinstructies.

Waarom krijg ik de foutmelding: "Sorry, this code is for a different app" ('Deze code is voor een andere app')?

Deze fout doet zich voor wanneer de activeringscode die u hebt gebruikt voor een ander product is. Controleer in het e-mailbericht met de bestelbevestiging of u de juiste activeringscode gebruikt voor het product dat u probeert te activeren. Als u uw abonnement moet omzetten naar een ander product, neem dan contact op met de ondersteuning van Avast via onderstaand formulier.

Waarom krijg ik de foutmelding: "Sorry, this code is for PCs/Macs/Android devices/iPhones" ('Deze code is voor pc's/Macs/Android-apparaten/iPhones')?

Deze fout doet zich voor wanneer de activeringscode die u hebt gebruikt voor een ander besturingssysteem is dan het product dat u probeert te activeren. Dat is bijvoorbeeld het geval als u een activeringscode voor Windows op een Apple macOS-apparaat gebruikt.

Controleer in het e-mailbericht met de bestelbevestiging of u de juiste activeringscode gebruikt voor het product dat u probeert te activeren. Als u uw abonnement moet omzetten naar een ander product of wilt upgraden naar een abonnement voor meerdere apparaten, neem dan contact op met de ondersteuning van Avast via onderstaand formulier.

Waarom krijg ik de foutmelding: "Sorry, you've used this code too many times" ('U hebt deze code te vaak gebruikt')?

Deze fout doet zich voor wanneer te veel apparaten al gebruikmaken van de activeringscode die u hebt ingevoerd. Controleer welke apparaten de activeringscode gebruiken en kijk in het e-mailbericht met de bestelbevestiging voor hoeveel apparaten u uw abonnement hebt aangeschaft.

Als u denkt dat u deze foutmelding per ongeluk krijgt, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en voegt u een schermafbeelding toe van uw meest recente e-mailbericht met bestelbevestiging. Gebruik onderstaand contactformulier om contact op te nemen met de ondersteuning van Avast:

Waarom krijg ik de foutmelding: “Please connect to the internet” ('Maak verbinding met internet')?

Deze fout doet zich voor wanneer uw Avast-product geen verbinding kan maken met internet om uw activeringscode te controleren. Controleer of uw internetverbinding werkt en probeer het product dan opnieuw te activeren. Als u deze foutmelding blijft krijgen, neem dan contact op met de ondersteuning van Avast via onderstaand formulier.

Waarom krijg ik de foutmelding "Sorry, our servers aren't responding now" ('Onze servers reageren helaas niet op dit moment')?

Deze fout doet zich voor wanneer er tijdelijke problemen zijn met onze servers en uw Avast-product geen verbinding kan maken om uw activeringscode te controleren. Wacht even en probeer het product daarna opnieuw te activeren.

• Alle betaalde Avast-consumentenproducten.
  • Alle ondersteunde besturingssystemen.