Een Android-apparaat bij verlies of diefstal op afstand bedienen met Anti-Theft in Avast Mobile Security

De functie Anti-Theft van Avast Mobile Security moet ingeschakeld zijn om uw apparaat op afstand te kunnen bedienen. U kunt Avast Mobile Security ook upgraden naar de Pro-versie, zodat u de extra opties van Anti-Theft kunt gebruiken. In dat geval kunt u bijvoorbeeld een foto maken van de dief wanneer de verkeerde pincode wordt ingevoerd, uw apparaat vergrendelen wanneer de simkaart wordt vervangen en op elk gewenst moment ongemerkt het geluid in de omgeving van de telefoon opnemen.

U kunt uw apparaat op afstand bedienen met de volgende hulpmiddelen:

• Avast-account: een account die u hebt ingesteld op de website my.avast.com. Als u deze methode wilt gebruiken, moet de functie Anti-Theft worden gekoppeld aan uw Avast-account. Uw verloren apparaat moet zijn ingeschakeld en verbonden zijn met internet.
  • Bediening op afstand via sms: een ingebouwde optie van Anti-Theft. Als u deze methode wilt gebruiken, moet Avast Mobile Security Pro zijn geïnstalleerd op twee mobiele apparaten: het doelapparaat en een apparaat dat als afstandsbediening wordt gebruikt.
  • Sms-opdrachten: opdrachten die u naar het verloren apparaat kunt sturen vanaf een willekeurig ander mobiel apparaat. Als u deze methode gebruikt, kan de vermoedelijke dief zien dat u probeert uw telefoon op afstand te bedienen, omdat alle opdrachten terechtkomen in de map met inkomende berichten.

In dit artikel vindt u een beschrijving van de meest gebruikte opdrachten: LOCATE, LOST en WIPE. Anti-Theft biedt echter diverse andere opdrachten waarmee u uw telefoon in geval van verlies of diefstal kunt opsporen, uw gegevens kunt beveiligen en kunt achterhalen wie de dief is.

Instructies

Voor deze stappen hebt u de Avast pincode nodig die tijdens de eerste installatie van Anti-Theft op uw mobiele telefoon is ingesteld. Als u de pincode van Avast bent vergeten en deze opnieuw wilt instellen, raadpleegt u het volgende artikel:

Navigeren in de interface van Anti-Theft

1. Tik op het pictogram Avast Mobile Security op uw apparaat.
  2. Tik op het menupictogram linksboven.
  3. Selecteer Anti-Theft
  4. Typ de Avast pincode die u hebt ingesteld voor Anti-Theft. Als u uw pincode vergeet, kunt u die opnieuw instellen.
  5. Schuif omlaag en tik op Bediening op afstand via sms.
  6. Selecteer een opdracht in de lijst met opdrachten.

De opdracht LOST verzenden

De opdracht LOST start dezelfde acties als bij het vervangen van de simkaart, afhankelijk van de instellingen voor beveiligingsgedrag.

1. Selecteer LOST in de lijst met opdrachten.
  2. Typ het telefoonnummer en de Avast pincode van het doelapparaat. Tik op Sms verzenden.

Standaard worden de volgende functies ingeschakeld en geactiveerd wanneer u een apparaat aanmerkt als LOST:

• Apparaat vergrendelen: voorkomt dat indringers toegang verkrijgen tot het apparaat.
  • Alarmsignaal afspelen: activeert de sirene op het apparaat om u of anderen te attenderen op de locatie van het apparaat.
  • Cameraval: legt een foto van de dief vast en maakt een geluidsopname van 1 minuut aan de hand waarvan u kunt proberen te achterhalen wie de indringer is. Als u de foto wilt bekijken en het audiobestand wilt beluisteren in uw Avast-account, selecteert u het apparaat en gaat u naar InfoMeldingen.
U kunt deze instellingen wijzigen in:
  • Avast Mobile Security: ga naar MenuAnti-Theft en schuif omlaag naar het gedeelte Wanneer het apparaat als VERLOREN wordt aangemerkt
  • Avast-account: selecteer het apparaat en ga naar InstellingenAnti-TheftBeschermingsgedrag.

Als u ervoor hebt gekozen om een van de functies uit te schakelen, kunt u deze een voor een reactiveren door een opdracht te sturen via uw Avast-account of een ander apparaat.

Als u de opdracht LOST wilt uitschakelen, voert u uw pincode in op het gevonden apparaat of stuurt u de opdracht FOUND aan de hand van de stappen hierboven.

De opdracht LOCATE verzenden

De opdracht LOCATE is de eenvoudigste en snelste manier om uw apparaat op te sporen.

1. Selecteer LOCATE in de lijst met opdrachten.
  2. Typ het telefoonnummer en de Avast pincode van het doelapparaat. Tik op Sms verzenden.
  3. Zodra het mobiele apparaat is opgespoord, kunt u de kaart met de locatie van het apparaat bekijken in uw Avast-account:
    • Selecteer uw apparaat en ga naar het gedeelte InfoOpdrachten. Klik op het pictogram in het venster met de status Verzonden om de kaart te bekijken.
    • Uw mobiele telefoon bevindt zich in de groene cirkel. Klik op het tabelpictogram om de gps-coördinaten te openen, zodat u de locatie, breedtegraad en lengtegraad van uw mobiele apparaat, en informatie over de nauwkeurigheid kunt bekijken.

