Probleem oplossen wanneer Avast Antivirus blijft melden dat Java-software verouderd is

Software-updater in Avast Antivirus meldt dat de Java 6 -of Java 7-software verouderd is en dat uw computer risico loopt. Als u de update probeert uit te voeren in Avast, wordt u doorverwezen naar deze pagina:

Dit probleem wordt veroorzaakt door verouderde Java 6- of Java 7-software. Aangezien Oracle de ondersteuning voor Java 6 in februari 2013 en voor Java 7 in februari 2016 heeft stopgezet, is het raadzaam in plaats daarvan de nieuwste versie van Java te installeren.

Wanneer u een nieuwe versie van Java installeert, verwijdert het installatieprogramma niet automatisch de verouderde Java 6- of Java 7-software. Software-updater in Avast Antivirus blijft melden dat het product verouderd is totdat de verouderde versie wordt verwijderd of bijgewerkt tot de laatste ondersteunde versie.

Instructies

Het is raadzaam de volgende stappen uit te voeren.

1. Verwijder de verouderde Java 6- of Java 7-software.

Raadpleeg voor meer informatie de volgende pagina op de website van Oracle:
  2. Installeer de nieuwste versie van Java.

Raadpleeg voor meer informatie de volgende pagina op de website van Oracle:
Houd er rekening mee dat sommige programma's mogelijk afhankelijk zijn van Java 6 (of 7). Als u de verouderde versie verwijdert, werken de programma's mogelijk anders.

Deze methode wordt niet aanbevolen.

Als u de oude Java 6- of Java 7-software moet blijven gebruiken en u geen meldingen wilt ontvangen over aanbevolen updates, kunt u OP EIGEN RISICO Software-updater in Avast Antivirus zodanig instellen dat Java 6-updates worden genegeerd:

1. Open de gebruikersinterface van Avast en ga naar BeschermingSoftware-updater.
  2. Klik op de pijl-omlaag in het deelvenster Java Runtime Environment 6 (of 7) om het uit te vouwen.
  3. Klik op Updates negeren.

Software-updater in Avast Antivirus meldt nu niet langer dat uw computer risico loopt vanwege verouderde Java 6- of Java 7-software.