Avast Cleanup voor Android – Veelgestelde vragen

Avast Cleanup voor Android is een mobiele app die bedoeld is om de prestaties van uw apparaat te verbeteren en opslagruimte vrij te maken door overbodige media, bestanden, apps en app-gegevens te verwijderen. U kunt ruimte vrijmaken door deze items naar de cloud te verplaatsen en/of van uw apparaat te verwijderen. Daarnaast kunt u uw foto's optimaliseren, zodat ze minder ruimte in beslag nemen.

In dit artikel vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over de functies, de instellingen en het gebruik van Avast Cleanup voor Android.

Downloaden en installeren

Wat zijn de systeemvereisten voor Avast Cleanup voor Android?

U kunt de nieuwste versie van Avast Cleanup voor Android installeren en uitvoeren op elk apparaat met het besturingssysteem Google Android 4.1 (Jelly Bean, API 16) of nieuwer.

Als u een aangepaste ROM gebruikt, kan het zijn dat de app anders werkt dan verwacht. Eventuele feedback over dit probleem kunt u ons toesturen via de ondersteuningspagina's van Avast.

Avast Cleanup wordt niet ondersteund en kan niet worden geïnstalleerd en uitgevoerd in Symbian, iOS, Microsoft Windows Phone/Mobile, Bada, WebOS of een ander mobiel besturingssysteem dan Android. Deze app werkt niet op iPhones of iPads.

Hoe kan ik Avast Cleanup downloaden en installeren in Android?

U kunt Avast Cleanup voor Android-apparaten downloaden via Google Play Store.

1. Open Google Play op het hoofdscherm van uw Android-apparaat en zoek naar Avast Cleanup.
  2. Open de pagina Avast Cleanup & Boost in de zoekresultaten.
  3. Tik op Installeren en selecteer Accepteren als u om machtigingen wordt gevraagd.
  4. Selecteer zodra de installatie is voltooid Openen om de app te gebruiken.
  5. Tik op Aan de slag en selecteer vervolgens Doorgaan met advertenties om de gratis versie van Avast Cleanup te blijven gebruiken of tik op Nu upgraden om Avast Cleanup Pro te kiezen voor extra voorzieningen en functionaliteit.

Avast Cleanup voor Android is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik.

Als u problemen ondervindt met uw huidige installatie van Avast Cleanup, is het raadzaam de app volledig te verwijderen en vervolgens Avast Cleanup opnieuw te installeren door bovenstaande stappen te herhalen.

Afhankelijk van het model van uw apparaat, de Android-versie en de aanpassingen van de leverancier kunnen deze stappen iets verschillen. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Hoe kan ik Avast Cleanup uit Android verwijderen?

Verwijder de app door in Google Play Store te zoeken naar Avast Cleanup en te tikken op Verwijderen op het infoscherm van de app.

Als u problemen ondervindt met het verwijderen van de app, voert u de volgende extra stappen uit:

1. Open Instellingen op het hoofdscherm van uw Android-apparaat.
  2. Selecteer Apps en vervolgens Avast Cleanup.
  3. Tik op Geforceerd stoppen.
  4. Tik in het gedeelte Opslag op Gegevens wissen en Cache leegmaken.
  5. Selecteer Verwijderen en tik ter bevestiging op OK.

Avast Cleanup is niet meer geïnstalleerd op uw Android-apparaat.

Afhankelijk van het model van uw apparaat, de Android-versie en de aanpassingen van de leverancier kunnen deze stappen iets verschillen.

Snel opschonen

Wat houdt Snel opschonen in?

Avast Cleanup voor Android schoont uw apparaat op door overbodige bestanden te verwijderen om opslagruimte vrij te maken. Wanneer u op het hoofdscherm van de app op de tegel Snel opruimen tikt, worden de verschillende typen items weergegeven die kunnen worden opgeschoond. Deze items zijn verdeeld in twee groepen:

• Veilig op te schonen: dit zijn gegevens die zorgvuldig zijn geselecteerd om er zeker van te zijn dat ze echt overbodig zijn, waaronder miniaturen, APK's, achtergebleven bestanden en verborgen, zichtbare en gedeelde cachebestanden. Alle categorieën zijn standaard aangemerkt als Veilig op te schonen, behalve Miniaturen.
  • Suggesties: dit zijn gegevens die al dan niet waardevol kunnen zijn voor u. Het is raadzaam de items in deze groep te controleren en alleen die items te markeren die echt overbodig zijn. Standaard zijn er geen items geselecteerd en worden er ook geen items verwijderd, tenzij u ze handmatig selecteert voor verwijdering.
  • Het is niet mogelijk om items terug te zetten die met Snel opschonen zijn verwijderd. Het is dus raadzaam voorzichtig om te springen met het verwijderen van de items onder Suggesties.
  • Als u verborgen cachebestanden van uw apparaat wilt verwijderen in Android 6 en later, moet u Avast Cleanup eerst toestemming geven voor Grondig opschonen.

Kan ik de typen bestanden aanpassen die tijdens Snel opschonen worden verwerkt?

U kunt Snel opschonen zo instellen dat itemtypen die u niet wilt opschonen worden genegeerd. Dat doet u als volgt:

1. Tik op Snel opruimen op het hoofdscherm van Avast Cleanup.
  2. Tik op het selectievakje naast een itemtype om het uit te schakelen en te voorkomen dat het wordt verwerkt tijdens een opschoningsbewerking. De geselecteerde itemtypen worden standaard opgeschoond.
  3. Tik op de pijl-omlaag naast een itemtype om specifieke items op uw apparaat weer te geven. Tik op het selectievakje naast een specifiek item om het uit te schakelen en te voorkomen dat het wordt verwerkt tijdens een opschoningsbewerking.
Alle itemtypen onder Veilig op te schonen zijn zorgvuldig geselecteerd om er zeker van te zijn dat ze echt overbodig zijn. Het is raadzaam voorzichtig om te springen met het verwijderen van items onder Suggesties.

Hoe kan ik voorkomen dat er belangrijke items worden verwijderd tijdens Snel opschonen?

De functie Snel opruimen is zo ontworpen dat er alleen gegevens worden verwijderd die echt overbodig zijn, zoals systeemcachebestanden die probleemloos kunnen worden vervangen of APK-bestanden die al zijn geïnstalleerd. Mocht u uw bedenkingen hebben, dan kunt u in het menu Snel opschonen precies aangeven welke items en itemtypen moeten worden opgeschoond.

Kan ik bestanden terugzetten die tijdens Snel opschonen zijn verwijderd?

Nee, u kunt de bestanden die u tijdens Snel opschonen hebt verwijderd niet herstellen. Deze functie is zo ontworpen dat alleen overbodige gegevens worden verwijderd, zoals systeemcachebestanden en eerder geïnstalleerde APK-bestanden.

Waarom wordt er met de knop Snel opschonen zo weinig verwijderbare ruimte weergegeven?

Als u Snel opschonen nog niet zo lang geleden hebt uitgevoerd, kan de hoeveelheid verwijderbare ruimte klein zijn, omdat uw apps nog geen overbodige gegevens hebben gegenereerd. Een andere reden kan zijn dat sommige items in het menu Snel opschonen niet zijn geselecteerd en daardoor worden genegeerd bij het opschonen. Controleer de items die zijn geselecteerd om te worden opgeschoond als u denkt dat er iets niet klopt.

Waarom is Snel opschonen zo traag of wordt de bewerking tussentijds onderbroken?

Tijdens een scanbewerking in Avast Cleanup worden diverse mapniveaus gecontroleerd om alle overbodige gegevens op uw apparaat te vinden. Afhankelijk van het aantal items dat moet worden gescand en de rekenkracht van uw apparaat, kan een scanbewerking meerdere seconden of minuten duren. Als er tijdens het scannen een zeer complexe map wordt gevonden, wordt er een melding weergegeven op de voortgangsbalk van het scanprogramma.

Waarom is de categorie Miniaturen standaard uitgeschakeld?

Een miniatuur is een verkleinde versie van een afbeelding die wordt gebruikt als voorbeeld. Door miniaturen te verwijderen tijdens Snel opschonen kunt u op sommige apparaten veel opslagruimte vrijmaken, terwijl het effect op andere apparaten beperkt is. Daarom is deze categorie standaard niet geselecteerd. U kunt de effectiviteit van deze optie uitproberen op uw apparaat en daarna besluiten of u de optie wilt inschakelen.

Wat houdt Automatisch opschonen in?

Automatisch opschonen is een betaalde functie in Avast Cleanup Pro voor Android. Hiermee kunt u ervoor zorgen dat er regelmatig opschoningsbewerkingen worden uitgevoerd zonder dat u die telkens handmatig moet activeren. Voer de volgende stappen uit om Automatisch opschonen te configureren:

1. Tik in de interface van de app op Automatisch opschonen. Als u nog geen abonnement voor Avast Cleanup Pro hebt aangeschaft, wordt u gevraagd dat te doen voordat u Automatisch opschonen kunt configureren.
  2. Tik op de schuifregelaar zodat hier AAN komt te staan om de functie in te schakelen.
  3. Geef aan hoe vaak u opschoningsbewerkingen wilt plannen (om de 24 uur, 48 uur, 72 uur of week) en geef de minimumhoeveelheid ruimte op die u wilt vrijmaken.

Als u de optie Waarschuwen als het opschonen is voltooid inschakelt, wordt er na afloop van elke opschoningsbewerking een melding weergegeven.

Cloud-overdracht

Wat is 'de cloud' en welke cloud-opslagservices worden door Avast Cleanup ondersteund?

'De cloud' verwijst naar een virtuele opslagruimte waar u media en bestanden, zoals foto's, video's en documenten, kunt bewaren. Er zijn diverse providers die cloud-opslag aanbieden. Met de app Avast Cleanup kunt u rechtstreeks verbinding maken met Google Drive, Dropbox en OneDrive, en hier bestanden en media van uw apparaat opslaan.

U kunt tegelijkertijd verbinding maken met meerdere Google Drive-accounts, één Dropbox-account en één OneDrive-account. Maak verbinding door MenuInstellingenCloud-services te selecteren.

Hoe voeg ik een item toe aan de wachtrij voor cloud-overdracht?

Voer de volgende stappen uit om een item op te slaan in uw account voor cloud-opslag:

1. Tik linksboven in de interface van de app op Menu.
  2. Tik op Afbeeldingen, Apps, Audio, Video, of Bestanden, afhankelijk van het type item dat u wilt opslaan.
  3. Selecteer de items die u wilt opslaan, tik rechtsonder op Menu (weglatingsteken) en selecteer Naar cloud verplaatsen.
Als u nog niet met een cloud-account verbonden bent, tikt u op Verbinding maken met cloud om de instellingen voor cloud-services te openen.

Als uw apparaat met internet verbonden is (of wifi als u Bestanden alleen uploaden bij wifi hebt ingeschakeld), wordt de overdracht meteen gestart.

Hoe kan ik verbinding maken met een account voor cloud-opslag in Avast Cleanup voor Android of deze verbinding verbreken?

Voer de volgende stappen uit om verbinding te maken met een account voor cloud-opslag of deze verbinding te verbreken:

1. Ga naar MenuCloud-overdracht.
  2. Voer de bewerking in kwestie uit:
    • Verbinding maken: tik op Verbinding maken naast de cloud-provider die u wilt gebruiken en volg de instructies voor het aanmelden bij of het registreren van een nieuw account.
    • Verbinding verbreken: tik op Menu (drie puntjes) naast het account waarmee u de verbinding wilt verbreken en tik op Afmelden.
U kunt tegelijkertijd verbinding maken met meerdere Google Drive-accounts, één Dropbox-account en één OneDrive-account.

Kan ik op mijn apparaat kopieën bewaren van de media en bestanden die ik opsla in de cloud-opslag?

Ja. Dat doet u als volgt:

1. Ga naar MenuInstellingen.
  2. Tik op Cloud-services.
  3. Tik op de schuifregelaar naast Bestanden na overdracht verwijderen zodat hier UIT komt te staan.

Deze instelling heeft invloed op alle cloud-services waarmee u bent verbonden.

Waarom begint het uploaden van een bestand weer helemaal vanaf het begin nadat een wachtrij is onderbroken?

Wanneer de overdracht van bestanden wordt onderbroken, wordt dit automatisch gedetecteerd door providers van cloud-services. U kunt alleen een volledige wachtrij onderbreken en opnieuw starten.

Waar kan ik items vinden nadat ze zijn opgeslagen in de cloud-opslag?

Als u een item dat u hebt opgeslagen in de cloud wilt bekijken, meldt u zich aan bij de cloud-opslagservice en opent u de map in kwestie:

• In Google Drive of OneDrive: AvastCleanup
  • In Dropbox: Avast Cleanup (in de map Apps)

Uw opgeslagen items worden op dezelfde manier gerangschikt als op uw apparaat.

Waarom is het Avast Cleanup voor Android niet gelukt om een item op te slaan in mijn account voor cloud-opslag?

De overdracht van bestanden mislukt doorgaans om een van de volgende redenen:

• De internetverbinding is slecht van kwaliteit of niet beschikbaar.
  • De cloud-opslagservice is niet beschikbaar.
  • Er is onvoldoende ruimte beschikbaar in uw account voor cloud-opslag.

Als een overdracht mislukt, probeert u het later nog eens of probeert u het met een andere service.

Foto's

Wat is het onderdeel Foto's en welke functies zijn erin opgenomen?

Wanneer u op het hoofdscherm van de app op Foto's tikt, analyseert Avast Cleanup uw foto's om te zien of er ruimte kan worden vrijgemaakt op uw apparaat. In de app worden tips weergegeven, over onder meer:

• Optimaliseerbare afbeeldingen: foto's die kunnen worden aangepast aan het schermformaat van uw apparaat om de bestandsgrootte ervan te verminderen en zo ruimte vrij te maken. Afbeeldingen die al hetzelfde formaat hebben als het scherm (bijvoorbeeld schermafbeeldingen) of kleiner kunnen niet worden geoptimaliseerd.
  • Oude foto's: foto's van een maand of ouder.
  • Vergelijkbare foto's: groepen foto's met vrijwel identieke inhoud. Avast Cleanup geeft de afbeelding met de hoogste kwaliteit in elke groep het label Beste foto.
  • Slechte foto's: onscherpe foto's, onderbelichte foto's of foto's met een lage kwaliteit.
  • Te controleren foto's: foto's die door Avast Cleanup zijn aangemerkt als mogelijk van slechte kwaliteit. In dit gedeelte kunt u naar links of naar rechts vegen om foto's handmatig te verwijderen of te behouden.

Tik op de knop Bekijken en opschonen of Bekijken en optimaliseren in een gedeelte om afbeeldingen te bekijken en deze te selecteren voor verwijdering. U kunt de afbeeldingen van uw apparaat verwijderen, opslaan in een cloud-service of optimaliseren om ruimte te besparen.

Als u wilt aanpassen welke tips er worden weergegeven, tikt u op Menu (drie puntjes) bij TIP en selecteert u minder vaak weergeven of Tips voor aanpassingen om uw Analysevoorkeuren te wijzigen.

In hoeverre verschilt de geavanceerde optimalisatie in de betaalde versie van Avast Cleanup voor Android van de foto-optimalisatie in de gratis versie?

Wanneer u een foto op uw apparaat optimaliseert, wordt de pixelgrootte zodanig verlaagd dat de foto er vrijwel hetzelfde blijft uitzien als het origineel, maar minder ruimte inneemt op uw apparaat.

Met een abonnement op Avast Cleanup Pro kunt u zelf bepalen in hoeverre u de grootte en kwaliteit van elke afbeelding wilt optimaliseren.

