Modus Niet storen – aan de slag

Modus Niet storen is een nieuwe functie in Avast Antivirus en een upgrade van de functie Gamemodus. In de modus Niet storen worden onnodige meldingen gedempt wanneer u een toepassing op het volledige scherm uitvoert. Dit geldt voor vrijwel alle toepassingen.

Avast Antivirus installeren en activeren

In dit artikel gaan we ervan uit dat Avast Antivirus al op uw pc is geïnstalleerd. Raadpleeg het artikel in kwestie als u een bepaalde versie van Avast Antivirus wilt installeren en activeren:

Toepassingen toevoegen aan de lijst van de modus Niet storen

De modus Niet storen wordt automatisch gestart wanneer een toepassing op het volledige scherm wordt uitgevoerd. De toepassing wordt dan ook automatisch toegevoegd aan de lijst van de modus Niet storen. Wanneer een toepassing op deze lijst weer op het volledige scherm wordt geopend, worden alle meldingen van Windows, Avast Antivirus en andere toepassingen gedempt.

U kunt toepassingen ook handmatig toevoegen aan de lijst:

1. Open de gebruikersinterface van Avast.
  2. Klik links in het menu op de tegel Prestaties en selecteer Modus Niet storen.
  3. Klik op de knop App toevoegen om een toepassing op een van de volgende manieren toe te voegen:
    • Klik op de toepassingen van uw voorkeur om ze toe te voegen aan de lijst voor de modus Niet storen en klik op Sluiten om te bevestigen.
    • Klik op Pad van app selecteren, navigeer naar de toepassing die u wilt toevoegen en klik op Openen om te bevestigen.

Instellingen beheren

Via Modus Niet storen kunt u de werking van bepaalde meldingen wijzigen en de functie aan uw wensen aanpassen.

1. Open de gebruikersinterface van Avast.
  2. Klik op MenuInstellingen.
  3. Selecteer Prestaties in het linkerdeelvenster en klik op Modus Niet storen.
  4. Schakel het selectievakje in naast de instelling die u wilt inschakelen. Alle instellingen zijn standaard ingeschakeld.
  5. Klik op het rode kruisje (X) om uw instellingen op te slaan en terug te keren naar het hoofdscherm van Avast Antivirus.
  1. Open de gebruikersinterface van Avast.
  2. Selecteer Prestaties in het linkerdeelvenster en klik op Modus Niet storen.
  3. Klik op het pictogram in de vorm van een tandwieltje rechtsboven op het scherm Modus Niet storen.
  4. Schakel het selectievakje in naast de instelling die u wilt inschakelen. Alle instellingen zijn standaard ingeschakeld.
  5. Klik op het rode kruisje (X) om uw instellingen op te slaan en terug te keren naar het hoofdscherm van de modus Niet storen.

Probleemoplossing

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Modus Niet storen: