Een schermopname of -afbeelding maken

Een schermopname is een afbeelding van het scherm van een apparaat dat u vastlegt via knoppen op het apparaat zelf. Bij het oplossen van problemen kan een ondersteuningsmedewerker van Avast u vragen een schermopname of -afbeelding te maken van een probleem of fout op uw apparaat. Volg de instructies in het volgende deel van dit artikel om te leren hoe u een schermopname op een apparaat kunt maken.

Instructies

1. Ga naar het onderdeel van het programma waarvan u een schermopname wilt maken.
  2. Druk op de knop PrtScrn Print Screen op uw toetsenbord. In sommige gevallen moet u een specifiek gebied selecteren om vast te leggen. Dat doet u door met de muis te klikken en een selectieraster te verslepen.
  3. Open het zoekvak van Windows door te drukken op de Windows-toets op het toetsenbord of door het menu Start van Windows te openen op de taakbalk.
  4. Typ Paint in het Windows zoekvak en selecteer het in het menu om MS Paint te openen.
    Hoe het zoekvak van Windows er precies uitziet, is afhankelijk van uw versie van Windows.
  5. Druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl en V om de afbeelding in Paint in te voegen.
  6. Klik op BestandOpslaan als. Selecteer vervolgens een indeling en locatie voor het opslaan van de afbeelding en klik op Opslaan.
  1. Ga naar het onderdeel van het programma waarvan u een schermopname wilt maken.
  2. En druk tegelijkertijd op deze drie toetsen op het toetsenbord: Shift + ⌘ Command + 3.

De schermopname wordt automatisch opgeslagen op het bureaublad als png-bestand.

Samsung-telefoons

1. Ga naar het onderdeel van de app waarvan u een schermopname wilt maken.
    • Galaxy S8 en nieuwer: Houd de aan-uitknop en de knop Volume omlaag een aantal seconden ingedrukt.
    • Galaxy S7 en ouder: Houd de startknop en de aan-uitknop een aantal seconden ingedrukt.
  2. U vindt de schermopname in GalerijAlbumsSchermafbeeldingen.

Huawei-telefoons

1. Ga naar het onderdeel van de app waarvan u een schermopname wilt maken.
  2. Houd de aan-uitknop en de knop Volume omlaag een aantal seconden ingedrukt. Of veeg omlaag om het berichtenpaneel te openen en tik op het pictogram Schermafbeelding.
  3. U vindt de schermopname in GalerijAlbumsSchermafbeeldingen.

Sony-telefoons

1. Ga naar het onderdeel van de app waarvan u een schermopname wilt maken.
  2. Houd de aan-uitknop en de knop Volume omlaag een aantal seconden ingedrukt. Of druk op de aan-uitknop totdat er een venster verschijnt en tik op Schermafbeelding maken.
  3. U vindt de schermopname in GalerijAlbumsSchermafbeeldingen.
  1. Ga naar het onderdeel van de app waarvan u een schermopname wilt maken.
    • iPhone X en hoger: druk tegelijkertijd op de knop aan de rechterzijkant en de volume-omhoogknop.
    • iPhone 8 en lager: druk tegelijkertijd op de knop aan de rechterzijkant en de thuisknop.
  2. U vindt de schermopname in Foto'sAlbumsSchermafbeeldingen.

Voeg de schermopname als bijlage toe aan het e-mailbericht aan de ondersteuningsmedewerker van Avast. Neem contact op met uw e-mailserviceprovider als u niet weet hoe u een bijlage bij een e-mailbericht kunt voegen.

• Alle beschikbare softwareproducten van Avast