Uw verlopen Avast Antivirus-abonnement beheren

Wanneer uw Avast Antivirus-abonnement is verlopen, wordt de tekst Uw licentie is verlopen weergegeven in de gebruikersinterface.

U kunt een nieuwe licentie aanschaffen om de software te blijven gebruiken of handmatig teruggaan naar Avast Free Antivirus.

Uw abonnement verlengen

Voer de volgende stappen uit om uw Avast Antivirus-product te blijven gebruiken:

1. Klik onder de waarschuwing over het verlopen van de licentie op Opnieuw activeren of klik in het linkerdeelvenster op de knop Opnieuw activeren.
  2. Volg de instructies op het scherm om een nieuw abonnement aan te schaffen, of om een activeringscode of licentiebestand in te voegen.
Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie over het invoegen van een licentie en het activeren van abonnementen:

Terugkeren naar Avast Free Antivirus

1. Klik met de rechtermuisknop op de Startknop van Windows en selecteer Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  2. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Wijzigen in het vervolgkeuzemenu.
  3. Klik op Terugkeren naar Avast Free Antivirus.
  4. Klik wanneer de update voltooid is op Computer opnieuw starten om de wijzigingen op te slaan.
  1. Druk tegelijkertijd op de Win-toets en de X-toets, en selecteer vervolgens Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  2. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Wijzigen in het vervolgkeuzemenu.
  3. Klik op Terugkeren naar Avast Free Antivirus.
  4. Klik wanneer de update voltooid is op Computer opnieuw starten om de wijzigingen op te slaan.
  1. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  2. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de weergave met grote of kleine pictogrammen gebruikt.
  3. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Wijzigen in het vervolgkeuzemenu.
  4. Klik op Terugkeren naar Avast Free Antivirus.
  5. Klik wanneer de update voltooid is op Computer opnieuw starten om de wijzigingen op te slaan.
  1. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm. ... of selecteer Instellingen en klik op Configuratiescherm als u het klassieke menu Start gebruikt.
  2. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of dubbelklik op Programma's en onderdelen als u de klassieke weergave gebruikt.
  3. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Wijzigen in het vervolgkeuzemenu.
  4. Klik op Terugkeren naar Avast Free Antivirus.
  5. Klik wanneer de update voltooid is op Computer opnieuw starten om de wijzigingen op te slaan.
  1. Klik op de Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm, ... of selecteer Instellingen en klik op Configuratiescherm als u het klassieke Startmenu gebruikt.
  2. Klik op Programma's installeren of verwijderen als u de categorieweergave gebruikt, ... of dubbelklik op Programma's installeren of verwijderen als u de klassieke weergave gebruikt.
  3. Klik op uw versie van Avast Antivirus en vervolgens op de knop Wijzigen.
  4. Klik op Terugkeren naar Avast Free Antivirus.
  5. Klik wanneer de update voltooid is op Computer opnieuw starten om de wijzigingen op te slaan.
Nadat u uw computer opnieuw hebt gestart, moet u mogelijk uw gratis licentie activeren om ervoor te zorgen dat Avast Free Antivirus naar behoren werkt. Voer de stappen in dit artikel uit om Avast Free Antivirus te activeren: