Uw DNS-instellingen wijzigen wanneer Avast SecureLine VPN geen internetverbinding tot stand kan brengen

Als Avast SecureLine VPN geen internetverbinding tot stand kan brengen of u niet kunt internetten wanneer u bent verbonden met Avast SecureLine VPN, kan dat worden veroorzaakt door problemen met de DNS-servers van uw internetprovider. Voordat u het probleem voorlegt aan de ondersteuning van Avast, wijzigt u de instellingen van de internetverbinding zo dat de DNS-servers van een andere provider worden gebruikt, bijvoorbeeld Cisco, Google, Cloudflare of Quad9, en probeert u vervolgens opnieuw verbinding te maken met Avast SecureLine VPN.

Instructies

1. Meld u bij Windows aan als een gebruiker met beheerdersrechten.
  2. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
  3. Klik op het scherm Windows-instellingen op Netwerk en internet.
  4. Klik onder Netwerkinstellingen wijzigen op Adapteropties wijzigen.
  5. Druk tegelijkertijd op de Windows-toets en de X-toets, en selecteer vervolgens Configuratiescherm in het menu dat verschijnt.
  6. Klik onder Netwerk en internet op Netwerkstatus en -taken bekijken als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Netwerkcentrum als u de weergave met grote of kleine pictogrammen gebruikt.
  7. Selecteer Adapterinstellingen wijzigen links in het venster Netwerkcentrum.
  8. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  9. Klik onder Netwerk en internet op Netwerkstatus en -taken bekijken als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Netwerkcentrum als u de weergave met grote of kleine pictogrammen gebruikt.
  10. Selecteer Adapterinstellingen wijzigen links in het venster Netwerkcentrum.
  11. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm, ... of selecteer InstellingenConfiguratiescherm als u het klassieke Startmenu gebruikt.
  12. Klik onder Netwerk en internet op Netwerkstatus en -taken bekijken als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of dubbelklik op Netwerkcentrum als u de klassieke weergave gebruikt.
  13. Selecteer Netwerkinstellingen beheren links in het venster Netwerkcentrum.
  14. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm, ... of selecteer InstellingenConfiguratiescherm als u het klassieke Startmenu gebruikt.
  15. Klik achtereenvolgens op Netwerk- en internetverbindingen en op Netwerkverbindingen als u de weergave met categorieën gebruikt ... of dubbelklik op Netwerkverbindingen als u de klassieke weergave gebruikt.
  16. Klik, afhankelijk van uw huidige type verbinding, met de rechtermuisknop op de Ethernet- of Wifi-adapter in kwestie in de lijst Netwerkverbindingen en selecteer vervolgens Eigenschappen in het contextmenu.
  17. Klik, afhankelijk van uw huidige type verbinding, met de rechtermuisknop op LAN-verbinding of Draadloze netwerkverbinding in de lijst Netwerkverbindingen, en selecteer Eigenschappen in het contextmenu.
  18. Als in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd, klikt u op JaDoorgaan).
  19. Selecteer Internet Protocol Versie 4 (TCP/IPv4)Internet Protocol (TCP/IP) in de lijst en klik op de knop Eigenschappen.
  20. Selecteer de optie De volgende DNS-serveradressen gebruiken, kies vervolgens een van de openbare DNS-providers in onderstaande tabel en voer beide IP-adressen van de betrokken DNS-servers in in de bijbehorende vakken.
    DNS-providerVoorkeurs-DNS-serverAlternatieve DNS-server
    Cisco OpenDNS208.67.222.222208.67.220.220
    Google Public DNS8.8.8.88.8.4.4
    Cloudflare 1.1.1.1.1.1.1.11.0.0.1
    Quad99.9.9.9149.112.112.112
    Wijzig niets in het bovenste gedeelte bij IP-adres, Subnetmasker en Standaardgateway.
  21. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.
  22. Als het venster Windows Netwerkcontrole verschijnt, klikt u op AnnulerenSluiten om af te sluiten.
  1. Meld u bij uw Mac aan als een gebruiker met beheerdersbevoegdheden.
  2. Klik op Apple-menu ▸ Systeemvoorkeuren en selecteer Netwerk in het venstermenu.
  3. Selecteer links in het menu de verbinding die u gebruikt, bijvoorbeeld Ethernet of Wifi, en klik op Geavanceerd...
  4. Selecteer DNS en klik op de +-knop om een server aan de lijst toe te voegen. Voer vervolgens de DNS-server in die u wilt toevoegen en klik ter bevestiging op OK.
  1. Tik op het pictogram Instellingen in het beginscherm van uw iOS-apparaat en selecteer Wifi.
  2. Selecteer in de lijst het wifi-netwerk waarmee u bent verbonden.
  3. Tik op Configureer DNS om de DNS-instellingen te openen.
  4. Selecteer Handmatig en tik op het rode -symbool bij een bestaande DNS-server om deze te verwijderen.
  5. Tik op om een nieuwe DNS-server toe te voegen en tik ter bevestiging op Opslaan.

De DNS-instellingen zijn nu gewijzigd. Probeer opnieuw verbinding te maken met Avast SecureLine VPN en te internetten.

• Avast SecureLine VPN 2.x voor Windows
  • Avast SecureLine VPN 3.x voor Mac
  • Avast SecureLine VPN 5.x voor iOS

• Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows Vista Home Basic / Home Premium / Business / Enterprise / Ultimate – Service Pack 2, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows XP Home / Professional / Media Center Edition – Service Pack 3, 32-bits

• Apple macOS 10.13.x (High Sierra)
  • Apple macOS 10.12.x (Sierra)
  • Apple Mac OS X 10.11.x (El Capitan)
  • Apple Mac OS X 10.10.x (Yosemite)
  • Apple Mac OS X 10.9.x (Mavericks)

• Apple iOS 5.1 of hoger