Op het scherm van uw apparaat zien de originele en de geoptimaliseerde afbeeldingen er bijna hetzelfde uit. Als u de afbeelding wilt afdrukken, is het echter raadzaam de originele versie met de hogere kwaliteit te gebruiken.

Wat houdt Foto's optimaliseren in?

Foto's optimaliseren is een betaalde functie in Avast Cleanup Pro voor Android waarmee u de optimalisatie van uw afbeeldingen kunt aanpassen. Voor een maximale optimalisatie stelt u de grootte in op 0.75 x Scherm en de compressie op Agressief.

Apps

Wat houdt de functie Apps in?

Met de functie Apps kunt u een analyse uitvoeren van de apps op uw apparaat die mogelijk veel opslagruimte innemen of veel data verbruiken. Tik op de tegel Apps in de interface van de app. Wanneer de analyse van Avast Cleanup gereed is, worden er tips weergegeven voor het vrijmaken van ruimte op uw apparaat. Het gaat om de volgende tips:

• Uw app-dagboek: een overzicht van alle apps op uw apparaat en de tijd die u in elke app hebt besteed.
  • Grootste apps: de apps die de meeste ruimte innemen op uw apparaat.
  • Ongebruikte apps: de apps die u het minst gebruikt en de hoeveelheid ruimte die ze innemen op uw apparaat.

Als u wilt aanpassen welke tips er worden weergegeven, tikt u op Menu (drie puntjes) bij TIP en selecteert u minder vaak weergeven of Tips voor aanpassingen om uw Analysevoorkeuren te wijzigen.

Mogelijk moet u Avast Cleanup toestemming geven om uw gebruiksgegevens bij te houden:
  1. Nadat u op Alles weergeven of Alle details weergeven hebt getikt, verschijnt er een dialoogvenster voor toestemming. Selecteer Toestemming geven.
  2. Tik op Avast Cleanup.
  3. Tik op de schuifregelaar naast Gebruik bijhouden toestaan zodat hier AAN komt te staan.

Avast Cleanup laat nu zien hoeveel tijd u besteedt in elke app. Aan de hand van de tijd die u in de apps besteedt kunt u bepalen welke apps u eventueel van uw apparaat kunt verwijderen.

Hoe kan ik ongewenste apps van mijn apparaat verwijderen?

Voer de volgende stappen uit om ongewenste apps van uw apparaat te verwijderen:

1. Ga naar MenuApps. Er wordt een overzicht weergegeven van uw apps en de hoeveelheid ruimte die ze innemen.
  2. Selecteer een of meer apps en tik vervolgens rechtsonder in de interface op Menu (weglatingsteken).
  3. Tik ter bevestiging op Verwijderen van apparaat en Verwijderen.

Tik op de tegel Apps in de hoofdinterface van de app om nuttige informatie te bekijken, bijvoorbeeld welke apps de meeste gegevens gebruiken en in welke apps u de meeste tijd besteedt.

Is het mogelijk om systeem-apps van mijn Android-apparaat te verwijderen met Avast Cleanup?

Nee, Avast Cleanup voor Android is alleen bedoeld voor het verwijderen van apps die niet noodzakelijk zijn voor de werking van het apparaat. Het is echter wel mogelijk om extra ruimte vrij te maken door systeem-apps in de sluimerstand te zetten of updates te verwijderen om de fabrieksinstellingen te herstellen:

1. Ga naar MenuApps. Er wordt een overzicht weergegeven van uw apps en de hoeveelheid ruimte die ze innemen.
  2. Tik op het tabblad Systeem.
  3. Selecteer een of meer apps en tik vervolgens rechtsonder in de interface op Menu (weglatingsteken).
  4. Tik op Updates verwijderen of op Sluimerstand.
  5. Volg de instructies op het scherm om eventuele machtigingen te verlenen

Wat zijn app-gegevens en wat gebeurt er als ik ze van mijn Android-apparaat verwijder?

Bij gebruik van bepaalde apps worden er (vaak onnodig) app-gegevens verzameld en opgeslagen op uw apparaat. Avast Cleanup voor Android spoort app-gegevens op die u veilig van uw apparaat kunt verwijderen. Bij het verwijderen van app-gegevens moet u rekening houden met de gevolgen die dat kan hebben voor de werking van de bron-app. Telkens wanneer u bijvoorbeeld Google Maps opent, downloadt de app weer eventuele offlinekaarten die zijn verwijderd door Avast Cleanup, wat invloed kan hebben op de prestaties. Het verwijderen van app-gegevens van het type OBB, vaak gekoppeld aan grote games, heeft het voordeel dat u er veel ruimte mee vrijmaakt zonder de game zelf te verwijderen. Tijdens het gamen moet u het OBB-bestand mogelijk echter opnieuw installeren of downloaden.

Hoe kan ik app-gegevens van mijn apparaat verwijderen?

Dat doet u als volgt:

1. Ga naar MenuApps. Er wordt een overzicht weergegeven van uw apps en de hoeveelheid ruimte die ze innemen.
  2. Tik op het tabblad Appgegevens.
  3. Tik achtereenvolgens op een of meer typen app-gegevens en op het pictogram Verwijderen dat verschijnt.
  4. Tik ter bevestiging op Verwijderen.

Als u het gegevensbestand van een bepaalde app verwijdert, worden alle bijbehorende gegevens verwijderd, waaronder eventuele aangepaste instellingen of OBB-bestanden die zijn gekoppeld aan extra functies die zijn aangeschaft in Google Play Store. Nadat u deze bestanden hebt verwijderd, wordt de app uitgevoerd in de standaardconfiguratie zonder extra functies.

Hoe kan ik apps en app-gegevens ordenen in Avast Cleanup voor Android?

1. Ga naar MenuApps. Er wordt een overzicht weergegeven van uw apps en de hoeveelheid ruimte die ze innemen.
  2. Tik op het tabblad Appgegevens.
  3. Apps of app-gegevens worden standaard weergegeven op basis van hun grootte. U kunt apps ook rangschikken op naam of gebruik. Tik rechtsboven op het statistiekpictogram om deze instelling te wijzigen.

Waarom worden sommige app-cachebestanden niet weergegeven in het gedeelte App-gegevens?

De items in dit gedeelte zijn beperkt tot gegevens van de meest gebruikte apps. Die apps zijn voorafgaand aan hun selectie grondig geanalyseerd. Het is onwaarschijnlijk dat het verwijderen ervan tot problemen leidt op uw apparaat. Het is wel raadzaam altijd voorzichtig te zijn bij het verwijderen van app-gegevens.

Geheugen vrijmaken

Wat houdt de optie Geheugen vrijmaken in?

Geheugen vrijmaken stopt apps die op de achtergrond worden uitgevoerd wanneer ze niet worden gebruikt. Met deze bewerking wordt geheugenruimte vrijgemaakt die door deze achtergrondactiviteit voor andere doeleinden werd gebruikt.

1. Tik op Geheugen vrijmaken in de hoofdinterface van de app om een overzicht te bekijken van alle apps die op dit moment actief zijn op de achtergrond.
  2. Selecteer de apps die u wilt stoppen (alle niet-systeem-apps zijn standaard geselecteerd).
  3. Tik op Apps stoppen, of tik, als u Avast Cleanup al toestemming hebt gegeven om apps in de sluimerstand te zetten, op Apps in sluimerstand zetten.
Als u Geheugen vrijmaken voor het eerst gebruikt, wordt u gevraagd Avast Cleanup eenmalig toestemming te geven om apps in de sluimerstand te zetten.

Hoe werkt Apps in sluimerstand zetten?

De eerste keer dat u Geheugen vrijmaken gebruikt, wordt u gevraagd Avast Cleanup eenmalig toestemming te verlenen om apps in de Sluimerstand te zetten. Wanneer een app zich in de sluimerstand bevindt, heeft de app geen invloed op het geheugengebruik totdat u de app opnieuw opent. U kunt deze stap ook overslaan. In dat geval voorkomt Avast Cleanup dat de geselecteerde apps op de achtergrond worden uitgevoerd, maar worden ze mogelijk meteen opnieuw geladen en blijven ze geheugenruimte innemen.

