Avast Cleanup Pro voor Mac – Aan de slag

Avast Cleanup Pro scant op onnodige en dubbele bestanden op uw Mac en verwijdert ze om schijfruimte vrij te maken. In dit artikel gaan we ervan uit dat Avast Cleanup Pro al is geïnstalleerd op uw Mac. In het volgende artikel vindt u installatie-instructies:

Dubbelklik om te beginnen op het symbool Avast Cleanup Pro om het programma te openen. Raadpleeg nu onderstaande gedeelten.

Schijfruimte vrijmaken

Met de optie Ruim rommel op wordt uw Mac gescand op onnodige bestanden en kunt u aangeven welke bestanden moeten worden verwijderd om schijfruimte vrij te maken. Voer de volgende stappen uit om een scanbewerking te starten en bestanden te verwijderen:

1. Klik onder het kopje Ruim rommel op op Scannen in het hoofdscherm van Cleanup Pro.
  2. Nadat de scanbewerking voltooid is, kunt u een selectiemethode kiezen via de vervolgkeuzelijst onder aan het scherm... ... of handmatig bestanden selecteren door op een tab in het linkerdeelvenster te klikken en de gewenste vakjes in of uit te schakelen.
  3. Nadat u de bestanden die u wilt verwijderen hebt geselecteerd, klikt u op Opschonen.
  4. Voer wanneer u daarom wordt gevraagd de inloggegevens van uw systeem in en klik op OK.
  5. Klik op Gereed om terug te keren naar het hoofdscherm van Cleanup Pro.

Dubbele bestanden verwijderen

Met de optie Zoek dubbele items kunt u uw Mac op dubbele bestanden scannen. Voer de volgende stappen uit om een scanbewerking te starten en dubbele bestanden te verwijderen:

1. Klik onder het kopje Zoek dubbele items op ZOEK in het hoofdscherm van Cleanup Pro.
  2. Nadat de scanbewerking voltooid is, kunt u een selectiemethode voor alle categorieën kiezen via de vervolgkeuzelijst onder aan het scherm... ... of handmatig bestanden selecteren door op een tab in het linkerdeelvenster te klikken en de desbetreffende bestanden in of uit te schakelen.
  3. Nadat u een selectie hebt gemaakt, klikt u op Opschonen.
  4. Klik op Gereed om terug te keren naar het hoofdscherm van Cleanup Pro.

Meldingen beheren

Avast Cleanup Pro is standaard zo ingesteld dat u een melding ontvangt wanneer er een bepaalde hoeveelheid ongewenste bestanden is aangetroffen op uw Mac. Als u deze instelling wilt aanpassen, gaat u naar het hoofdscherm van Cleanup Pro. De groene schuifbalk onder het kopje Waarschuw me geeft aan dat de instelling ingeschakeld is. Als u de instelling wilt uitschakelen, klikt u op de schuifbalk. De kleur verandert dan van groen (AAN) in rood (UIT).

Abonnementsgegevens bekijken

Als u informatie over uw abonnement wilt bekijken, klikt u in de menubalk op Avast Cleanup Pro en selecteert u Voorkeuren. In het nieuwe dialoogvenster dat verschijnt, vindt u de duur van uw Cleanup Pro-abonnement.

• Avast Cleanup Pro 1.x voor Mac
  • Apple macOS 10.13.x (High Sierra)
  • Apple macOS 10.12.x (Sierra)
  • Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan)
  • Apple Mac OS X 10.10.x (Yosemite)