Avast SecureLine VPN voor Android – aan de slag

Met Avast SecureLine VPN kunt u verbinding maken met internet via beveiligde VPN-servers van Avast die uw verbinding beschermen en uw privacy waarborgen.

In dit artikel gaan wij ervan uit dat de nieuwste versie van Avast SecureLine VPN al op uw Android-apparaat is geïnstalleerd en geactiveerd. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide installatie- en activeringsinstructies:

Verbinding maken met het VPN

U kunt Avast SecureLine VPN gebruiken wanneer u extra beveiligd en anoniem verbinding wilt maken met internet. Dat is vooral aan te raden bij openbare of onbeveiligde draadloze netwerken.

Ga als volgt te werk om verbinding te maken met Avast SecureLine VPN:

1. Tik op het beginscherm van uw apparaat op het pictogram Avast SecureLine om de app te openen.
  2. Tik op Koppelen.
  3. Tik als u daarom wordt gevraagd op OK om Avast SecureLine VPN toestemming te geven om een VPN-verbinding in te stellen.
  4. Als u daarom wordt gevraagd, kunt u eventueel op Automatisch verbinding maken activeren tikken als u wilt toestaan dat Avast SecureLine VPN automatisch wordt ingeschakeld. Of tik linksboven op het X-teken om terug te keren naar het hoofdscherm van de app.
U kunt de werking van Maak automatisch verbinding op elk gewenst moment aanpassen via de app-instellingen. Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies over het gebruik van Automatisch verbinden:

U bent nu verbonden met de standaardserver van Avast SecureLine VPN. U kunt desgewenst de locatie van de standaard-VPN-server wijzigen.

Verbinding maken met een andere locatie

Avast SecureLine VPN heeft servers op diverse locaties, zodat u geolocatiebeperkingen kunt omzeilen en bij uw favoriete inhoud kunt terwijl u op reis bent. Standaard maakt u verbinding met de Optimale locatie.

Verbinding maken met een andere locatie:

1. Tik onder aan het hoofdscherm van de app op Optimale locatie.
  2. Tik op een land en plaats om uw locatie te wijzigen.

De serverlocatie wordt nu gewijzigd.

Vertrouwde netwerken toevoegen

Vertrouwde wifi-netwerken worden uitgesloten van uw instellingen van Automatisch verbinden. Avast SecureLine VPN wordt niet automatisch ingeschakeld wanneer u bent verbonden met een vertrouwd netwerk.

Een vertrouwd netwerk toevoegen:

1. Tik op Settings (Instellingen) (het pictogram in de vorm van een tandwiel) rechtsboven op het hoofdscherm van de app.
  2. Tik op Vertrouwde netwerken, en tik als u daarom wordt gevraagd op Toestaan om de machtiging Locatie te verlenen.
  3. Selecteer Allow only while using the app (Alleen toestaan bij gebruik van de app) om de app toegang te geven tot de locatie van uw apparaat.
  4. Tik op het plusteken + naast het wifi-netwerk dat u wilt toevoegen aan uw vertrouwde netwerken.

Apps uitsluiten van VPN-verbinding

Met Split Tunneling kunt u ervoor zorgen dat bepaalde apps nooit verbinding maken met internet via Avast VPN-servers, zelfs wanneer Avast SecureLine VPN is ingeschakeld. U kunt bijvoorbeeld opgeven dat een e-mail-app moet worden uitgesloten van de VPN-verbinding. U kunt dan e-mail verzenden en ontvangen van uw echte locatie, maar hebt toch tijdens het gebruik van uw webbrowser-app zonder beperkingen toegang tot online-inhoud.

Apps uitsluiten:

1. Tik op Settings (Instellingen) (het pictogram in de vorm van een tandwiel) rechtsboven op het hoofdscherm van de app.
  2. Tik op Split Tunneling en tik op de witte schuifregelaar (Uit) om deze in groen (Aan) te veranderen.
  3. Alle apps zijn standaard ingeschakeld. Schakel het vakje uit bij apps die u wilt uitsluiten van Avast SecureLine VPN-verbindingen.

Wanneer u een uitgesloten app gebruikt, wordt uw verbinding niet versleuteld en is uw echte locatie zichtbaar.

Verdere aanbevelingen

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over Avast SecureLine VPN:

• Avast SecureLine VPN 5.x voor Android