1. Tik in de interface van de app op Geheugen vrijmaken en selecteer de items die u in de sluimerstand wilt zetten.
  2. Tik op Apps stoppen.
  3. Tik op Toestemming geven om Avast Cleanup toestemming te geven om apps in de sluimerstand te zetten.
  4. Schuif omlaag en tik op Avast Cleanup in het menu Toegankelijkheid van uw apparaat. Tik op de schuifregelaar zodat hier AAN komt te staan en tik op OK om de bewerking te bevestigen.
  5. Tik in de interface van Geheugen vrijmaken op Apps in sluimerstand zetten.
Bepaalde apps kunnen de sluimerstand verlaten voordat ze actief opnieuw worden geopend. Als u bijvoorbeeld Facebook Messenger in de sluimerstand zet en daarna de Facebook-app opent, bevindt Facebook Messenger zich niet meer in de sluimerstand.

Hoelang houdt het effect van de functie Geheugen vrijmaken stand?

Dat hangt ervan af of u Avast Cleanup toestemming hebt gegeven om apps in de sluimerstand te zetten.

• Een app in de sluimerstand: heeft gewoonlijk pas weer invloed op het geheugengebruik wanneer u de app actief opnieuw opent.
  • Een gestopte app: wordt mogelijk meteen opnieuw geladen en neemt dezelfde geheugenruimte in beslag, wordt opnieuw geladen maar neemt minder geheugenruimte in beslag of wordt pas opnieuw geladen wanneer u de app actief opnieuw opent.

Kan ik apps uitsluiten van de functie Geheugen vrijmaken?

Ja. Telkens wanneer u de functie Geheugen vrijmaken gebruikt, wordt u gevraagd de selectie op te heffen van de apps die u wilt uitsluiten. Standaard zijn alle niet-systeem-apps geselecteerd.

Kan het kwaad om een app te stoppen met de functie Geheugen vrijmaken?

Nee, mobiele apps zijn zo ontworpen dat ze probleemloos onverwachts kunnen worden afgesloten. Het stoppen van apps met de functie Geheugen vrijmaken kan dus geen kwaad.

Batterij

Wat zijn de voordelen van batterijbesparing in Avast Cleanup voor Android?

Met batterijbesparing in Avast Cleanup voor Android kunt u de batterijduur optimaliseren zonder de werking van uw apparaat aan te tasten.

Tik op Batterij op het hoofdscherm van de interface van de app om batterijprofielen in te stellen, waarmee u de werking van uw apparaat moeiteloos kunt aanpassen. U kunt ook een profiel Batterij bijna leeg aanleggen, waarmee de werking van uw apparaat automatisch wordt aangepast wanneer de batterij bijna leeg is.

U kunt een profiel handmatig activeren of dit zodanig instellen dat het onder bepaalde voorwaarden automatisch wordt geactiveerd, bijvoorbeeld wanneer u verbinding maakt met een bepaald wifi-netwerk.

Maakt batterijbesparing deel uit van de gratis versie van Avast Cleanup voor Android?

Als u onlangs de gratis versie van Avast Cleanup voor Android hebt geïnstalleerd, ontvangt u een proefversie voor 30 dagen, waarmee u kunt profiteren van de volledige functionaliteit die batterijbesparing in Avast Cleanup biedt.

U kunt zien wanneer uw gratis proefperiode afloopt door in de hoofdinterface van de app op Batterij te tikken. De einddatum van uw proefperiode wordt boven aan het scherm weergegeven.

Als u de functies van batterijbesparing in Avast Cleanup wilt blijven gebruiken, voert u een upgrade uit naar een betaalde versie van de app.

Wanneer uw gratis proefperiode afloopt, wordt er niets in rekening gebracht tenzij u op Upgraden tikt en betalingsgegevens invoert.

Hoe kan ik batterijprofielen instellen en beheren in Avast Cleanup voor Android?

Lees het volgende artikel voor informatie over het instellen en beheren van batterijprofielen in Avast Cleanup:

Betaalde voorzieningen

Waaruit bestaat een abonnement op Avast Cleanup Pro?

Avast Cleanup Pro voor Android is de betaalde versie van de app. Met een Pro-abonnement profiteert u van de volgende betaalde functies:

• Automatisch opschonen: plan opschoningsbewerkingen zo dat ze regelmatig worden uitgevoerd zonder dat u wordt gestoord.
  • Advertenties verwijderen: verwijder advertenties van derden uit Avast Cleanup.
  • Foto's optimaliseren: bepaal het formaat en de kwaliteit van uw foto's met aanpasbare optimalisatie-instellingen.
  • Directe ondersteuning: neem via de app contact op met Avast om rechtstreeks de hulp in te roepen van ons klantondersteuningsteam.
  • Thema's: selecteer een kleurenschema voor de interface van de app. Hoewel alle gebruikers toegang hebben tot Thema's (na het bekijken van een korte video), kunnen alleen gebruikers van Avast Cleanup Pro alle thema's zonder beperkingen gebruiken.
  • Battery Saver: stel batterijprofielen in om de batterijduur te verlengen zonder dat de werking van uw apparaat eronder lijdt. Alle gebruikers hebben 30 dagen toegang tot de proefversie van deze functie, maar alleen gebruikers van Avast Cleanup Pro kunnen de functie zonder beperkingen gebruiken.

Kies voor Avast Cleanup Pro door op de badge Upgraden te tikken in de hoofdinterface van de app.

Welke functies zitten er in de andere betaalde versies van Avast Cleanup voor Android?

Naast Avast Cleanup Pro voor Android bieden we de volgende betaalde producten:

Hoe kan ik een betaalde versie van Avast Cleanup in Android kopen en activeren?

Betaalde versies van Avast Cleanup voor Android zijn beschikbaar als upgrade op de gratis versie van Avast Cleanup. Voer de volgende stappen uit om een betaalde versie aan te schaffen en te activeren:

1. Tik rechtsboven in de interface van de app op Upgraden.
  2. Tik op Maandelijks of Jaarlijks, afhankelijk van het gewenste abonnement.
  3. Tik op Upgraden onder de betaalde versie van Avast Cleanup die u hebt gekozen.
  4. Voltooi de transactie aan de hand van de instructies op het scherm.

Wanneer de transactie is voltooid, wordt de betaalde versie van Avast Cleanup automatisch geactiveerd op uw apparaat. Uw betaalde abonnement geldt op alle apparaten waarop Avast Cleanup is geïnstalleerd en wordt gekoppeld aan uw Google-account.

Welke betaalde versies u kunt aanschaffen, is afhankelijk van uw regio en van bepaalde wettelijke beperkingen. Het is mogelijk dat u alleen bepaalde of alle abonnementspakketten ziet die worden aangeboden door Avast.

Is mijn abonnement op de betaalde versie van Avast Cleanup ook geldig voor andere betaalde apps van Avast?

Als u Avast Cleanup Pro aanschaft, is uw abonnement alleen geldig voor deze app. Avast Mobile Pro Plus, Ultimate, en Ultimate Multi omvatten ook een abonnement voor andere betaalde apps van Avast.

Wat gebeurt er als ik mijn huidige abonnement upgrade naar Avast Mobile Pro Plus, Ultimate of Ultimate Multi?

Wanneer u een upgrade uitvoert van de ene betaalde versie van Avast Cleanup naar een andere (bijvoorbeeld van Avast Cleanup Pro naar Avast Mobile Ultimate), bepaalt Google Play Store automatisch het ongebruikte restant van uw oorspronkelijke abonnement. Ter compensatie voor dat ongebruikte gedeelte krijgt u tijdelijk gratis toegang tot het nieuwe betaalde product. Dat betekent dat u niet meteen hoeft te betalen wanneer u uw nieuwe abonnement activeert. De duur van uw gratis toegangsperiode is afhankelijk van het ongebruikte restant van uw oorspronkelijke abonnement. Wanneer de gratis toegangsperiode afloopt, gaat uw nieuwe betaalde abonnement automatisch in en ontvangt u een factuur voor het door u gekozen abonnement (1 jaar of 1 maand). De datum van de eerste betaling wordt weergegeven tijdens het upgraden van het abonnement.

