Avast Call Blocker voor iOS – Veelgestelde vragen

Avast Call Blocker voor iOS is een mobiele app waarmee u ongewenste oproepen kunt vermijden, ook van telefoonnummers die er bonafide uitzien. Telkens wanneer u wordt gebeld, controleert Avast Call Blocker het telefoonnummer van de beller aan de hand van een database met telefoonnummers van bedrijven en organisaties die u ongevraagd bellen, en aan de hand van uw persoonlijke blokkeringslijst. Als het telefoonnummer op een van de lijsten voorkomt, verschijnt er een melding of wordt de oproep automatisch geblokkeerd, afhankelijk van uw instellingen.

In dit artikel vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over de functies, de instellingen en het gebruik van Avast Call Blocker voor iOS.

Algemeen

Wat is het verschil tussen Avast Call Blocker en de oproepblokkeringsfunctie van Apple en vergelijkbare apps?

Naast de standaardfunctionaliteit voor het blokkeren van oproepen detecteert Avast Call Blocker ongewenste oproepen van telefoonnummers die u mogelijk niet herkent, aan de hand van een database met telefoonnummers van bekende lastposten.

In tegenstelling tot andere apps voor oproepblokkering vereist Avast Call Blocker geen toegang tot uw persoonlijke contactpersonen of gegevens.

Heeft Avast Call Blocker toegang nodig tot mijn lijst met contactpersonen of andere persoonsgegevens?

Nee, Avast Call Blocker vereist geen toegang tot uw contactpersonen of andere persoonsgegevens om ongewenste oproepen te kunnen detecteren of blokkeren.

Downloaden en installeren

Wat zijn de systeemvereisten voor Avast Call Blocker?

U kunt Avast Call Blocker installeren en uitvoeren op een Apple iPhone 5S of een nieuwer apparaat waarop Apple iOS 10 of hoger wordt uitgevoerd.

Hoe kan ik Avast Call Blocker downloaden en installeren?

U kunt Avast Call Blocker voor iOS-apparaten downloaden in de App Store.

1. Open de App Store op het scherm met apps op uw iOS-apparaat en zoek naar Avast Call Blocker.
  2. Open de pagina Avast Call Blocker - Spam Blocking for iOS in de zoekresultaten.
  3. Tik op Download om de app te downloaden en tik vervolgens op Installeer. Wanneer u de app opnieuw wilt installeren, hoeft u alleen maar op het symbool met de wolk te tikken.
  4. Selecteer Accepteer als u om bevoegdheden wordt gevraagd.
  5. Zodra de installatie is voltooid, tikt u op Open om de app te gebruiken.
  6. Selecteer Ga door om te bevestigen dat u de voorwaarden van de gebruiksrechtovereenkomst en het privacybeleid van Avast aanvaardt.

Avast Call Blocker is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Open de app om uw abonnement te activeren of een proefperiode van een maand te starten en de app in gebruik te nemen.

Hoe kan ik Avast Call Blocker verwijderen?

Als u Avast Call Blocker niet meer wilt gebruiken, moet u uw abonnement opzeggen voordat u de app van uw apparaat verwijdert.

Nadat uw abonnement is geannuleerd, voert u de volgende stappen uit om Avast Call Blocker van uw iOS-apparaat te verwijderen:

1. Houd het symbool Avast Call Blocker op het hoofdscherm van uw apparaat even vast.
  2. Tik op het kruisje ( x ) dat linksboven in het symbool verschijnt.
  3. Selecteer Verwijder om te bevestigen dat u de app van uw apparaat wilt verwijderen.

Avast Call Blocker is niet meer geïnstalleerd op uw apparaat.

Licentie en activering

Hoe activeer ik mijn abonnement op Avast Call Blocker?

Wanneer u Avast Call Blocker voor het eerst opent, tikt u op Start free trial (Start gratis proefversie) om de proefperiode van een maand te starten.

Als u al beschikt over een licentie, tikt u op Already purchased? (Al gekocht?). Avast Call Blocker controleert de Apple ID waarmee u bent aangemeld bij uw apparaat en activeert een eventuele bestaande licentie die is gekoppeld aan uw account.

