Avast Premium Security – veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Avast Premium Security?

Avast Premium Security is onze nieuwste beveiligingsoplossing voor meerdere platforms die flexibele en geavanceerde bescherming biedt voor al uw apparaten.

De volgende Avast Premium Security-producten zijn beschikbaar:

• Avast Premium Security (voor pc, voorheen Avast Premier)
  • Avast Premium Security (voor Mac, voorheen Avast Security Pro)
  • Avast Mobile Security Premium (voor Android, voorheen Avast Mobile Security Pro)
  • Avast Mobile Security Premium (voor iOS, voorheen Avast Mobile Security Pro)

Een abonnement op Avast Premium Security (één apparaat) biedt bescherming op één platform. Met een abonnement op Avast Premium Security (meerdere apparaten) kunt u tot 10 apparaten beschermen op de platforms van uw keuze. U kunt het abonnement van het ene apparaat of platform overdragen op het andere.

Kan ik Avast Premium Security op meerdere apparaten en platforms gebruiken?

Ja. U kunt een abonnement op Avast Premium Security (meerdere apparaten) activeren voor maximaal 10 apparaten op verschillende platforms, en uw bescherming eenvoudig van het ene apparaat of platform overdragen op het andere.

U kunt een abonnement voor Avast Premium Security (één apparaat) activeren op 1 apparaat op één platform.

Controleer in uw Avast-account of in het e-mailbericht met de bestelbevestiging welk type abonnement u hebt aangeschaft.

Is er een gratis proefversie van Avast Premium Security?

Ja. Op dit moment zijn de volgende proefversies beschikbaar:

• Avast Premium Security voor pc: 30-daagse proefversie
  • Avast Premium Security voor Mac: 60-daagse proefversie
Het kan zijn dat u betalingsgegevens moet opgeven voordat u de gratis proefperiode kunt starten. Als u uw abonnement opzegt vóór afloop van de gratis proefperiode, wordt er niets in rekening gebracht.

U kunt de beschikbare proefversies bekijken, de lengte van proefperiodes controleren en vervolgens een beschikbare proefversie downloaden via de website van Avast.

Wijzigingen aan bestaande producten

Wat betekent de introductie van Avast Premium Security voor Avast Premier?

Na de update naar toepassingsversie 19.7 wordt de bestaande Avast Premier-software van gebruikers automatisch geüpgraded naar Avast Premium Security.

Wat gebeurt er na de upgrade?

• U kunt alle functies van Avast Premier blijven gebruiken.
  • Vanaf eind september ontvangen gebruikers van Avast Premier een extra upgrade naar Avast Premium Security (meerdere apparaten). Deze maakt het mogelijk Avast Premium Security te gebruiken op maximaal 10 apparaten op meerdere platforms.

Wat betekent de introductie van Avast Premium Security voor Avast Internet Security en Avast Pro Antivirus?

Avast Internet Security en Avast Pro Antivirus zijn niet meer te koop en de ondersteuning voor deze producten wordt gestaakt. De software van bestaande gebruikers wordt geleidelijk geüpgraded naar Avast Premium Security.

Wat gebeurt er na de upgrade?

• U kunt alle functies van uw vorige versie van Avast Antivirus blijven gebruiken.
  • Avast Premium Security is een upgrade voor uw huidige antivirussoftware. Het omvat alle functies die zijn opgenomen in Avast Internet Security plus Webcamschild, Gegevens versnipperen en automatische updates in Software bijwerken.
  • Uw software wordt geüpgraded naar Avast Premium Security (één apparaat). Afhankelijk van het aantal pc's dat onder uw huidige abonnement valt, ontvangt u vanaf eind september een extra upgrade naar Avast Premium Security (meerdere apparaten). Met een abonnement voor meerdere apparaten kunt u Avast Premium Security activeren op maximaal 10 apparaten op verschillende platforms.
De software van de gebruikers wordt geleidelijk geüpgraded. Een en ander kan een meerdere maanden duren. Als u niet tot de automatische upgrade wilt wachten, kunt u handmatig een upgrade uitvoeren naar Avast Premium Security.

Wat betekent de introductie van Avast Premium Security voor Avast Security Pro?

Na de update naar toepassingsversie 14.0 wordt de bestaande Avast Security Pro-software van gebruikers automatisch geüpgraded naar Avast Premium Security voor de Mac.

Wat gebeurt er na de upgrade?

• U kunt alle functies van Avast Security Pro blijven gebruiken.
  • Avast Premium Security voor Mac biedt meer stabiliteit en is voorzien van een vernieuwde gebruikersinterface.
  • Uw software is geüpgraded naar Avast Premium Security (één apparaat), waarmee 1 Mac wordt beschermd.

Wat betekent de introductie van Avast Premium Security voor Avast Mobile Security Pro?

Avast Mobile Security Pro gaat door als Avast Mobile Security Premium. Dit heeft geen gevolgen voor de voorzieningen of functionaliteit van het product in Android en iOS.

Upgraden

Hoe kan ik handmatig upgraden naar Avast Premium Security?

Als u Avast Premier, Avast Internet Security of Avast Pro Antivirus gebruikt, kunt u een handmatige upgrade uitvoeren naar Avast Premium Security:

Als u Avast Security Pro voor Mac of Avast Mobile Security Pro gebruikt, wordt uw product automatisch bijgewerkt zonder dat u iets hoeft te doen.

Wanneer wordt mijn product automatisch geüpgraded naar Avast Premium Security?