Hoe kan ik mijn abonnement op Avast Cleanup activeren op andere apparaten?

Uw betaalde abonnement op Avast Cleanup wordt automatisch geactiveerd op uw primaire Android-apparaat tijdens de aankoop van het abonnement. Voer de volgende stappen uit om Avast Cleanup te activeren op andere Android-apparaten:

De activeringscode zoeken

1. Controleer op uw primaire Android-apparaat of u bent aangemeld bij de app Google Play Store via het Google-account dat is gekoppeld aan de abonnementsaankoop van Pro Plus.
  2. Open Avast Cleanup en ga naar MenuInstellingenAbonnement.
  3. Uw Activeringscode wordt boven aan het scherm weergegeven, onder de informatie over uw Pro Plus-abonnement.

Avast Cleanup Pro voor Android activeren:

1. Download op een ander Android-apparaat de nieuwste versie van Avast Cleanup via Google Play Store en installeer deze.
  2. Open Avast Cleanup en tik op Nu upgraden tijdens de tutorial. Als u de tutorial hebt overgeslagen, gaat u naar MenuAdvertenties verwijderen.
  3. Tik op Menu (drie puntjes) rechtsboven en selecteer Code van waardebon invoeren.
  4. Voer uw activeringscode in in het tekstvak en tik op Bevestigen. Raadpleeg bovenstaande instructies om de activeringscode te vinden.
Als u Avast Cleanup Pro al eerder hebt geactiveerd met behulp van een waardebon of activeringscode gekoppeld aan een ander geldig abonnement, gaat u eerst naar MenuInstellingenAbonnement, slaat u uw vorige Activeringscode op, zodat u deze kunt overzetten op een ander apparaat, en tikt u op Ontkoppelen. Voer daarna bovenstaande activeringstappen uit.

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Avast Mobile Security voor Android activeren

1. Download op een Android-apparaat de nieuwste versie van Avast Mobile Security via Google Play Store en installeer deze.
  2. Open Avast Mobile Security en tik op Nu upgraden tijdens de tutorial. Als u de tutorial hebt overgeslagen, gaat u naar MenuAdvertenties verwijderen.
  3. Tik op Menu (drie puntjes) rechtsboven en selecteer Code van waardebon invoeren.
  4. Voer uw activeringscode in in het tekstvak en tik op Bevestigen. Raadpleeg bovenstaande instructies om de activeringscode te vinden.
Als u Avast Mobile Security al eerder hebt geactiveerd met behulp van een waardebon of activeringscode gekoppeld aan een ander geldig abonnement, gaat u eerst naar MenuInstellingenAbonnement, slaat u uw vorige Activeringscode op, zodat u deze kunt overzetten op een ander apparaat, en tikt u op Ontkoppelen. Voer daarna bovenstaande activeringstappen uit.

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

De activeringscode zoeken

1. Controleer op uw primaire Android-apparaat of u bent aangemeld bij de app Google Play Store via het Google-account dat is gekoppeld aan de abonnementsaankoop van Ultimate.
  2. Open Avast Cleanup en ga naar MenuInstellingenAbonnement.
  3. Uw Activeringscode wordt boven aan het scherm weergegeven, onder de informatie over uw Ultimate-abonnement.

Avast Cleanup Pro voor Android activeren:

1. Download op een ander Android-apparaat de nieuwste versie van Avast Cleanup via Google Play Store en installeer deze.
  2. Open Avast Cleanup en tik op Nu upgraden tijdens de tutorial. Als u de tutorial hebt overgeslagen, gaat u naar MenuAdvertenties verwijderen.
  3. Tik op Menu (drie puntjes) rechtsboven en selecteer Code van waardebon invoeren.
  4. Voer uw activeringscode in in het tekstvak en tik op Bevestigen. Raadpleeg bovenstaande instructies om de activeringscode te vinden.
Als u Avast Cleanup Pro al eerder hebt geactiveerd met behulp van een waardebon of activeringscode gekoppeld aan een ander geldig abonnement, gaat u eerst naar MenuInstellingenAbonnement, slaat u uw vorige Activeringscode op, zodat u deze kunt overzetten op een ander apparaat, en tikt u op Ontkoppelen. Voer daarna bovenstaande activeringstappen uit.

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Avast Mobile Security Pro voor Android activeren

1. Download op een Android-apparaat de nieuwste versie van Avast Mobile Security via Google Play Store en installeer deze.
  2. Open Avast Mobile Security en tik op Nu upgraden tijdens de tutorial. Als u de tutorial hebt overgeslagen, gaat u naar MenuAdvertenties verwijderen.
  3. Tik op Menu (drie puntjes) rechtsboven en selecteer Code van waardebon invoeren.
  4. Voer uw activeringscode in in het tekstvak en tik op Bevestigen. Raadpleeg bovenstaande instructies om de activeringscode te vinden.
Als u Avast Mobile Security Pro al eerder hebt geactiveerd met behulp van een waardebon of activeringscode gekoppeld aan een ander geldig abonnement, gaat u eerst naar MenuInstellingenAbonnement, slaat u uw vorige Activeringscode op, zodat u deze kunt overzetten op een ander apparaat, en tikt u op Ontkoppelen. Voer daarna bovenstaande activeringstappen uit.

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Avast SecureLine VPN voor Android activeren

1. Download op een Android-apparaat de nieuwste versie van Avast SecureLine VPN via Google Play Store en installeer deze.
  2. Open Avast SecureLine VPN en tik op U hebt het product al gekocht? tijdens de tutorial. Als u de tutorial hebt overgeslagen, gaat u naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ AbonnementAl gekocht.
  3. Selecteer Waardebon gebruiken
  4. Voer uw activeringscode in in het tekstvak en tik op Doorgaan. Raadpleeg bovenstaande instructies om de activeringscode te vinden.
Als u Avast SecureLine VPN al eerder hebt geactiveerd met behulp van een waardebon of activeringscode gekoppeld aan een ander geldig abonnement, gaat u eerst naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Abonnement, slaat u uw vorige Activeringscode op, zodat u deze kunt overzetten op een ander apparaat, en tikt u op Ontkoppelen. Voer daarna bovenstaande activeringstappen uit.

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

De activeringscode zoeken

1. Controleer op uw primaire Android-apparaat of u bent aangemeld bij de app Google Play Store via het Google-account dat is gekoppeld aan de abonnementsaankoop van Ultimate Multi.
  2. Open Avast Cleanup en ga naar MenuInstellingenAbonnement.
  3. Uw Activeringscode wordt boven aan het scherm weergegeven, onder de informatie over uw abonnement op Ultimate Multi.

Avast Cleanup Pro voor Android activeren:

1. Download op een ander Android-apparaat de nieuwste versie van Avast Cleanup via Google Play Store en installeer deze.
  2. Open Avast Cleanup en tik op Nu upgraden tijdens de tutorial. Als u de tutorial hebt overgeslagen, gaat u naar MenuAdvertenties verwijderen.
  3. Tik op Menu (drie puntjes) rechtsboven en selecteer Code van waardebon invoeren.
  4. Voer uw activeringscode in in het tekstvak en tik op Bevestigen. Raadpleeg bovenstaande instructies om de activeringscode te vinden.
Als u Avast Cleanup Pro al eerder hebt geactiveerd met behulp van een waardebon of activeringscode gekoppeld aan een ander geldig abonnement, gaat u eerst naar MenuInstellingenAbonnement, slaat u uw vorige Activeringscode op, zodat u deze kunt overzetten op een ander apparaat, en tikt u op Ontkoppelen. Voer daarna bovenstaande activeringstappen uit.

