Browserextensie Avast SafePrice – Veelgestelde vragen

Wat is Avast SafePrice?

Avast SafePrice is een gratis browserextensie die u helpt geld besparen in onlinewinkels en op reiswebsites. SafePrice selecteert de beste prijzen uit een database met vertrouwde webwinkels en geeft ze rechtsboven in uw browser weer zodat u de winkelsite niet hoeft te verlaten. De extensie zoekt ook naar waardebonnen die u kunt toepassen op uw aankoop en meldt het als er een is gevonden.

Avast SafePrice is beschikbaar voor Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox en Opera in de winkels van de browsers, op de website van Avast of als onderdeel van Avast Antivirus.

Hoe gebruik ik Avast SafePrice?

Wanneer u Avast SafePrice hebt geïnstalleerd en ingeschakeld, wordt het automatisch op de achtergrond uitgevoerd. Er wordt een pop-upmelding weergegeven wanneer Avast SafePrice vaststelt dat er betere prijzen of waardebonnen beschikbaar zijn voor uw zoekopdracht. Klik op de melding om de aanbieding weer te geven. Deze wordt vervolgens geopend op de huidige pagina.

Als u gebruik wilt maken van een waardebon, klikt u in de melding op Waardebon toepassen. Er wordt dan een nieuw tabblad geopend waarop de waardebon is toegepast en er verschijnt een melding ter bevestiging. De korting van de waardebon wordt vervolgens toegepast op uw winkelwagentje.

Als u een waardeboncode wilt gebruiken, klikt u op Code ophalen en kopieert u de code (selecteer de code en druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl en C). Plak de code bij het afrekenen in het vak voor de kortingscode (druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl en V).

Hoe kan ik de browserextensie Avast SafePrice in- of uitschakelen?

Als u het aantal meldingen van Avast SafePrice wilt verminderen of aanpassen, kunt u dat doen in Instellingen. Als u Avast SafePrice helemaal wilt uitschakelen of verwijderen, opent u de instellingen voor browserextensies.

Microsoft Edge vraagt standaard of u de extensie Avast SafePrice wilt inschakelen nadat u Avast Antivirus hebt geïnstalleerd. U kunt deze instelling als volgt aanpassen:

1. Open Microsoft Edge.
  2. Klik op het menupictogram rechtsboven in de browser en selecteer Extensies.
  3. Klik op de schuifregelaar onder Avast SafePrice om de extensie in of uit te schakelen. U kunt ook met uw muis het deelvenster Avast SafePrice aanwijzen, aan de rechterkant klikken op het pictogram in de vorm van een tandwiel en vervolgens op Verwijderen klikken om Avast SafePrice te verwijderen.

Google Chrome vraagt standaard of u de extensie Avast SafePrice wilt inschakelen nadat u Avast Antivirus hebt geïnstalleerd. U kunt deze instelling als volgt aanpassen:

1. Open Google Chrome.
  2. Klik op het menupictogram rechtsboven in de browser en selecteer Meer hulpprogramma'sExtensies.
  3. Voor Google Chrome versie:
    • 66.x of hoger: klik op de schuifregelaar op de tegel Avast SafePrice om de extensie in of uit te schakelen. Of klik op Verwijderen om Avast SafePrice te verwijderen.
    • 65.x of lager: schakel het selectievakje in of uit bij Ingeschakeld naast Avast SafePrice om de extensie in of uit te schakelen. Of klik op het pictogram Prullenbak om Avast SafePrice te verwijderen.

Mozilla Firefox vraagt standaard of u de extensie Avast SafePrice wilt inschakelen nadat u Avast Antivirus hebt geïnstalleerd. U kunt deze instelling als volgt aanpassen:

1. Open Mozilla Firefox.
  2. Klik op het menupictogram rechtsboven in de browser en selecteer Add-ons (pictogram in de vorm van een puzzelstukje).
  3. Controleer of Extensies is geselecteerd in het linkerdeelvenster.
  4. Klik op Inschakelen of Uitschakelen naast Avast SafePrice om de extensie in of uit te schakelen. Of klik op Verwijderen om Avast SafePrice te verwijderen.

Opera vraagt standaard of u de extensie Avast SafePrice wilt inschakelen nadat u Avast Antivirus hebt geïnstalleerd. U kunt deze instelling als volgt aanpassen:

1. Open Opera.
  2. Klik op het menupictogram O van Opera linksboven in de browser en selecteer ExtensiesExtensies.
  3. Controleer of Alles is geselecteerd in het linkerdeelvenster.
  4. Klik op Inschakelen of Uitschakelen naast Avast SafePrice om de extensie in of uit te schakelen. U kunt ook met de muis de tegel Avast SafePrice aanwijzen en rechtsboven op de tegel op X klikken om Avast SafePrice te verwijderen.

Kan ik instellingen aanpassen voor Avast SafePrice?

Ja, u kunt aangeven onder welke omstandigheden er meldingen worden weergegeven en voor welke websites Avast SafePrice actief op zoek gaat naar aanbiedingen en waardebonnen.

