Bestanden comprimeren voor verzending naar Avast-ondersteuning

Om problemen met uw Avast-software te kunnen oplossen kan Avast-ondersteuning u vragen om bepaalde bestanden te comprimeren voordat u deze voor verdere analyse naar Avast-ondersteuning verzendt. Gecomprimeerde bestanden nemen minder opslagruimte in, waardoor ze eenvoudiger via internet kunnen worden verzonden.

Raadpleeg de instructies in het volgende artikel als u bestanden met voorbeelden van malware of verdachte bestanden wilt comprimeren om deze voor analyse naar het viruslab van Avast te verzenden. Dergelijke bestanden moeten met een wachtwoord worden beveiligd:

Instructies

Voer de volgende stappen uit om een bestand te comprimeren voordat u het verzendt:

1. Open Verkenner (of Windows Verkenner) op uw computer en ga naar het bestand dat u wilt comprimeren.
  2. Klik met de rechtermuisknop op dit bestand en selecteer Kopiëren naar.
    U kunt desgewenst meerdere bestanden of mappen tegelijk selecteren en comprimeren.
  3. Selecteer Gecomprimeerde (gezipte) map om het geselecteerde bestand te comprimeren.

Het geselecteerde bestand wordt gecomprimeerd in een nieuw ZIP-archief dat op dezelfde locatie als het oorspronkelijke bestand wordt opgeslagen. Verzend de gecomprimeerde map naar Avast-ondersteuning en wacht op verdere instructies.

• Alle beschikbare softwareproducten van Avast