Avast Free Antivirus upgraden naar een proefversie van Avast Internet Security

Terwijl u Avast Free Antivirus gebruikt, kan het gebeuren dat u het aanbod krijgt om Avast Internet Security gratis uit te proberen. Als u op dit aanbod ingaat, wordt het programma voor een proefperiode gratis opgewaardeerd tot de nieuwste versie van Avast Internet Security. U kunt altijd terugkeren naar Avast Free Antivirus, of als u een betaalde versie van Avast Antivirus wilt blijven gebruiken, een licentie kopen en activeren.

Een upgrade uitvoeren naar de nieuwste versie van Avast Internet Security

1. Wanneer er in Avast Free Antivirus een pop-upbericht verschijnt waarin een gratis proefversie van Avast Internet Security wordt aangeboden, klikt u op Begin gratis proefperiode om het aanbod te accepteren.
  2. De gratis proefversie wordt toegevoegd aan het winkelwagentje. Klik op Accepteren en doorgaan, volg de instructies op het scherm en voer uw klant- en betalingsgegevens in.
    Er wordt naar uw betalingsgegevens gevraagd, zodat we u na de gratis proefperiode kunnen blijven voorzien van de bescherming van Avast Internet Security. U ontvangt voor het einde van de gratis proefperiode per e-mail een melding om u eraan te herinneren dat de betaling voor de automatische verlenging eraan komt. Als u de automatische verlenging liever annuleert, klikt u op de koppeling in het e-mailbericht of raadpleegt u het volgende artikel:
  3. Uw gratis proefversie van Avast Internet Security wordt automatisch geactiveerd. Klik op Nu opnieuw starten om de upgrade te voltooien.
  4. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Avast in het systeemvak en selecteer Abonnementsgegevens om uw licentiegegevens te bekijken.
  5. Op het scherm Mijn licenties kunt u de vervaldatum van uw gratis proefperiode bekijken onder Licenties op deze computer.
U kunt ook handmatig upgraden naar een proefversie van Avast Internet Security nadat u Avast Free Antivirus hebt geactiveerd. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:

Terugkeren naar Avast Free Antivirus

1. Klik met de rechtermuisknop op de Startknop van Windows en selecteer Apps en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  2. Controleer of Apps en onderdelen is geselecteerd in het linkerdeelvenster, klik op Avast Internet Security en selecteer Verwijderen.
  3. Druk tegelijkertijd op de Windows-toets en de X-toets, en selecteer vervolgens Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  4. Klik met de rechtermuisknop op Avast Internet Security en selecteer Verwijderen in de vervolgkeuzelijst.
  5. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  6. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de weergave met grote of kleine pictogrammen gebruikt.
  7. Klik met de rechtermuisknop op Avast Internet Security en selecteer Verwijderen in de vervolgkeuzelijst.
  8. Als in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om machtigingen wordt gevraagd, klikt u op Ja.
  9. Wanneer de installatiewizard van Avast verschijnt, klikt u op Terugkeren naar Avast Free Antivirus.
  10. Wacht totdat de installatiewizard alle bestanden van Avast Antivirus op uw computer heeft bijgewerkt.
  11. Klik op Computer opnieuw starten om het terugkeerproces te voltooien.
Terugkeren naar Avast Free Antivirus betekent niet dat de automatische verlenging wordt geannuleerd. Dat moet u alsnog handmatig doen. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  • Avast Internet Security 19.x
  • Avast Free Antivirus 19.x