1. Klik rechtsboven in uw browser op het pictogram Avast SafePrice en klik op Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel).
  2. Selecteer een optie in het linkerdeelvenster:
    • Meldingen: om meldingen van Avast SafePrice aan te passen voor de categorieën Aanbiedingen, Waardebonnen en Overig.
    • Aangepaste lijst: om specifieke websites uit te sluiten van alle meldingen van Avast SafePrice.

Hoe kan ik meldingen van Avast SafePrice kleiner maken, zodat ze minder opvallen?

Klik rechtsboven in het meldingsvenster op het symbool om het venster te verkleinen tot een ballonpictogram dat u overal op het scherm kunt plaatsen. U kunt de melding ook sluiten door te klikken op X. U kunt aanbiedingen van Avast SafePrice nog steeds zien op de werkbalk of deze weergeven door op het ballonpictogram op het scherm te klikken.

Als u de meldingen van Avast SafePrice wilt aanpassen, kunt u dat doen in Instellingen.

Ik heb in een andere webwinkel een veel lagere prijs gevonden. Waarom stond die niet bij de resultaten van SafePrice?

Avast SafePrice doet zijn best om zo veel mogelijk aanbiedingen te verstrekken en blijft het aantal ondersteunde winkels uitbreiden. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een bepaalde webwinkel niet voorkomt tussen de getoonde aanbiedingen:

• Er is geen lagere prijs gevonden.
  • Het product heeft een langere levertijd of is niet op voorraad.
  • Het product kan niet worden herkend.
  • De webwinkel is niet één van de ondersteunde sites.
Als een webwinkel niet wordt ondersteund, betekent dat niet per se dat de winkel niet veilig is.

Hoe bepaalt Avast SafePrice welke aanbiedingen er worden weergegeven?

Avast SafePrice doet zijn best om zo veel mogelijk aanbiedingen te verstrekken. Avast werkt samen met meer dan 100.000 webwinkels en blijft het aantal ondersteunde winkels uitbreiden.

Op dit ogenblik bevat onze database aanbiedingen van grote leveranciers in de volgende categorieën:

• Winkelen
  • Reizen en accommodatie
  • Veiligheid thuis
  • Ziektekostenverzekeringen
  • Hypotheken

Aanbiedingen en waardebonnen worden geselecteerd uit een lijst met ondersteunde leveranciers, voor producten die overeenkomen met uw zoekopdracht en die op voorraad zijn.

Kan ik mijn eigen winkel toevoegen aan de lijst van Avast SafePrice?

Er is momenteel geen aanvraagproces waarmee uw winkel kan worden geverifieerd en toegevoegd aan de ondersteunde websites. Het kan echter zijn dat deze mogelijkheid in de toekomst wel wordt geboden.

Wat moet ik doen als er een probleem is met een product dat ik via een SafePrice-aanbeveling heb besteld?

Tijdens het winkelen informeren we u over goedkopere aanbiedingen bij vertrouwde webwinkels. Als er zich een probleem voordoet, is het raadzaam rechtstreeks contact op te nemen met de verkoper over ruilen, retourneren of terugbetalen. Wanneer u het product koopt, wordt de transactie uitgevoerd via de verkoper. De transactie wordt niet door Avast verwerkt. Neem daarom contact op met de verkoper om eventuele problemen met de bestelling op te lossen.

Waarom geeft Avast SafePrice aanbiedingen weer die niet overeenkomen met mijn zoekopdracht?

Avast SafePrice probeert betere aanbiedingen te vinden voor het product waarnaar u op zoek bent. Het kan echter zijn dat uw productspecificaties niet worden gevonden. In dat geval kunnen details zoals de productversie of de kleur van de aanbiedingen van Avast SafePrice enigszins afwijken. Dat gebeurt bijvoorbeeld als de winkelier niet de juiste specificaties opgeeft. Avast SafePrice kan daardoor niet altijd precies het gezochte product vinden. Het is dan ook raadzaam het aangeboden product te controleren voordat u tot aanschaf overgaat, zodat u zeker weet dat het aan uw wensen voldoet.

Verzamelt Avast SafePrice gegevens over de webwinkels die ik bezoek en de producten die ik zoek?

Het doel van Avast SafePrice is om de beste prijzen en waardebonnen te selecteren uit een database met vertrouwde webwinkels en u die tijdens het winkelen te tonen. Om die aanbiedingen te kunnen tonen verzamelt SafePrice eerst anonieme gegevens over de bezochte pagina's en de gezochte producten. Uw privacy is zeer belangrijk voor ons en de verzamelde gegevens worden niet gekoppeld aan uw persoonsgegevens.

• Avast SafePrice 12.x

• Avast Ultimate 18.x
  • Avast Premier 18.x
  • Avast Internet Security 18.x
  • Avast Pro Antivirus 18.x
  • Avast Free Antivirus 18.x
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows Vista Home Basic / Home Premium / Business / Enterprise / Ultimate – Service Pack 2, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows XP Home / Professional / Media Center Edition – Service Pack 3, 32-bits