Avast AntiTrack Premium activeren

Wanneer u Avast AntiTrack Premium koopt, moet u het product activeren met behulp van de geldige activeringscode uit de e-mail met bestelbevestiging die u hebt ontvangen. U hoeft deze activeringsinstructies niet uit te voeren als u Avast AntiTrack Premium hebt gekocht via de gebruikersinterface van Avast Antivirus. In dat geval wordt de licentie namelijk automatisch geactiveerd nadat u Avast AntiTrack Premium hebt gedownload en geïnstalleerd op dezelfde computer.

Controleer voordat u doorgaat met het activeren of de nieuwste versie van Avast AntiTrack Premium is geïnstalleerd op uw computer. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:

Avast AntiTrack Premium activeren

Avast AntiTrack Premium vraagt u automatisch een geldige activeringscode in te voeren, zodat u alle functies van het product kunt gebruiken. Uw activeringscode wordt in het e-mailbericht met de bestelbevestiging verzonden naar het e-mailadres dat u bij de aankoop hebt opgegeven. Als u het activeringsvenster annuleert, wordt Avast AntiTrack Premium afgesloten. De volgende keer dat u het programma start, wordt u opnieuw gevraagd uw abonnement te activeren.

Als uw licentie niet meer geldig is, vraagt Avast AntiTrack Premium u een nieuwe, geldige activeringscode in te voeren. Uw activeringscode wordt in het e-mailbericht met de bestelbevestiging verzonden naar het e-mailadres dat u bij de aankoop hebt opgegeven. Als u dit dialoogvenster annuleert, wordt Avast AntiTrack Premium afgesloten. De volgende keer dat u het programma start, wordt u opnieuw gevraagd uw licentie te activeren.

1. Open het e-mailbericht met de bestelbevestiging.
  2. Schuif omlaag naar het gedeelte Activeringscode in het e-mailbericht en kopieer de activeringscode:
    • Houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep de cursor totdat de hele activeringscode gemarkeerd is, en laat de linkermuisknop los.
    • Druk tegelijkertijd op de knoppen Ctrl en C om de activeringscode te kopiëren, of klik rechts op de gemarkeerde activeringscode en selecteer Kopiëren in het contextmenu.
    Als u niet weet waar uw activeringscode is: u kunt deze vinden in uw Avast-account. Raadpleeg het volgende artikel voor instructies:
  3. Dubbelklik op het pictogram Avast AntiTrack Premium op het bureaublad om het programma te openen.
  4. Bekijk de tutorial van Welkom door te klikken op Volgende.
  5. Wanneer het scherm Aan de slag! verschijnt, plakt u de eerder gekopieerde activeringscode in het tekstvak en klikt u op Activeer:
    • Klik in het tekstvak onder Uw activeringscode.
    • Druk tegelijkertijd op de knoppen Ctrl en V om de activeringscode te plakken, of klik met de rechtermuisknop op het tekstvak en selecteer Plakken in het contextmenu.
    • Klik op Activeer.
  6. Wanneer er een foutmelding voor de licentie verschijnt, klikt u op de koppeling hier.
  7. Plak de eerder gekopieerde activeringscode in het tekstvak en klik op Activeringscode vervangen:
    • Klik in het tekstvak onder Nieuwe activeringscode invoeren.
    • Druk tegelijkertijd op de knoppen Ctrl en V om de activeringscode te plakken, of klik met de rechtermuisknop op het tekstvak en selecteer Plakken in het contextmenu.
    • Klik op Activeringscode vervangen.
  8. Wanneer het bericht Activering voltooid verschijnt, klikt u op het X-pictogram om het dialoogvenster te sluiten.

Uw licentie voor Avast AntiTrack Premium wordt nu geactiveerd.

U kunt de licentie activeren op het aantal computers dat u bij aankoop hebt opgegeven. Het aantal computers van de licentie staat in het e-mailbericht met de bestelbevestiging.

Verdere aanbevelingen

• Als u uw licentie wilt overbrengen naar een andere computer, verwijdert u Avast AntiTrack Premium van uw computer voordat u de licentie op de andere computer activeert.
  • Als u problemen ondervindt tijdens de activering, installeert u Avast AntiTrack Premium opnieuw op uw computer en activeert u het product opnieuw. Raadpleeg de volgende artikelen voor uitgebreide instructies voor het opnieuw installeren:
  • Avast AntiTrack Premium 1.x
  • Microsoft Windows 10 Home / Pro / Enterprise / Education – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8.1 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 8 / Pro / Enterprise – 32-/64-bits
  • Microsoft Windows 7 Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate – Service Pack 1, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows Vista Home Basic / Home Premium / Business / Enterprise / Ultimate – Service Pack 2, 32-/64-bits
  • Microsoft Windows XP Home / Professional / Media Center Edition – Service Pack 3, 32-bits