Het de-installatieprogramma gebruiken voor Avast Antivirus

De-installatieprogramma van Avast is een hulpprogramma waarmee u Avast Antivirus volledig van uw pc kunt verwijderen wanneer Windows in de veilige modus wordt uitgevoerd.

Met de-installatieprogramma van Avast kunt u alle programmabestanden op een betrouwbare manier van uw systeem verwijderen. Als u Avast liever verwijdert via het Configuratiescherm van Windows, raadpleegt u het volgende artikel:

Wanneer u de stappen in dit artikel hebt voltooid, wordt uw pc niet meer door Avast tegen malware en andere dreigingen beschermd.

De-installatie instructies

Controleer voordat u begint of u bij Windows bent aangemeld met administratorbevoegdheden en of er geen andere programma's in Windows worden uitgevoerd.

1. Klik met de rechtermuisknop op de onderstaande koppeling en selecteer Koppeling opslaan als... of Doel opslaan als...:
    Download het volgende bestand voor computers met oude processors zonder SSE2-ondersteuning:
  2. Selecteer een bekende locatie om het bestand op te slaan (het bureaublad bijvoorbeeld) en klik op Opslaan.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het bestand avastclear.exe en selecteer Als administrator uitvoeren in het contextmenu.
  4. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Avast Antivirus Clear wordt gevraagd Windows opnieuw te starten in de veilige modus. Als u Windows handmatig in de veilige modus wilt starten, volgt u de instructies op de website van Microsoft voor uw versie van Windows:
  5. In de veilige modus selecteert u de locatie van de programmabestanden van Avast (de standaardinstallatiebestemming wordt automatisch geselecteerd) en de productversie die u wilt verwijderen, en klikt u vervolgens op Verwijderen. Houd het voortgangsscherm geopend totdat het verwijderen is voltooid.
  6. Wanneer het bevestigingsdialoogvenster verschijnt, klikt u op De computer opnieuw opstarten om het verwijderen te voltooien.

Wanneer uw pc opnieuw is gestart, is Avast Antivirus volledig verwijderd van uw pc.

Raadpleeg het desbetreffende artikel als u een bepaalde versie van Avast Antivirus opnieuw wilt installeren:

• De-installatieprogramma van Avast