U kunt een licentie kopen in de App Store. De licentie is 12 maanden geldig en wordt automatisch verlengd.

Hoe kan ik controleren hoe lang mijn abonnement op Avast Call Blocker nog geldig is?

Als u wilt controleren wanneer uw licentie verloopt, gaat u naar Settings (Instellingen) en bekijkt u de datum naast Subscribed until (Abonnement geldig tot). Wanneer uw licentie verloopt, wordt u automatisch uitgenodigd om uw abonnement te verlengen. Als u nog niet beschikt over een licentie, koopt u er een in de App Store.

Kan ik mijn abonnement op Avast Call Blocker op meerdere apparaten gebruiken?

Ja, u kunt uw licentie op maximaal 5 apparaten gebruiken. Uw Avast Call Blocker-abonnement is gekoppeld aan uw Apple-account en wordt automatisch geactiveerd op alle apparaten waarop u dat account gebruikt of wanneer u de app installeert. Als u nog niet beschikt over een licentie, koopt u er een in de App Store.

Hoe zeg ik mijn abonnement op Avast Call Blocker op?

Voer de volgende stappen uit om uw abonnement op te zeggen:

1. Open de instellingen van uw apparaat en tik op iTunes en App Store.
  2. Tik op uw Apple ID boven aan het scherm en tik op Toon Apple ID.
  3. Tik op Beheer onder Abonnementen.
  4. Tik op uw Avast Call Blocker-abonnement om meer details weer te geven.
  5. Schakel Automatisch verlengen uit voor uw abonnement.

Uw abonnement wordt geannuleerd en wordt beëindigd aan het einde van de huidige factureringscyclus. U kunt nu de app verwijderen van uw apparaat.

Functies en instellingen

Hoe detecteert en beheert Avast Call Blocker ongewenste oproepen?

Avast Call Blocker houdt een actuele database van ongewenste bellers bij. Als u een oproep ontvangt van een telefoonnummer in deze database, verschijnt de melding dat de oproep ongewenst kan zijn of wordt de oproep automatisch geblokkeerd, afhankelijk van uw instellingen.

Standaard is de optie Notify me of spam calls (Informeer mij over ongewenste oproepen) ingeschakeld. Als u de telefoonnummers in deze database automatisch wilt blokkeren, schakelt u deze optie uit in Settings (Instellingen). Wanneer deze optie is uitgeschakeld, wordt er geen overzicht bijgehouden van pogingen om contact met u op te nemen via deze telefoonnummers.

Hoe stel ik Avast Call Blocker in op mijn apparaat?

Nadat u uw licentie hebt geactiveerd of een gratis proefversie van Avast Call Blocker hebt gestart, moet u de volgende stappen uitvoeren om de app te laten werken op uw apparaat:

1. Tik op het symbool Settings (Instellingen) rechtsboven in de interface van de app.
  2. Tik achtereenvolgens op Phone (Telefoon) en op Call Blocking & Identification (Blokkeer en identificeer oproepen).
  3. Schakel Avast Call Blocker in.

Avast Call Blocker is nu klaar voor gebruik op uw apparaat.

Hoe blokkeer ik specifieke telefoonnummers?

Als u ongewenste oproepen wilt voorkomen, voegt u de telefoonnummers in kwestie eerst toe aan uw persoonlijke blokkeringslijst. Dat kan op de volgende manieren:

• Tik op Block number (Blokkeer telefoonnummer) op het hoofdscherm van de app, typ het telefoonnummer in het tekstvak en tik op Next (Volgende).
  • Ga naar Settings (Instellingen), tik op Personal blocklist (Persoonlijke blokkeringslijst) en tik op + Add (+ Voeg toe). Selecteer Add number (Voeg telefoonnummer toe) om het telefoonnummer handmatig in te voeren of selecteer Add from Contact List (Voeg toe uit lijst met contacten) om een opgeslagen nummer te kiezen.

Als u oproepen van telefoonnummers uit uw blokkeringslijst automatisch wilt weigeren, gaat u naar Settings (Instellingen) en schakelt u de instelling Notify me of incoming calls from numbers on my personal block list (Informeer mij over inkomende oproepen van telefoonnummers op mijn blokkeringslijst) uit. Als u deze optie niet uitschakelt, blijft u oproepen ontvangen van telefoonnummers uit uw blokkeringslijst, vergezeld van een melding, zodat u zelf kunt beslissen of u de oproep aanneemt of niet.

