DNS-lekken voorkomen in Avast SecureLine VPN

Om DNS-lekken te voorkomen, is het raadzaam om Avast Antivirus bij te werken naar de nieuwste programmaversie. U kunt ook een oudere versie van Avast Antivirus of een zelfstandige versie van Avast SecureLine VPN blijven gebruiken en DNS-lekken voorkomen door de beleidsinstelling "slimme multi-homed naamomzetting" uit te schakelen. Raadpleeg de gedeelten in dit artikel voor instructies op basis van de door u gewenste versie van Avast SecureLine VPN.

Het voorkomen van DNS-lekken in Avast SecureLine VPN is niet van toepassing op Windows Vista- of Windows XP-systemen. Als u problemen met DNS-lekken ondervindt in deze besturingssystemen, is het raadzaam om naar een nieuwere versie van Windows te upgraden.

Avast SecureLine VPN in de nieuwste versie van Avast Antivirus

Avast SecureLine VPN voorkomt nu actief DNS-lekken in IPv4 voor Windows 10, Windows 8 / 8.1 en Windows 7 SP1 (Service Pack 1) door DNS-verzoeken van externe DNS-servers te blokkeren. Deze functie is bedoeld om privacyrisico's te verkleinen die te wijten zijn aan webactiviteitscontrole en DNS-hijacking tijdens het gebruik van SecureLine VPN. Voor de meest recente versie van SecureLine VPN moet u uw programmaversie van Avast Antivirus bijwerken:

Werk Avast Antivirus in Windows 10 bij naar de nieuwste versie door de instructies in onderstaand artikel uit te voeren:

Werk Avast Antivirus in Windows 8/8.1 bij naar de nieuwste versie door de instructies in onderstaand artikel uit te voeren:

Als u Avast Antivirus hebt ingesteld op automatische updates, is de nieuwste versie van SecureLine VPN standaard beschikbaar.

Upgrade naar Windows 7 SP1 (Service Pack 1) en download de hotfix voor Microsoft Windows zoals beschreven in onderstaande stappen:

1. Upgrade naar Windows 7 SP1 door de instructies in onderstaand artikel uit te voeren:
  2. Werk Avast Antivirus bij naar de nieuwste versie door de instructies in onderstaand artikel uit te voeren:
  3. Download en installeer de hotfix voor Windows van de website van Microsoft:
  4. Na installatie van de hotfix moet u uw computer opnieuw opstarten zodat u kunt profiteren van het voorkomen van DNS-lekken.

Een oudere versie van Avast Antivirus of de zelfstandige versie van Avast SecureLine VPN

Als u liever een oudere versie van Avast Antivirus of de zelfstandige versie van Avast SecureLine VPN wilt gebruiken op systemen met Windows 10 of Windows 8/8.1, is het raadzaam om de beleidsinstelling "slimme multi-homed naamomzetting" uit te schakelen. Deze instelling is standaard ingeschakeld en is bedoeld om DNS-query's te optimaliseren en de prestaties te verbeteren. Wanneer de instelling is ingeschakeld, bent u echter kwetsbaar voor DNS-hijacking en DNS-lekken (die kunnen resulteren in webactiviteitscontrole) zelfs wanneer u een VPN gebruikt.

De instelling "slimme multi-homed naamomzetting" is vooral riskant op Windows 10-systemen. Daarom raden we u sterk aan de service uit te schakelen.

U kunt de instellingen voor deze service vinden in DNS-clientinstellingen in Editor voor lokaal groepsbeleid.

De service voor slimme multi-homed naamomzetting uitschakelen:

1. Open het menu Start en typ gpedit.msc in de zoekbalk, ... en dubbelklik op gpedit.msc om de Editor voor lokaal groepsbeleid te openen.
  2. In Computerconfiguratie selecteert u kickBeheersjablonenNetwerkDNS-client Slimme multi-homed naamomzetting uitschakelen.
  3. Selecteer Ingeschakeld om de service uit te schakelen. Klik op Toepassen.
  • Avast SecureLine VPN 5.x voor Windows

• Avast Ultimate 20.x