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Avast Mobile Security Pro voor Android activeren

1. Download op een Android-apparaat de nieuwste versie van Avast Mobile Security via Google Play Store en installeer deze.
  2. Open Avast Mobile Security en tik op Nu upgraden tijdens de tutorial. Als u de tutorial hebt overgeslagen, gaat u naar MenuAdvertenties verwijderen.
  3. Tik op Menu (drie puntjes) rechtsboven en selecteer Code van waardebon invoeren.
  4. Voer uw activeringscode in in het tekstvak en tik op Bevestigen. Raadpleeg bovenstaande instructies om de activeringscode te vinden.
Als u Avast Mobile Security Pro al eerder hebt geactiveerd met behulp van een waardebon of activeringscode gekoppeld aan een ander geldig abonnement, gaat u eerst naar MenuInstellingenAbonnement, slaat u uw vorige Activeringscode op, zodat u deze kunt overzetten op een ander apparaat, en tikt u op Ontkoppelen. Voer daarna bovenstaande activeringstappen uit.

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Avast SecureLine VPN voor Android activeren

1. Download op een Android-apparaat de nieuwste versie van Avast SecureLine VPN via Google Play Store en installeer deze.
  2. Open Avast SecureLine VPN en tik op U hebt het product al gekocht? tijdens de tutorial. Als u de tutorial hebt overgeslagen, gaat u naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ AbonnementAl gekocht.
  3. Selecteer Waardebon gebruiken
  4. Voer uw activeringscode in in het tekstvak en tik op Doorgaan. Raadpleeg bovenstaande instructies om de activeringscode te vinden.
Als u Avast SecureLine VPN al eerder hebt geactiveerd met behulp van een waardebon of activeringscode gekoppeld aan een ander geldig abonnement, gaat u eerst naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Abonnement, slaat u uw vorige Activeringscode op, zodat u deze kunt overzetten op een ander apparaat, en tikt u op Ontkoppelen. Voer daarna bovenstaande activeringstappen uit.

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Avast SecureLine VPN voor iOS activeren

1. Download op een iOS-apparaat de nieuwste versie van Avast SecureLine VPN via App Store en installeer deze.
  2. Open Avast SecureLine VPN en tik op U hebt het product al gekocht? tijdens de tutorial. Als u de tutorial hebt overgeslagen, gaat u naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ AbonnementAl gekocht.
  3. Selecteer Voer de code van uw Avast-abonnement in
  4. Voer uw activeringscode in in het tekstvak en tik op OK. Raadpleeg bovenstaande instructies om de activeringscode te vinden.
Als u Avast SecureLine VPN al eerder hebt geactiveerd met behulp van een waardebon of activeringscode gekoppeld aan een ander geldig abonnement, gaat u eerst naar Instellingen (het pictogram in de vorm van een tandwiel) ▸ Abonnement, slaat u uw vorige Activeringscode op, zodat u deze kunt overzetten op een ander apparaat, en tikt u op Ontkoppelen. Voer daarna bovenstaande activeringstappen uit.

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Avast Cleanup Premium voor Microsoft Windows activeren

1. Download op uw Windows-pc de nieuwste versie van Avast Cleanup Premium via de website van Avast en installeer deze.
  2. Open Avast Cleanup Premium en ga naar MenuMijn licenties.
  3. Selecteer Voer een geldige activeringscode in
  4. Voer uw activeringscode in in het tekstvak en klik op Doorgaan. Raadpleeg bovenstaande instructies om de activeringscode te vinden.

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Avast Premier voor Windows activeren

1. Download op uw Windows-pc de nieuwste versie van Avast Premier via de website van Avast en installeer deze.
  2. Open Avast Premier en ga naar MenuMijn licenties.
  3. Selecteer Voer een geldige activeringscode in
  4. Voer uw activeringscode in in het tekstvak en klik op Doorgaan. Raadpleeg bovenstaande instructies om de activeringscode te vinden.

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Avast SecureLine VPN voor Windows activeren

1. Download op uw Windows-pc de nieuwste versie van Avast SecureLine VPN via de website van Avast en installeer deze.
  2. Open Avast SecureLine VPN en ga naar MenuInstellingenAbonnement.
  3. Klik op Activeren.
  4. Voer uw activeringscode in in het tekstvak en klik op SecureLine activeren. Raadpleeg bovenstaande instructies om de activeringscode te vinden.

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Avast Cleanup Pro voor Mac activeren:

1. Download op uw Mac de nieuwste versie van Avast Cleanup Pro via de website van Avast en installeer deze.
  2. Open Avast Cleanup Pro en ga via de menubalk naar Avast Cleanup ProVoorkeurenAbonnement.
  3. Klik op Activeringscode invoegen.
  4. Voer uw activeringscode in in het tekstvak en klik op Activeren. Raadpleeg bovenstaande instructies om de activeringscode te vinden.

Raadpleeg het volgende artikel voor uitgebreide instructies:

Avast Cleanup Pro voor Mac activeren

1. Download op uw Mac de nieuwste versie van Avast Security via de website van Avast en installeer deze.
  2. Open Avast Security en ga via de menubalk naar Avast SecurityVoorkeurenAbonnement.
  3. Klik op Activeringscode invoegen.
  4. Voer uw activeringscode in in het tekstvak en klik op Activeren. Raadpleeg bovenstaande instructies om de activeringscode te vinden.

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Avast SecureLine VPN voor Mac activeren

1. Download op uw Mac de nieuwste versie van Avast SecureLine VPN via de website van Avast en installeer deze.
  2. Open Avast SecureLine VPN en ga via de menubalk naar Avast SecureLine VPNVoorkeurenAbonnement.
  3. Klik op Activeren.
  4. Voer uw activeringscode in in het tekstvak en klik op SecureLine activeren. Raadpleeg bovenstaande instructies om de activeringscode te vinden.

Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies:

Hoe kan ik mijn abonnement op Avast Cleanup in Android annuleren?

Als u Avast Cleanup Pro van uw apparaat verwijdert, wordt uw abonnement niet automatisch opgezegd. U blijft betalen voor het abonnement totdat u het opzegt. Als u een abonnement wilt opzeggen, zorgt u ervoor dat u bent aangemeld bij het Google-account dat is gebruikt om het abonnement te kopen en voert u de volgende stappen uit:

1. Open Google Play Store op uw apparaat.
  2. Selecteer MenuAccount.
  3. Tik op Abonnementen en vervolgens op Annuleren onder het abonnement.
  4. Tik op Abonnement annuleren om de opzegging te bevestigen.

Google Play Store bevestigt dat het abonnement is geannuleerd. Uw geannuleerde abonnement wordt beëindigd aan het einde van de huidige factureringscyclus.

Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Algemeen

Wat houdt Analyse van apparaat in?

Wanneer u op de knop Analyse van apparaat tikt, onderzoekt Avast Cleanup of het mogelijk is opslagruimte vrij te maken op uw apparaat. Vervolgens worden er in de app 5 tips om ruimte te besparen getoond. Het gaat om de volgende tips:

• Een Snel opruimen uitvoeren van overbodige gegevens.
  • Vergelijkbare foto's verwijderen.
  • Foto's comprimeren zonder zichtbaar kwaliteitsverlies.
  • Uw Minst gebruikte app en Grootste apps weergeven.
  • Apps weergeven die het meeste RAM-geheugen gebruiken.

Als u wilt aanpassen welke tips er worden weergegeven, tikt u op Menu (drie puntjes) bij TIP en selecteert u minder vaak weergeven of Tips voor aanpassingen om uw Analysevoorkeuren te wijzigen.

Hoe kan ik de meldingen van Avast Cleanup voor Android aanpassen of uitschakelen?

Er verschijnt een melding in Avast Cleanup wanneer het mogelijk is om de prestaties te verbeteren en de hoeveelheid beschikbare ruimte op uw apparaat te vergroten. Als u de meldingen die u te zien krijgt wilt aanpassen, voert u de volgende stappen uit:

1. Ga naar MenuInstellingen.
  2. Tik op Meldingen.
  3. Tik op de schuifregelaar naast meldingen die u niet wilt ontvangen, zodat hier UIT komt te staan.

