Avast Antivirus herstellen

Als bepaalde programmaonderdelen en -functies niet goed werken in Avast Antivirus, is het raadzaam de installatie te herstellen met behulp van de installatiewizard van Avast. Tijdens de herstelprocedure wordt uw softwareconfiguratie opnieuw ingesteld door verouderde, beschadigde of ontbrekende programmabestanden te repareren of te vervangen.

Wanneer u Avast Antivirus herstelt, blijven sommige aangepaste instellingen behouden, maar worden andere instellingen mogelijk teruggezet naar de standaardconfiguratie.

Instructies

1. Controleer of er geen andere toepassing of ander antivirusprogramma wordt uitgevoerd op uw pc.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de  Startknop van Windows en selecteer Apps en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  3. Controleer of Apps en onderdelen is geselecteerd in het linkervenster, klik op uw versie van Avast Antivirus en selecteer Verwijderen.
  4. Druk tegelijkertijd op de toets  Win en de toets X en selecteer vervolgens Programma's en onderdelen in het menu dat verschijnt.
  5. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Verwijderen in het vervolgkeuzemenu.
  6. Klik op de  Startknop van Windows en selecteer Configuratiescherm.
  7. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen als u de standaardweergave met categorieën gebruikt, ... of klik op Programma's en onderdelen als u de weergave met grote of kleine pictogrammen gebruikt.
  8. Klik met de rechtermuisknop op uw versie van Avast Antivirus en selecteer vervolgens Verwijderen in het vervolgkeuzemenu.
  9. Klik op Ja wanneer in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer om toestemming wordt gevraagd.
  10. Wanneer de installatiewizard van Avast verschijnt, klikt u op Herstellen.
  11. Klik op Ja om toestemming te geven voor de herstelactie.
  12. Wacht totdat alle bestanden van Avast Antivirus op uw computer zijn hersteld.
  13. Wanneer het herstellen voltooid is, klikt u op Gereed of als u daarom wordt gevraagd op Computer opnieuw starten.