Problemen oplossen bij de foutmelding "UI Failed to load" (Kan gebruikersinterface niet laden) in Avast Antivirus

In sommige gevallen verschijnt in Avast Antivirus de melding UI Failed to load (Kan gebruikersinterface niet laden) waardoor het hele programma niet wordt uitgevoerd. Dat kan het gevolg zijn van niet goed ingestelde Windows-services.

Als klikken op Services opnieuw starten in de foutmelding niet helpt, moet u de relevante Windows-services zodanig instellen dat ze automatisch worden uitgevoerd. Voer daarvoor de stappen in dit artikel in.

Instructies

Controleer voordat u begint of u bent aangemeld bij Windows als gebruiker met beheerdersbevoegdheden.
  1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Win en R, typ services.msc en klik op OK om de console Services te openen.
  2. Zoek het item Remote Desktop Services in de console Services, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen.
  3. Klik op het tabblad Algemeen op de vervolgkeuzelijst naast Opstarttype en selecteer Automatisch. Klik vervolgens op Toepassen om de wijzigingen te bevestigen.
    Als de service niet meer wordt uitgevoerd, klikt u op Starten in het gedeelte Status van service.
  4. Start uw computer opnieuw en probeer Avast Antivirus weer te openen.
  1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Win en R, typ services.msc en klik op OK om de console Services te openen.
  2. Zoek het item Remote Desktop Services in de console Services, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen.
  3. Klik op het tabblad Algemeen op de vervolgkeuzelijst naast Opstarttype en selecteer Automatisch. Klik vervolgens op Toepassen om de wijzigingen te bevestigen.
    Als de service niet meer wordt uitgevoerd, klikt u op Starten in het gedeelte Status van service.
  4. Start uw computer opnieuw en probeer Avast Antivirus weer te openen.
  1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Win en R, typ services.msc en klik op OK om de console Services te openen.
  2. Zoek het item Remote Desktop Services in de console Services, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen.
  3. Klik op het tabblad Algemeen op de vervolgkeuzelijst naast Opstarttype en selecteer Automatisch. Klik vervolgens op Toepassen om de wijzigingen te bevestigen.
    Als de service niet meer wordt uitgevoerd, klikt u op Starten in het gedeelte Status van service.
  4. Start uw computer opnieuw en probeer Avast Antivirus weer te openen.
  1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Win en R, typ services.msc en klik op OK om de console Services te openen.
  2. Zoek het item Terminalserver (of Services Terminal Server) in de console Services, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen.
  3. Klik op het tabblad Algemeen op de vervolgkeuzelijst naast Opstarttype en selecteer Automatisch. Klik vervolgens op Toepassen om de wijzigingen te bevestigen.
    Als de service niet meer wordt uitgevoerd, klikt u op Starten in het gedeelte Status van service.
  4. Zoek het item Background Intelligent Transfer Services in de console Services, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen.
  5. Klik op het tabblad Algemeen op de vervolgkeuzelijst naast Opstarttype en selecteer Automatisch. Klik vervolgens op Toepassen om de wijzigingen te bevestigen.
    Als de service niet meer wordt uitgevoerd, klikt u op Starten in het gedeelte Status van service.
  6. Start uw computer opnieuw en probeer Avast Antivirus weer te openen.
  1. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Uitvoeren.
  2. Typ services.msc en klik op OK.
  3. Zoek het item Terminalserver (of Services Terminal Server) in de console Services, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen.
  4. Klik op het tabblad Algemeen op de vervolgkeuzelijst naast Opstarttype en selecteer Automatisch. Klik vervolgens op Toepassen om de wijzigingen te bevestigen.
  5. Als de service niet meer wordt uitgevoerd, klikt u op Starten in het gedeelte Status van service.
  6. Zoek het item Background Intelligent Transfer Services in de console Services, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen.
  7. Klik op het tabblad Algemeen op de vervolgkeuzelijst naast Opstarttype en selecteer Automatisch. Klik vervolgens op Toepassen om de wijzigingen te bevestigen.
    Als de service niet meer wordt uitgevoerd, klikt u op Starten in het gedeelte Status van service.
  8. Start uw computer opnieuw en probeer Avast Antivirus weer te openen.

Als het goed is, wordt de gebruikersinterface van Avast Antivirus nu geladen.

Verdere aanbevelingen

Als het probleem aanhoudt nadat u alle stappen in bovenstaande instructies hebt uitgevoerd, is het raadzaam Avast Antivirus opnieuw te installeren.

1. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies voor het verwijderen:
  2. Nadat Avast Antivirus volledig is verwijderd van uw computer, raadpleegt u het relevante artikel voor installatie-instructies:
  • Avast Ultimate 17.x
  • Avast Premier 17.x
  • Avast Internet Security 17.x
  • Avast Pro Antivirus 17.x
  • Avast Free Antivirus 17.x
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education - 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise - 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise - 32-/64-bits