In de nieuwste versie van Avast Cleanup zijn de meldingen beter op de behoeften van de gebruiker afgestemd. U ontvangt meldingen op basis van de functies en instellingen van Avast Cleanup die u het vaakst gebruikt.

Waarom moet ik Avast Cleanup voor Android toegang geven tot gebruiksgegevens?

Wanneer u op het hoofdscherm van de app tikt op Geheugen vrijmaken, verschijnt er een overzicht van de apps die zijn geïnstalleerd op uw apparaat en de bijbehorende gedownloade gegevens. Zonder de machtiging Gebruikstoegang kan Avast Cleanup uw apps in Android 5 of hoger niet sorteren op gebruik.

Waarom moet ik Avast Cleanup voor Android toegang geven tot Aankopen in de app?

Naast de gratis versie van Avast Cleanup bieden wij ook het betaalde Avast Cleanup Pro, met daarin een reeks aanvullende voorzieningen en functies. De machtiging In-app-aankopen stelt u in staat op elk gewenst moment een upgrade uit te voeren naar de betaalde versie van de app. Er wordt niets in rekening gebracht voor Avast Cleanup, tenzij u doorgaat naar het aankoopscherm en uw betalingsgegevens opgeeft.

Wat is het oplaadscherm?

De functie Oplaadscherm geeft de voortgang van het oplaadproces weer en optimaliseert de prestaties van uw apparaat door alle achtergrondtaken te beëindigen. Wanneer dit scherm actief is, kunt u controleren wanneer uw apparaat zal zijn opgeladen en kunt u het oplaadpercentage van de batterij en de Weerkaart bekijken.

Voer de volgende stappen uit om deze functie in te schakelen:

1. Ga naar MenuInstellingen.
  2. Selecteer Oplaadscherm en tik op de schuifregelaar zodat hier AAN komt te staan.

Wanneer u Oplaadscherm inschakelt, kunt u de volgende instellingen opgeven:

• Optimaliseren als met opladen wordt begonnen: geef Avast Cleanup toestemming om actieve taken te stoppen tijdens het opladen van het apparaat.
  • Niet weergeven terwijl het apparaat wordt gebruikt: u wordt niet lastiggevallen met optimalisatieopties wanneer u een oplader aansluit terwijl u uw apparaat gebruikt.
  • Instellingen voor de weerkaart:
    • Weerbericht weergeven: tik op de schuifregelaar om de weerkaart in of uit te schakelen.
    • Selecteer Metrische eenheden of Britse eenheden.

Het oplaadscherm verschijnt standaard telkens wanneer u uw apparaat oplaadt.

Als Avast Mobile Security is geïnstalleerd op uw apparaat, moet u de instellingen voor Oplaadscherm beheren in Avast Mobile Security. Als zowel Avast Mobile Security als Avast Battery Saver zijn geïnstalleerd op uw apparaat, moet u de instellingen voor het oplaadscherm beheren in Avast Battery Saver. Als geen van beide producten op uw apparaat is geïnstalleerd, kunt u deze functie beheren in de instellingen van Avast Cleanup.

Hoe kan ik het kleurenschema van de gebruikersinterface in Avast Cleanup voor Android wijzigen?

In de nieuwste versie van Avast Cleanup is de instelling Thema's opgenomen, waarmee u een kleurenschema kunt kiezen voor de interface van de app. Voer de volgende stappen uit om deze instelling te openen en het kleurenschema te wijzigen:

1. Ga naar MenuThema's.
  2. Tik op de naam van het kleurenschema dat u wilt toepassen. Tegels met het blokkeersymbool geven aan dat het kleurenschema pas beschikbaar is na het bekijken van een korte video. Gebruikers van Avast Cleanup Pro hebben toegang tot alle thema's, zonder dat ze eerst een video moeten bekijken.

Hoe kan ik mijn instellingen voor Avast Cleanup in Android beheren?

Ga naar MenuInstellingen om de instellingen in Avast Cleanup te openen en selecteer vervolgens de categorie die u wilt beheren. De volgende instellingen zijn beschikbaar:

• Analysevoorkeuren: geef aan welke ruimtebesparingstips voorrang hebben wanneer u op het hoofdscherm van de webinterface op Analyse van apparaat, Foto's of Apps tikt. Als u de prioriteit van een categorie wilt aanpassen, houdt u het pictogram naast de categorie ingedrukt en sleept u de tegel omhoog of omlaag.
  • Snelkoppelingen beginscherm: hiermee voegt u snelkoppelingen toe aan de functies Opruimen, Optimaliseren en Analyse, zodat ze rechtstreeks toegankelijk zijn via het startscherm van uw apparaat.
    Als u Android 8 gebruikt, is het nog makkelijker om snelkoppelingen op het startscherm in te stellen. U hoeft alleen het pictogram Avast Cleanup op het app-scherm van uw apparaat ingedrukt te houden en op Analyse, optimaliseren met 1 tik of Opschonen met 1 tik te tikken om de snelkoppelingen te maken.
  • Foto's optimaliseren: dit is een betaalde functie in Avast Cleanup Pro. Tik op Foto's optimaliseren om de optimalisatie van uw afbeeldingen aan te passen.
  • Reclame verwijderen: deze optie verschijnt alleen in de gratis versie van Avast Cleanup. Tik erop om een upgrade uit te voeren naar de betaalde versie van Avast Cleanup Pro en advertenties van derden uit Avast Cleanup te verwijderen.
  • Grondig opschonen: hiermee schakelt u Grondig opschonen in om Avast Cleanup toe te staan overbodige verborgen cachebestanden van uw apparaat te verwijderen telkens wanneer u Snel opruimen uitvoert. Deze optie is alleen beschikbaar in Android 6 of nieuwer.
  • Meldingen: tik op de afzonderlijke typen herinneringen of waarschuwingen om deze in of uit te schakelen.
  • Detectie in realtime: tik op Detectie in realtime om detectie van verouderde APK's en app-restanten in te schakelen.
  • Abonnement: bekijk de gegevens van uw abonnement en geef meer informatie weer over extra abonnementspakketten die worden aangeboden door Avast Cleanup.
  • Oplaadscherm: geef hier de instellingen voor het oplaadscherm van uw apparaat op.
  • Cloud-services: maak verbinding met een provider van cloud-opslag (Google Drive, Dropbox of OneDrive) of maak een nieuw account. U kunt ook de instellingen beheren die u wilt toepassen op uw cloud-overdrachten.
  • Instellingen voor fotoanalyse: geef aan welke fotocategorieën u wilt laten analyseren door Avast Cleanup tijdens een scanbewerking.
  • Privacyinstellingen: schakel deze optie in of uit om gegevens met derden te delen of niet.
  • Over deze toepassing: lees de gebruiksrechtovereenkomst en controleer wanneer het scanprogramma van Avast Cleanup voor het laatst is bijgewerkt.

Betaalde instellingen worden aangeduid met Pro. Als u geen abonnement op Avast Cleanup Pro hebt, selecteert u een Pro-instelling en tikt u op Cleanup Pro kopen om het betalingsscherm te openen.

Wat houdt Grondig opschonen in?

Als u Android 6 of nieuwer gebruikt, heeft Avast Cleanup toestemming nodig om verborgen cachebestanden op te schonen. Wanneer u Grondig opschonen inschakelt, heeft de app toestemming om telkens wanneer u Snel opruimen uitvoert onnodige, verborgen cachebestanden van uw apparaat te verwijderen. Het is raadzaam Grondig opschonen in te schakelen, zodat Avast Cleanup de maximale hoeveelheid opslagruimte kan vrijmaken op uw apparaat. Avast Cleanup toestemming geven om verborgen cachebestanden op te schonen:

1. Ga naar Instellingen en tik op de schuifregelaar naast Grondig opschonen.
  2. Het menu Toegankelijkheid van uw apparaat wordt weergegeven. Schuif omlaag en tik op Avast Cleanup.
  3. Tik op de schuifregelaar zodat hier AAN komt te staan. Tik ter bevestiging op OK.
  4. Tik op de pijl-terug om terug te keren naar Avast Cleanup.