Raadpleeg de informatie hieronder voor het betreffende platform:

• Windows: Er wordt een begin gemaakt met de geleidelijke upgrade na het uitbrengen van toepassingsversie 19.7. Dat proces kan een aantal maanden duren, dus het is raadzaam onmiddellijk een upgrade uit te voeren naar Avast Premium Security via de gebruikersinterface van uw Avast Antivirus-product.
  • Mac: Er wordt een begin gemaakt met de geleidelijke upgrade na het uitbrengen van toepassingsversie 14.0. U kunt de upgrade voor eind september verwachten.
Als u geen automatische upgrade hebt ontvangen, kunt u handmatig controleren op beschikbare updates en automatische updates inschakelen in de instellingen van uw toepassing. Raadpleeg het artikel in kwestie voor uitgebreide instructies:

Wat gebeurt er als ik Avast Premium Security upgrade voordat mijn bestaande exemplaar van Avast-abonnement verloopt?

Wanneer u een abonnement op Avast-software aanschaft voordat uw huidige abonnement is afgelopen, wordt de resterende tijd van het vorige abonnement automatisch toegevoegd aan de nieuwe abonnementsperiode. Als de abonnementen in ons systeem niet naar behoren aan elkaar worden gekoppeld, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast. In dat geval zullen we uw abonnement handmatig verlengen.

Abonnementen

Hoe kan ik mijn abonnement op Avast Premium Security activeren?

Raadpleeg het betreffende artikel hieronder voor uitgebreide instructies over het activeren van uw Avast Premium Security-product:

Hoeveel apparaten u kunt activeren, is afhankelijk van de abonnementsoptie voor Avast Premium Security die u hebt aangeschaft.

Wanneer u een upgrade uitvoert naar Avast Premium Security via een bestaand betaald beveiligingsproduct van Avast, wordt uw Avast Premium Security-abonnement automatisch geactiveerd.

Hoe kan ik upgraden van Avast Premium Security (één apparaat) naar Avast Premium Security (meerdere apparaten)?

Als u al een abonnement op Avast Premium Security (één apparaat) hebt, kunt u upgraden naar Avast Premium Security (meerdere apparaten) door te klikken op een melding in een geïnstalleerd product van Avast Premium Security of door Avast Premium Security (meerdere apparaten) te kopen via de website van Avast.

Hoe kan ik mijn abonnement overdragen op een ander apparaat?

Als u beschikt over Avast Premium Security (één apparaat), kunt u uw abonnement activeren op één apparaat. Als u uw abonnement wilt overdragen op een ander apparaat, moet u Avast Premium Security verwijderen van het oorspronkelijke apparaat voordat u het kunt activeren op het nieuwe apparaat.

Als u over Avast Premium Security (meerdere apparaten) beschikt, kunt u uw abonnement activeren op maximaal 10 apparaten tegelijk. Als u uw abonnement niet meer wilt gebruiken op een geactiveerd apparaat, kunt u Avast Premium Security verwijderen en uw abonnement activeren op een ander apparaat.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik niet tevreden ben over Avast Premium Security?

Avast biedt een 30-daagse geld-teruggarantie vanaf de datum van aankoop voor de meeste producten.

Op sommige bestellingen zijn beperkingen van toepassing volgens de algemene voorwaarden die golden op het moment van aankoop. Voor mobiele producten van Avast die zijn gekocht via Google Play of iTunes geldt bijvoorbeeld het restitutiebeleid van de leverancier in kwestie. Neem voor meer informatie rechtstreeks contact op met Google Play of iTunes.

Als u restitutie wilt aanvragen voor een Avast-product voor Windows of Mac, neemt u contact op met de ondersteuning van Avast en geeft u uw naam, het bestelnummer en de reden voor het restitutieverzoek op.

In dit artikel vindt u daarover meer informatie:

Downloaden en installeren

Wat zijn de systeemvereisten voor Avast Premium Security?

• Pc: Windows 10, 8.1, 8, 7 (SP2) (32- of 64-bits), 1 GB RAM-geheugen, 2 GB vrije hardeschijfruimte.
  • Mac: macOS 10.10 (Yosemite) of hoger met 500 MB vrije hardeschijfruimte.
  • Android: Android 5.0 (Lollipop, API 21) of hoger
  • iPhone/iPad: iOS 10.0 of hoger.
Avast Premium Security wordt niet ondersteund door (is niet compatibel met, kan niet worden geïnstalleerd op en kan niet worden uitgevoerd onder) DOS, Microsoft Windows-versies die ouder zijn dan Windows 7, Microsoft Windows Server-besturingssystemen of andere besturingssystemen, tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven.

Hoe kan ik Avast Premium Security downloaden?

Download het gewenste Avast Premium Security-product via de koppelingen hieronder:

De meeste betaalde beveiligingsproducten van Avast worden automatisch bijgewerkt tot Avast Premium Security. U hoeft ze dus niet handmatig te downloaden en te installeren. Als u beschikt over Avast Premier, Avast Internet Security of Avast Pro Antivirus, kunt u uw bescherming bijwerken via de bestaande gebruikersinterface.

Hoe kan ik Avast Premium Security installeren?

Raadpleeg het betreffende artikel hieronder voor uitgebreide instructies over het downloaden en installeren van uw Avast Premium Security-product:

De meeste betaalde beveiligingsproducten van Avast worden automatisch bijgewerkt tot Avast Premium Security. U hoeft ze dus niet handmatig te downloaden en te installeren. Als u beschikt over Avast Premier, Avast Internet Security of Avast Pro Antivirus, kunt u uw bescherming bijwerken via de bestaande gebruikersinterface.
  • Avast Premium Security 19.x voor Windows
  • Avast Premium Security 14.x voor Mac
  • Avast Mobile Security Premium 6.x voor Android
  • Avast Mobile Security Premium 1.x voor iOS