Welke instellingen zijn beschikbaar voor het blokkeren van oproepen?

Avast Call Blocker is standaard zo ingesteld dat u wordt geïnformeerd over oproepen van geblokkeerde telefoonnummers, waarbij u de optie hebt om deze aan te nemen of te weigeren. Alle oproepen worden weergegeven in het oproepenoverzicht van Apple, met vermelding van het telefoonnummer, waarbij wordt aangegeven of het telefoonnummer op uw persoonlijke blokkeringslijst of in onze spamdatabase staat.

Als u de oproepen liever meteen blokkeert, kunt u daarvoor de volgende opties gebruiken in Settings (Instellingen):

1. Notify me of spam calls (Informeer mij over ongewenste oproepen): wanneer u deze optie uitschakelt, worden telefoonnummers die voorkomen in de spamdatabase van Avast Call Blocker automatisch geblokkeerd.
  2. Notify me of incoming calls from numbers on my personal block list (Informeer mij over inkomende oproepen van telefoonnummers op mijn persoonlijke blokkeringslijst): wanneer u deze optie uitschakelt, worden de telefoonnummers op uw blokkeringslijst automatisch geblokkeerd.

Als u oproepen van telefoonnummers op uw blokkeringslijst of in onze spamdatabase helemaal blokkeert, ontvangt u geen oproepen of meldingen van belpogingen via deze telefoonnummers.

Kan ik een overzicht van de geblokkeerde oproepen bekijken?

Als u Avast Call Blocker zo instelt dat oproepen automatisch worden geweigerd, worden alle pogingen om contact met u op te nemen volledig geblokkeerd en wordt er geen overzicht van de belpogingen bijgehouden.

Als u de oproepen niet volledig blokkeert, worden beantwoorde en niet-beantwoorde oproepen bijgehouden in het oproepenoverzicht van Apple, maar worden ze gemarkeerd als telefoonnummers op uw persoonlijke blokkeringslijst of in onze spamdatabase.

U kunt de opties voor het blokkeren van oproepen beheren in Settings (Instellingen).

Wat is de witte lijst?

Avast Call Blocker beheert een database met telefoonnummers die zijn aangemeld als bron van ongewenste oproepen. Wanneer u een oproep ontvangt van een telefoonnummer in deze database, verschijnt er een melding om u te waarschuwen dat de oproep waarschijnlijk ongewenst is. Als een telefoonnummer waar u wel oproepen van wilt ontvangen is aangemerkt als ongewenst, voegt u het telefoonnummer toe aan uw witte lijst.

1. Ga naar Settings (Instellingen), tik op Whitelist (Witte lijst) en tik op + Add (+ Voeg toe).
  2. Selecteer Add number (Voeg telefoonnummer toe) om het telefoonnummer handmatig in te voeren of selecteer Add from Contact List (Voeg toe uit lijst met contacten) om een opgeslagen nummer te kiezen.

Hoewel het mogelijk is dat de telefoonnummers die u op de witte lijst plaatst in onze spamdatabase blijven staan, worden de oproepen wel gewoon doorgegeven, zonder dat er een melding verschijnt.

Als u Avast Call Blocker zo instelt dat oproepen van telefoonnummers in onze database automatisch worden geweigerd, ontvangt u geen melding wanneer wordt geprobeerd u te bellen via die telefoonnummers. U kunt de opties voor het blokkeren van oproepen beheren in Settings (Instellingen).

Hoe wijzig ik een telefoonnummer op mijn blokkeringslijst of witte lijst?

Voer de volgende stappen uit om een telefoonnummer op uw blokkeringslijst of witte lijst te bewerken:

1. Tik op het symbool Settings (Instellingen) rechtsboven in de interface van de app.
  2. Tik op Personal blocklist (Persoonlijke blokkeringslijst) of Whitelist (Witte lijst), afhankelijk van de lijst die u wilt beheren.
  3. Druk op het telefoonnummer dat u wilt bewerken, tik op Edit number (Bewerk telefoonnummer), corrigeer het telefoonnummer en tik op Save (Bewaar).