Hoe kan ik items ordenen in Avast Cleanup voor Android?

1. Tik linksboven in de interface van de app op Menu en selecteer een itemtype om de items die zijn opgeslagen op uw apparaat weer te geven.
  2. Tik rechtsboven in een geselecteerde categorie op het statistiekpictogram en kies de gewenste optie als u items opnieuw wilt rangschikken.

Standaard worden de items op uw apparaat, bijvoorbeeld foto's en video's, geordend op grootte. U kunt ze ook ordenen op de volgende kenmerken:

• Afbeeldingen: naam, datum van laatste wijziging, aanmaakdatum, map, uploadstatus en optimaliseerbaarheid van de afbeelding.
  • Video: naam, datum van laatste wijziging, aanmaakdatum, map of uploadstatus.
  • Audio: naam, datum van laatste wijziging, map of uploadstatus.
  • Bestanden: naam, datum van laatste wijziging, map of uploadstatus.
  • Apps: gebruik, naam.

Hoe kan ik zien welke versie van Avast Cleanup op mijn Android-apparaat is geïnstalleerd?

Ga daarvoor naar MenuInstellingenOver deze toepassing. Het versienummer wordt weergegeven onder Avast Cleanup.

Op het scherm Over deze toepassing kunt u ook zien wanneer het scanprogramma van Avast Cleanup voor het laatst is bijgewerkt. Het scanprogramma van Avast Cleanup wordt regelmatig bijgewerkt om ervoor te zorgen dat de app zo doelmatig mogelijk werkt. Bij verbeteringen in de app wordt de configuratie van het scanprogramma op uw apparaat automatisch bijgewerkt (via een downloadbestandje). De datum wordt weergegeven in het gedeelte Scanner bijgewerkt.

Hoe kan ik feedback geven of om hulp vragen?

Als u feedback wilt geven of uw waardering en steun voor mobiele producten van Avast wilt overbrengen, kunt u het volgende doen:

Als u hulp nodig hebt of ons rechtstreeks feedback wilt sturen gaat u naar MenuHelp en feedback en kiest u een van de volgende opties:

• Directe ondersteuning: tik hierop om rechtstreeks contact met ons op te nemen voor hulp en ondersteuning (deze functie is alleen beschikbaar als u over een betaalde versie van de app (Avast Cleanup Pro) beschikt).
  • FAQ: selecteer een categorie om een overzicht weer te geven van veelgestelde vragen.
  • Toegang tot community: ga naar ons forum waar u vragen kunt stellen of beantwoorden over Avast Cleanup voor Android.
  • Feedback aan team: tik hierop om een feedbackformulier in te vullen over de app en dat rechtstreeks naar onze ontwikkelaars te sturen (dit formulier is alleen bedoeld voor feedback; we kunnen geen antwoord garanderen).

Hoe kan ik reclame van derden uitschakelen in Avast Cleanup voor Android?

Als u de advertenties in Avast Cleanup wilt verwijderen, voert u een upgrade uit naar Avast Cleanup Pro. Hoewel we er zeker van zijn dat beide versies de prestaties van uw apparaat merkbaar verbeteren, bevat Avast Cleanup Pro geen advertenties van derden en krijgt u de beschikking over een reeks extra functies en voordelen. U kunt upgraden naar Avast Cleanup Pro door op de knop Upgraden te tikken op het hoofdscherm van de app-interface.

Hoe kan ik de detectie van app-restanten en verouderde APK's uitschakelen?

Dat doet u als volgt:

1. Ga naar MenuInstellingen.
  2. Tik op Detectie in realtime.
  3. Tik achtereenvolgens op Achtergebleven gegevens van app gedetecteerd en op Uitgeschakeld.
  4. Tik achtereenvolgens op Detectie van verouderde APK en op Uitgeschakeld.

Standaard is de optie voor de detectie van achtergebleven bestanden en verouderde APK's ingesteld op Ingeschakeld. Het is raadzaam deze instellingen ingeschakeld te laten, zodat Avast Cleanup de maximale hoeveelheid opslagruimte kan vrijmaken op uw apparaat.

Hoe kan ik me afmelden voor het verzenden van anonieme gegevens naar Avast?

Avast Cleanup voor Android verzamelt anonieme statistische gebruiksgegevens en foutrapporten om ons te helpen bij het verbeteren van onze producten. Ga als volgt te werk als u niet wilt deelnemen aan het verzamelen van anonieme gegevens:

1. Ga naar MenuInstellingen.
  2. Tik op Privacyinstellingen.
  3. Tik op de schuifregelaar naast Gebruiksgegevens met derden delen voor analysedoeleinden zodat hier UIT komt te staan.

Heeft Avast nog andere apps waar ik iets aan heb?

Avast heeft de volgende apps ontwikkeld om de beveiliging en prestaties van uw mobiele apparaat te verbeteren en u te beschermen tegen hackers en dieven:

• Avast Mobile Security: beveilig uw telefoon en tablet met onze gratis app Avast Mobile Security die bescherming biedt tegen virussen en onveilige wifi-netwerken. Met de ingebouwde functie Anti-Theft kunt u uw apparaat in geval van verlies of diefstal opsporen op een kaart met behulp van ons onlinevolgsysteem voor mobiele apparaten. Daarbij wordt gebruikgemaakt van driehoeksmetingen, onder meer op basis van gps.
  • Avast SecureLine VPN: voorkom dat hackers uw gegevens kunnen inzien en stelen wanneer u bent verbonden met een openbaar of onbeveiligd wifi-netwerk, beveilig uw persoonlijke wifi-netwerk en versleutel uw verbinding met een VPN om uw privacy te beschermen.
  • Avast Passwords: bescherm al uw wachtwoorden en meld u moeiteloos bij uw onlineaccounts aan met één wachtwoord. U kunt deze app op meerdere apparaten synchroniseren.
  • Avast Battery Saver: verleng de batterijduur van uw apparaat tussen oplaadcycli met Avast Battery Saver, een app die onnodige achtergrondtaken blokkeert en u helpt uw apparaat optimaal in te stellen.
  • Avast Mobile Security: hiermee kunt u uw wifi-netwerk scannen op kwetsbaarheden, een VPN gebruiken om veilig mee te internetten, ongewenste oproepen blokkeren, uw foto's en video's beschermen. Daarnaast ontvangt u een waarschuwing wanneer we hebben gedetecteerd dat het wachtwoord van uw e-mailaccount online is uitgelekt.
  • Avast SecureLine VPN: voorkom dat hackers uw gegevens kunnen inzien en stelen wanneer u bent verbonden met een openbaar of onbeveiligd wifi-netwerk, beveilig uw persoonlijke wifi-netwerk en versleutel uw verbinding met een VPN om uw privacy te beschermen.
  • Avast SecureMe: hiermee kunt u de verbinding controleren op de aanwezigheid van beveiligingsproblemen, zoals routers met een zwak wachtwoord en onbeveiligde draadloze netwerken. Daarnaast beschikt de app over een eenvoudige VPN-service die uw veiligheid waarborgt wanneer u verbinding maakt met een openbaar netwerk.
  • Avast Passwords: bescherm al uw wachtwoorden en meld u moeiteloos bij uw onlineaccounts aan met één wachtwoord. U kunt deze app op meerdere apparaten synchroniseren.
  • Avast Call Blocker: hiermee kunt u ongewenste oproepen vermijden, ook van telefoonnummers die u mogelijk niet herkent als bron van ongewenste oproepen.
  • Avast Cleanup 4.x voor Android
  • Google Android 4.1 (Jelly Bean, API 16) of hoger