Avast Internet Security activeren met een licentiebestand

Als u Avast Internet Security hebt aangeschaft en u het e-mailbericht met de bestelbevestiging en het licentiebestand ontvangt, moet u het bestand invoegen in Avast Internet Security om het product te activeren.

Controleer voordat u doorgaat met het activeren of de nieuwste versie van Avast Internet Security is geïnstalleerd op uw computer. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:

Avast Internet Security activeren

Mogelijk hebt u een licentiebestand ontvangen in een oud e-mailbericht met de bestelbevestiging, of toen u een kopie van uw licentie hebt opgevraagd.

Als u een activeringscode hebt ontvangen in plaats van een licentiebestand, raadpleegt u het volgende artikel voor instructies:

Ga als volgt te werk om Avast Internet Security te activeren met uw licentiebestand:

1. Open het e-mailbericht met de bestelbevestiging.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bijgevoegde bestand License.avastlic om het op te slaan.
  3. Selecteer een bekende locatie om het bestand op te slaan (het bureaublad bijvoorbeeld) en klik op Opslaan.
  4. Klik met de rechtermuisknop op het Avast-pictogram in het systeemvak en selecteer Abonnementsgegevens.
  5. Klik op het scherm Mijn licenties op Voer een geldige activeringscode in.
  6. Klik op Een licentiebestand gebruiken.
  7. Zoek het bestand License.avastlic en klik op Openen.
  8. Controleer de licentiegegevens voor het ingevoegde bestand. Als u een licentiebestand hebt voor onderling uitwisselbare producten, kunt u in het vervolgkeuzemenu op een item klikken en een andere licentie selecteren. Klik vervolgens op Doorgaan om terug te keren naar het scherm Mijn licenties.

Uw licentie voor Avast Internet Security is nu geactiveerd. De vervaldatum van de licentie wordt weergegeven onder Licenties op deze computer.

U kunt de licentie activeren op het aantal computers dat u bij aankoop hebt opgegeven. Het aantal computers van de licentie staat in het e-mailbericht met de bestelbevestiging.

Verdere aanbevelingen

• Alle ongebruikte productlicenties worden​vermeld onder Andere beschikbare licenties op het scherm Mijn licenties. Als u de licentie op de huidige computer wilt wijzigen, klikt u achtereenvolgens op Overstappen op deze licentie bij het item in kwestie en op Wisselen om de wijziging te bevestigen.
  • Als u uw abonnement wilt overbrengen naar een andere computer, verwijdert u Avast Internet Security van uw computer voordat u het abonnement op de andere computer activeert. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  • Als u problemen hebt met de activering, installeert u Avast Internet Security opnieuw op uw computer en reactiveert u het product. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  • Avast Internet Security 18.x