Het telefoonnummer wordt bijgewerkt.

Hoe verwijder ik een telefoonnummer van mijn blokkeringslijst of witte lijst?

U kunt de blokkering voor telefoonnummers die u niet meer wilt weigeren moeiteloos opheffen of telefoonnummers van uw witte lijst verwijderen. Dat doet u als volgt:

1. Tik op het symbool Settings (Instellingen) rechtsboven in de interface van de app.
  2. Tik op Personal blocklist (Persoonlijke blokkeringslijst) of Whitelist (Witte lijst), afhankelijk van de lijst die u wilt beheren.
  3. Veeg het telefoonnummer naar links en tik op de rode optie Delete (Verwijder) die verschijnt.

Het telefoonnummer staat niet meer in de lijst.

Diversen

Hoe kan ik feedback geven of om hulp vragen?

Wij staan open voor feedback van al onze klanten. U kunt uw op- of aanmerkingen of steun voor mobiele producten van Avast op de volgende manieren overbrengen:

• Schrijf een positieve recensie in de App Store.
  • Vertel uw vrienden over onze software op Facebook of Twitter.
  • Plaats recensies op forums over iOS.
  • Neem contact op met ons ondersteuningsteam door te tikken op Contact Support (Contact met ondersteuning) in het gedeelte Settings (Instellingen).

Heeft Avast nog andere apps waar ik iets aan kan hebben?

Avast heeft de volgende reeks apps ontwikkeld om de beveiliging en prestaties van uw mobiele apparaat te verbeteren en u te beschermen tegen hackers en dieven:

• Avast SecureLine VPN Voorkom dat hackers uw gegevens inzien en stelen wanneer u bent verbonden met een openbaar of onbeveiligd wifi-netwerk, beveilig uw persoonlijke wifi-netwerk en versleutel uw verbinding met behulp van SecureLine VPN om uw privacy te beschermen.
  • Avast SecureMe: Hiermee kunt u de verbinding controleren op de aanwezigheid van beveiligingsproblemen, zoals routers met een zwak wachtwoord en onbeveiligde draadloze netwerken. Daarnaast beschikt de app over een basis-VPN-service die uw veiligheid waarborgt wanneer u verbinding maakt met een openbaar netwerk.
  • Avast Passwords: Bescherm al uw wachtwoorden en meld u met één wachtwoord in een handomdraai aan bij uw onlineaccounts. U kunt deze app op meerdere apparaten synchroniseren.
  • Avast Mobile Security: Beveilig uw telefoon en tablet met onze gratis app Avast Mobile Security die bescherming biedt tegen virussen en onveilige wifi-netwerken. Met de ingebouwde functie Anti-Theft kunt u uw apparaat in geval van verlies of diefstal opsporen op een kaart met behulp van ons onlinevolgsysteem voor mobiele apparaten. Daarbij wordt gebruikgemaakt van driehoeksmetingen, onder meer op basis van gps.
  • Avast SecureLine VPN Voorkom dat hackers uw gegevens inzien en stelen wanneer u bent verbonden met een openbaar of onbeveiligd wifi-netwerk, beveilig uw persoonlijke wifi-netwerk en versleutel uw verbinding met behulp van SecureLine VPN om uw privacy te beschermen.
  • Avast Cleanup: Optimaliseer de prestaties van uw apparaat met onze app Cleanup, waarmee u snel de opslagruimte op uw apparaat kunt analyseren en alle gegevens kunt verwijderen die onnodig veel ruimte innemen.
  • Avast Passwords: Bescherm al uw wachtwoorden en meld u met één wachtwoord in een handomdraai aan bij uw onlineaccounts. U kunt deze app op meerdere apparaten synchroniseren.
  • Avast Battery Saver: Verleng de batterijduur van uw apparaat tussen oplaadcycli met Avast Battery Saver, een app die onnodige achtergrondtaken stopt en u helpt uw apparaat optimaal in te stellen.
  • Avast Call Blocker 1.x voor iOS
  • Apple iOS 10.0 of hoger