Avast Cleanup Premium voor Mac – aan de slag

Avast Cleanup Premium scant op onnodige en dubbele bestanden op uw Mac en verwijdert ze om schijfruimte vrij te maken. In dit artikel gaan we ervan uit dat Avast Cleanup Pre al op uw Mac is geïnstalleerd en geactiveerd. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Open de gebruikersinterface van Avast Cleanup Premium op een van de volgende manieren om aan de slag te gaan:

• Klik op het pictogram Avast Cleanup Premium in de menubalk en selecteer Open Avast Cleanup Premium.
  • Klik op Ga in de menubalk, selecteer Programma's en dubbelklik op het pictogram Avast Cleanup.
Raadpleeg het volgende artikel voor instructies als er na het openen van Avast Cleanup Premium een bericht wordt weergegeven waarin u wordt gevraagd volledige schijftoegang toe te staan:

Schijfruimte vrijmaken

Met de optie Ruim rommel op wordt uw Mac gescand op onnodige bestanden en kunt u aangeven welke bestanden moeten worden verwijderd om schijfruimte vrij te maken. Voer de volgende stappen uit om een scanbewerking te starten en bestanden te verwijderen:

1. Klik op Scannen onder Ruim rommel op in het hoofdscherm van Avast Cleanup Premium.
  2. Klik wanneer u daarom wordt gevraagd op de gewenste optie:
    • Niet toestaan: Avast Cleanup Premium stopt met het scannen van de map Downloads.
    • OK: hiermee wordt de map Downloads opgenomen in de scan voor het opruimen van rommel.
  3. Wanneer de scan is voltooid, selecteert Avast Cleanup Premium automatisch bestanden die worden aanbevolen voor verwijdering. U kunt deze selectie op een van de volgende manieren wijzigen:
    • Klik op Aanbevolen selectie en selecteer een optie in het contextmenu.
    • Klik op de tabbladen in het linkerdeelvenster en schakel de selectievakjes uit van bestanden die u niet wilt verwijderen.
  4. Klik na het selecteren van de te verwijderen bestanden op Schoon.
  5. Voer als daarom wordt gevraagd de gebruikersnaam en het wachtwoord van de beheerder in en klik op OK.
  6. Klik op Gereed om terug te keren naar het hoofdscherm van Avast Cleanup Premium.

Dubbele bestanden verwijderen

Met de optie Zoek dubbele items kunt u uw Mac op dubbele bestanden scannen. Voer de volgende stappen uit om een scanbewerking te starten en dubbele bestanden te verwijderen:

1. Klik op Zoeken onder Zoek dubbele items in het hoofdscherm van Avast Cleanup Premium.
  2. Selecteer de locatie(s) die u wilt scannen op dubbele bestanden. Klik op Toevoegen en selecteer een map of station om extra mappen of externe stations toe te voegen.
  3. Klik op Scannen.
  4. Klik wanneer u daarom wordt gevraagd op de gewenste optie:
    • Niet toestaan: Avast Cleanup Premium stopt met het scannen van de map Bureaublad of Documenten.
    • OK: hiermee wordt de map Bureaublad of Downloads opgenomen in de scan voor dubbele bestanden.
  5. Klik na afloop van de scanbewerking op Geef dubbele bestanden weer.
  6. U kunt bestanden die u van uw Mac wilt verwijderen op een van de volgende manieren selecteren:
    • Klik op Niets geselecteerd en selecteer een optie in het contextmenu.
    • Klik op de tabbladen in het linkerdeelvenster en selecteer de bestanden die u wilt verwijderen.
  7. Nadat u de bestanden die u wilt verwijderen hebt geselecteerd, klikt u op Schoon.
  8. Voer als daarom wordt gevraagd de gebruikersnaam en het wachtwoord van de beheerder in en klik op OK.
  9. Klik op Gereed om terug te keren naar het hoofdscherm van Avast Cleanup Premium.