Zo nodig kunt u deze informatie verstrekken aan de politie. Houd er rekening mee dat de nauwkeurigheid afhankelijk is van de signaalsterkte en of het apparaat zich binnen het bereik van een gps-signaal bevindt.

De opdracht WIPE verzenden

Met de opdracht WIPE kunt u alle gegevens op het apparaat wissen en de fabrieksinstellingen terugzetten.

U kunt deze actie op geen enkele manier ongedaan maken nadat de opdracht is verzonden.
  1. Selecteer WIPE in de lijst met opdrachten.
  2. Typ het telefoonnummer en de Avast pincode van het doelapparaat. Tik op Sms verzenden. Na het verzenden van de opdracht wordt het apparaat opnieuw opgestart.
Voor deze stappen hebt u de Avast pincode nodig die tijdens de eerste installatie van Anti-Theft op uw mobiele telefoon is ingesteld. Als u de pincode van Avast vergeet en deze opnieuw wilt instellen, raadpleegt u het volgende artikel:

De opdracht LOST verzenden

De opdracht LOST start dezelfde acties als bij het vervangen van de simkaart, afhankelijk van de instellingen voor beveiligingsgedrag.

1. Stuur een sms-bericht van het mobiele apparaat van een vriend naar het nummer van het gestolen apparaat. De opdracht SMS LOST moet er als volgt uitzien:
    • 1234 lost, waarbij 1234 uw Avast pincode is en lost de naam van de opdracht.

Standaard worden de volgende functies ingeschakeld en geactiveerd wanneer u een apparaat aanmerkt als LOST:

• Apparaat vergrendelen: voorkomt dat indringers toegang verkrijgen tot het apparaat.
  • Alarmsignaal afspelen: activeert de sirene op het apparaat om u of anderen te attenderen op de locatie van het apparaat.
  • Cameraval: legt een foto van de dief vast en maakt een geluidsopname van 1 minuut aan de hand waarvan u kunt proberen te achterhalen wie de indringer is. Als u de foto wilt bekijken en het audiobestand wilt beluisteren in uw Avast-account, selecteert u het apparaat en gaat u naar InfoMeldingen.
U kunt deze instellingen wijzigen in:
  • Avast Mobile Security: ga naar MenuAnti-Theft en schuif omlaag naar het gedeelte Wanneer het apparaat als VERLOREN wordt aangemerkt
  • Avast-account: selecteer het apparaat en ga naar InstellingenAnti-TheftBeschermingsgedrag.

Als u ervoor hebt gekozen om een van de functies uit te schakelen, kunt u deze een voor een reactiveren door een opdracht te sturen via uw Avast-account of een ander apparaat.

Als u de opdracht LOST wilt uitschakelen, voert u uw pincode in op het gevonden apparaat of stuurt u de opdracht FOUND aan de hand van de stappen hierboven.

De opdracht LOCATE verzenden

De opdracht LOCATE is de eenvoudigste en snelste manier om het apparaat op te sporen.

1. Stuur een sms-bericht van het mobiele apparaat van een vriend naar het nummer van het gestolen apparaat. De opdracht SMS opsporen moet er als volgt uitzien:
    • 1234 locate, waarbij 1234 uw Avast pincode is en locate de naam van de opdracht.
  2. Zodra het mobiele apparaat is opgespoord, kunt u de kaart met de locatie van het apparaat bekijken in uw Avast-account:
    • Selecteer uw apparaat en ga naar het gedeelte InfoOpdrachten. Klik op het pictogram in het venster met de status Verzonden om de kaart te bekijken.
    • Uw mobiele telefoon bevindt zich in de groene cirkel. Klik op het tabelpictogram om de gps-coördinaten te openen, zodat u de locatie, breedtegraad en lengtegraad van uw mobiele apparaat, en informatie over de nauwkeurigheid kunt bekijken.

Zo nodig kunt u deze informatie verstrekken aan de politie. Houd er rekening mee dat de nauwkeurigheid afhankelijk is van de signaalsterkte en of het apparaat zich binnen het bereik van een gps-signaal bevindt.

De opdracht WIPE verzenden

Met de opdracht WIPE kunt u alle gegevens op het apparaat wissen en de fabrieksinstellingen terugzetten.

U kunt deze actie op geen enkele manier ongedaan maken nadat de opdracht is verzonden.
  1. Stuur een sms-bericht van het mobiele apparaat van een vriend naar het nummer van het gestolen apparaat. De opdracht SMS WIPE moet er als volgt uitzien:
    • 1234 wipe, waarbij 1234 uw Avast pincode is en wipe de naam van de opdracht. Nadat deze opdracht is verzonden, wordt uw apparaat opnieuw opgestart.
  • Avast Anti-Theft voor Android
  • Avast Mobile Security 6.x
  • Google Android 4.1 (Jelly Bean, API 16) of hoger