Slechte of vergelijkbare foto's vinden

Met de optie Zoek foto's zoekt u op uw Mac naar foto's die bijvoorbeeld wazig of slecht belicht zijn. Voer de volgende stappen uit om een scanbewerking te starten en slechte of vergelijkbare foto's te controleren:

1. Klik op Zoeken onder Zoek foto's in het hoofdscherm van Avast Cleanup Premium.
  2. Selecteer de locatie(s) die u wilt scannen op foto's. Klik op Toevoegen en selecteer een map, station of foto om extra mappen, externe stations of specifieke foto's toe te voegen.
  3. Klik op Scannen.
  4. Klik nadat de scan is voltooid op Controleren om alle slechte of vergelijkbare foto's die Avast Cleanup Premium heeft gevonden te bekijken.
  5. Klik op Begrepen om het pop-upbericht te verwijderen.
  6. Avast Cleanup Premium selecteert automatisch foto's die worden aanbevolen voor verwijdering. Klik op Aanbevolen en selecteer Niets selecteren om deze selectie te wijzigen. Schakel vervolgens het selectievakje in onder elke foto die u wilt verwijderen.
  7. Nadat u de bestanden die u wilt verwijderen hebt geselecteerd, klikt u op Verwijderen.
  8. Klik op Verwijderen om de verwijdering van de geselecteerde bestanden te bevestigen.
  9. Herhaal de stappen hierboven vanaf stap 4 om door te gaan met het controleren en verwijderen van bestanden.
  10. Klik op Gereed om terug te keren naar het hoofdscherm van Avast Cleanup Premium.

Apps verwijderen die u niet meer gebruikt

Met de optie Verwijder apps kunt u eenvoudig toepassingen die u niet meer gebruikt zoeken en verwijderen om uw Mac opgeruimd te houden en ruimte vrij te maken. Voer deze stappen uit om apps te verwijderen die u niet meer gebruikt:

1. Klik op Weergeven onder Verwijder apps in het hoofdscherm van Avast Cleanup Premium.
  2. Tik op het selectievakje naast een app om deze te selecteren. U kunt de lijst met apps ook filteren op de categorieën Ongebruikte apps en Grote apps in het linkerdeelvenster.
  3. Klik op Verwijderen wanneer u de apps hebt geselecteerd die u wilt verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen om de verwijdering van de apps van uw Mac te bevestigen.
  5. Voer als daarom wordt gevraagd de gebruikersnaam en het wachtwoord van de beheerder in en klik op OK.
  6. Klik op Gereed om terug te keren naar het hoofdscherm van Avast Cleanup Premium.

Voorkeuren beheren

U kunt Avast Cleanup Premium aanpassen door de standaard scaninstellingen voor de opties Ruim rommel op en Zoek dubbele items te wijzigen, of door de standaardinstellingen van waarschuwingsmeldingen te beheren. Scaninstellingen of waarschuwingen van Avast Cleanup Premium aanpassen:

1. Controleer of de interface van Avast Cleanup Premium actief is, klik links in de menubalk op AvastCleanup en selecteer Voorkeuren.
  2. Selecteer het tabblad Scan om wijzigingen aan te brengen in de standaardinstellingen van Ruim rommel op en Spoor duplicaten op.
    • Selecteer het selectievakje naast een instelling om deze in te schakelen of haal het vinkje weg om de instelling uit te schakelen.
    • Klik op de vervolgkeuzelijst om een andere optie te selecteren.
  3. Selecteer het tabblad Waarschuwingen om wijzigingen aan te brengen in de meldingen die worden weergegeven wanneer een bepaalde hoeveelheid ongewenste bestanden is aangetroffen op uw Mac.
    • Selecteer het selectievakje naast een instelling om deze in te schakelen of haal het vinkje weg om de instelling uit te schakelen.
    • Klik op de vervolgkeuzelijst om een andere optie te selecteren.
  • Avast Cleanup Premium 3.x voor Mac